×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте кой е мозъкът зад "обира на века" в Хасково


27 Октомври 2016, Петък, 00:13 ч.

Красен Кънчев - един от четиримата арестувани за обира на пощата в Хасково е човекът, за когото се предполага, че е мозъкът на операцията. БЛИЦ успя да се свърже с мъж, който познава Красен Кънчев от времето, когато лежи за кратко в затвора. Влиза там през далечната 2002 г., след като е обвинен, че е участвал в източването на кредитни карти.

"Беше силен, умен, пресметлив, много опасен и отмъстителен. Докато лежахме заедно, се хвалеше, че е вършел и обири. Мисля, че зад него през цялото време е била майка му Румянка Николова. Двамата имат много силна връзка. Дори той ми е разказвал, че няколко пъти е карала буса, с който той е извършвал обири. Пак майка му се намеси Красен да излезе от затвора по-рано, пусна си всичките връзки, тя бди над него като лъвица", разказва източникът на БЛИЦ.

Майката Румянка живее в село Присово, което е само на четири километра от Велико Търново. Там тя и синът й са вдигнали огромен имот в центъра.

Кметът на селото Малина Попова описва семейството на Красен като изключително възпитано, тихо и добро. Така говори и за самия Красен, когото смята за "много почтено момче".

Независимо, че самият той е разследван, до последно се е разхождал на свобода в селото:

"Не съм го виждала, но последните десет, дванадесет дни си беше в селото. Вчера го видях, онзи ден съм го виждала. Но не знам дали е под някакъв надзор в момента. Възпитан, добро момче, прекрасен човек като душевност в отношенията си с останалите. Те ако са го пипнали в нещо, ако е сгрешил, това са си негови проблеми, занимава се с мотоциклетизъм, има много шампионски титли. Иначе знам, че отдавна живее по София", казва пред БЛИЦ Малина Попова.
 
Името на рали-състезателя нашумя за първи път през 2010 година. Тогава турските медии алармираха, че Кънчев и шофьорът му Юсуф Мехмед са отвлечени в Истанбул, държат ги като заложници във вила и искат за тях 1 млн. евро откуп. Според тиражираната информация шампионът успял да скрие мобилен телефон и се обадил на жена си. Тя на свой ред алармирала службите за сигурност.

Няколко дни по-късно Кънчев се прибрал благополучно в София. След случката тогавашният МВР шеф Цветан Цветанов коментира, че не става въпрос за отвличане, а за неуредени бизнес отношения. Красен Кънчев е родом от великотърновското село Присово. Там обаче живеят родителите му, а той самият е в столицата. Справка в ДАКСИ показва, че преди години е бил съдружник с криминално проявения Тодор Анчев-Русенеца във фирма за хранителни добавки.

Четирима души са задържани за големия обир на Централна поща в Хасково, който бе извършен на 8 юни. Разслащите смятат, че обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата.

Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата.

Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с белина. След това нападателите са демонтирали охранителните камери.

След като са взели парите, са се опитали да заличат следите. В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, са разлели препарат.

Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон.

Източници на БЛИЦ разкриват, че със сигурност Красен Кънчев и съучастниците му са използвали вътрешен човек от пощата. "Красен винаги действа много внимателно и изпипва нещата. За него се знае, че предварително подготвя всяка ситуация и предвижда по няколко варианта. Веднага след обира в определени среди тръгна слухът, че са платени 20% от цялата плячка и то парите са дадени за информация", разкрива източникът на БЛИЦ.

Както БЛИЦ писа, освен Красен Кънчев в ареста е и друг шампион по мотокрос - Кадир Масар с прякор Катката. Зад решетките попада и 41-годишният Антон Н. от Асеновград и 39-годишният Тихомир Мавродиев, шеф на охраната на пощата. Предполага се, че именно той е вътрешният човек, осигурил на крадците безпрепятствен достъп до плячката.

Кадир Масар също е известен в определени среди. В миналото той се ползва с благоволението на небезизвестния крими герой от Хасково Къци Маймуната. Впоследствие обаче двамата се разделят и Кадир се опитва да се дистанцира от предишните си приятели. Така и не успява. След това започва свой бизнес с автомобили и открива малка борса в града.

Четвъртият задържан е президентът на асеновградския клуб по мотокрос „Мотостарс” Антон Найденов.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, изтичащи утре следобед, докогато ще се прецени спрямо кои от обвиняемите да се внесе искане в Окръжен съд – Хасково за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от държавното обвинение.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково се извършват и множество други процесуални действия с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.


В категории: Крими


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори