×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов за Радан, Прокопиев, двете каки, бежанците и изборите


24 Октомври 2016, Понеделник, 09:20 ч.

Премиерът коментира всички актуални теми
Премиерът Бойко Борисов гостува на предаването "Здравей, България!" и коментира всички актуални теми: за предстоящите избори, за кандидатите за президент, за предизборното говорене и качествата на политиците. Агенция "Фокус" публикува стенографски запис на интервюто.Водещ: Казваме добро утро на Бойко Борисов, лидер на партия ГЕРБ и министър-председател, по много теми, които са се насъбрали. Добро утро и добре дошли.

Водеща: Добро утро.

Бойко Борисов: Добър ден. Аз не съм от кандидат-президентите, а и нямам притеснения, защото някои от опонентите, доколкото знам, се отказаха да дойдат във вашето студио.

Водещ: Ние ще се опитаме да ги съберем отново.

Бойко Борисов: Ами, да. Пак правят номера сега, доколкото разбрах от „Карай направо“. Но надявам се да спазвате регламентите като телевизия, които сте дали. Защото чувам други неща.

Водещ: Какво имате предвид?

Бойко Борисов: Няма значение. Ами в „Карай направо“ щяла да идва госпожа Йотова, защото г-н Радев не искал и подобни неща, да се променят регламентите. Считам, че не е правилно. Ако тя е кандидатът за президент, да дойде тя, ако не…

Водещ: Добре, имате коментари по тази тема.

Бойко Борисов: То не е коментар. Нали е за тези, които са кандидати за президент, а не за вицепрезидент. Нали такъв е регламентът?

Водеща: Точно така.

Водещ: В нашето студио сме поканили кандидатите за президент и ще видим кой ще дойде.
Бойко Борисов: Не, не, те вече един път ги поканихте и Радев не дойде. Нали така беше? Госпожа Цачева беше тук.

Водещ: Беше госпожа Цачева.

Бойко Борисов: Благодаря. Нека да сме пунктуални просто и аз искам да се спазват правилата, нищо повече.

Водещ: Притеснява ли ви тази кампания? Появяват се, както винаги, и преди тези избори социологически изследвания. Някои от тях, на „Гълъп“ и на „Алфа рисърч“, дават драматична близост между първия и втория.

Бойко Борисов: Не ги гледайте изследванията, аз никога не ги гледам и поне засега е по-комфортно по време на предизборната кампания. Не ги гледайте. Защото и те социологическите агенции работят за пари. Така че който им поръчва такива резултати, дават. Аз вярвам на една, няма да им правя реклама. На нея си поръчвам в един екземпляр, за да имам представа горе-долу за това, което ми трябва.

Водеща: Какво казва тя сега, ако е направено вече изследването?

Бойко Борисов: Не е правилно да го коментирам. Това, което казва, е, че се очаква добра избирателна активност и българите ще изберат един добър президент.

Водещ: Смятате ли, че ще бъде изключителен фотофиниш, финал, който ще е много оспорван? А вие направихте много сериозен и голям залог. Поставихте не под въпрос, направо казахте, че ако не е първа госпожа Цачева на първи тур, вървите към оставка. Това валидно ли е и сигурен ли сте, че не направихте изявление?

Бойко Борисов: Не, ни най-малко. Това е почтена позиция. Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш. Видяхте, когато беше експериментът Орешарски, втора политическа сила с трета и четвърта докъде доведе.

Водещ: А какво ще правите, ако подадете оставка, нали трябва да има съставяне на нов вариант на правителство?

Бойко Борисов: Това лесно се постига, ще видим. Но аз считам, че ще давам оставка. Защото съм убеден, че госпожа Цачева ще направи много по-добър резултат от тези след нея. Защото горе-долу аз с всичките съм работил и са ми били заместници, други са ми били министри, трети са ми били командващи на даден вид военновъздушни сили. Познавам ги перфектно всичките, години народ. Просто Цачева е класи над тях. Така че не виждам къде могат да се сблъскат в познанията си.

Водещ: Агенция, с която вие работите, ви казва, че разликата ще е голяма на първи тур и на втори тур госпожа Цачева спокойно ще бие.

Бойко Борисов: Аз казах, аз казах, че имам агенция, която си работи само в един екземпляр за мен, за моя консумация. Казах ви да не слушате агенциите и че не давам прогнози. А считам, познавайки качествата, и Калфин ми е бил вицепремиер, и Трайков ми е бил министър, и Радев ми е бил командващ ВВС, години наред. Познавам им качествата.

Водеща: Каракачанов?

Бойко Борисов: С Каракачанов се познаваме по-отдавна, коалиционен партньор ми е сега или подкрепящ правителството. Но основните опоненти на госпожа Цачева ги познавам в ежедневието прекрасно. И като качества тя няма равен.

Водещ: Към днешна дата съжалявате ли за това, че Росен Плевнелиев се отказа за тази надпревара за втори път и защо ДСБ беше намесено в неговия отказ да се кандидатира?

Бойко Борисов: Нека да не им правим реклама. Защото те само от това се хранят, от приказките срещу мене, за да може да им се чуе името. С Плевнелиев имахме много честен, много мъжки разговор. Обясни ми, че по лични причини, драмите, които има там, не се чувства достатъчно убеден за втори мандат. И това го бяхме говорили няколко месеца преди това. Защото за мен има много добри постижения, измъкна България от изолацията, в която беше попаднала президентската институция с разни шлемове, големи, малки, за които още плащаме. Накрая, дето се вика, на изпроводняк дойдоха 13 президенти да го изпратят. На Италия, Германия, откъде ли не.

Водещ: Той сам ли се отказа наистина, или се отказа, защото усети, че няма да получи вашата подкрепа?

Бойко Борисов: Той една-единствена грешка е имал към ГЕРБ, аз веднага му се обадих и му я казах, през целите тези години, работили сме прекрасно, когато каза, че без ГЕРБ може да изкара повече или има повече гласове без ГЕРБ. Което не беше честно към партията, която му плати цялата кампания и всички структури работиха за него.

Водещ: Не е било коректно. А дали не е било вярно, фактологично вярно да събереш повече гласове от целия десен спектър, без да си нито само на ГЕРБ, нито само на реформатори? Дали няма такава стратегическа грешка, направена едновременно от вас и от реформаторите?

Бойко Борисов: Кога това?

Водещ: По отношение на изборите.

Бойко Борисов: Не, по отношение на изборите Росен Плевнелиев и Маргарита Попова си спечелиха категорично, каква грешка сме направили?

Водеща: Не, за днес пита.

Водещ: Говоря към днешна дата дали не беше да има един десен кандидат и толкова?

Бойко Борисов: Ами то по-умно беше да има и един ляв да има.

Водещ: Аз питам това, което е във вашето поле на възможност…

Бойко Борисов: В нашето поле направих всичко възможно, министър Ненчев ми е свидетел, направих всичко възможно да имаме един кандидат.

Водещ: И рисковете щяха да са по-малко.

Бойко Борисов: Какви рискове да има?

Водещ: За вас.

Бойко Борисов: Просто щяхме да победим по-лесно.

Водеща: Защо министър Ненчев споменавате като този, който може да ви е свидетел?

Бойко Борисов: Защото с него говорихме, че от ГЕРБ можем да дадем кандидат за президент, те да дадат вицепрезидент и да се явим с обща двойка. Той тогава ми каза окей, всички са съгласни. Но понеже Радан и Атанасов искат да им се обадиш лично да им го предложиш и тогава ще се съгласят, моля ти се, обади им се. Обадих се първо на Атанасов. Добър ден, да, искате ли, добре, има хляб в тая работа, добре. После Радан, ама той в Австрия с кемпърчето си прави екскурзия. Радане, искаш ли? Искам, ама сега съм зает, ще си дойда в сряда, като си дойда, ще се обадя вечерта, ще се видим. Има хляб в тая работа. И аз си мисля, че действително става. И в сряда сутрин и вече като време, образно казано, гледам пресконференция някаква, Атанасов и Радан Кънев обясняват как по-лошо от ГЕРБ няма. Канцелирах срещата и приключих.

Водеща: Вие в крайна сметка обидихте ли се на Радан Кънев за репликата, която той произнесе тук в студиото миналата седмица?

Бойко Борисов: Коя реплика?

Водещ: Знаете, че не мога да я възпроизведа, така че не се опитвайте да я възпроизведа.

Бойко Борисов: Кое не може да произведете? Е той такива ли реплики?

Водеща: Бай Кой.

Бойко Борисов: Бай Кой? Не виждам лошо в репликата „Бай Кой“.

Водеща: Знаете за коя реплика става дума, обиждате ли му се, или ви е забавно?

Бойко Борисов: Е не, не я знам, не я знам.

Водещ: Контекстът обаче беше друг.

Водеща: Шегувате се.

Бойко Борисов: Ами аз се шегувам, защото с такъв човек можеш само да се шегуваш. С такъв човек можеш да се шегуваш и да го убиваш с мълчание. Без коментар. Какво да му кажа?

Водещ: А извън самата реплика контекстът беше друг. Че вие се държите обидно с министрите на Реформаторския блок като техен началник и те не могат да кажат, абе, Бай, защо се държиш така. Имаше обвинение за вашия стил на комуникация с тези хора.

Бойко Борисов: Това е лъжа. Защо не кажат така министрите? Те толкова комфортно са работили с мен, в толкова приятелска и дружеска атмосфера.

Водещ: Така ли е?

Бойко Борисов: С нито един нямаме нито един спор до този момент, с нито един ден. И те всичките са го декларирали многократно.

Водещ: Дали са искрени, възможно ли е да не са искрени?

Бойко Борисов: Към кой да не са искрени?

Водеща: Към вас.

Водещ: Да не смеят. Вие казахте, че лицемерничат.

Бойко Борисов: Аз вярвам в хората.

Водещ: Казахте, че лицемерничат.

Бойко Борисов: Лицемерничат тези в парламента. Които говорят едно, застават веднъж на трибунка с едните, после застават с другите.

Водеща: А какво ви е отношението към подмазвачите? Така един извън конкретиката въпрос.

Бойко Борисов: С какво ми е?

Водеща: Какво ви е отношението към подмазвачите, тези, които ви се подмазват?

Бойко Борисов: Аз съм опериран от това. Вече близо 16-17 години….

Водеща: Сте срещали много казвате.

Бойко Борисов: Какви не са минали, така че въобще това не може ни най-малко подведе.

Водеща: ДОСТ обявиха, че ще подкрепят кандидатурата на Цецка Цачева. Признаха си, че това е непоискана от вас подкрепа, но те я дават в името на евроатлантическото бъдеще на България.

Бойко Борисов: Има една приказка в Библията, няма по-лошо от непоискано добро. В случая избързаха да дадат подкрепа, която първо притесни партията, второ създаде възможност за много приказки, които абсолютно нямат никаква същност, нямат общо с действителността. Непремерен ход на г-н Местан.

Водещ: Казахте непоискана. Аз видях ваше изказване, и то не само по отношение на ДОСТ, то е и за ДПС, което е по-важно в случая. Казвате, ако съм на тяхно място, ще дам подкрепа за този, който ми гарантира излаз към властта.

Бойко Борисов: Точно така.

Водещ: Тоест вие се обръщате към ДПС и ДОСТ, особено за ДПС питам, с оферта да им дадете излаз към властта ли?

Бойко Борисов: Съжалявам, че точно вие, за който мислех, че имате по-дълбок анализ и виждане…
Водещ: Аз цитирам нещо едно към едно.

Бойко Борисов: Освен това хубаво е, когато говоря, и да ме гледате. Защото някой път интонацията, не случайно и това сте го учили, иронията или препратките дават възможност да стигнеш до по-правилния излаз. Но след като не съм бил разбран, ще ви обясня по-простичко, за да избегнете анализите и внушенията.

Водеща: За такива като нас, давайте.

Бойко Борисов: Да, за такива, които им се иска това, което съм казал, да ми го припишат. ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен, нито в средносрочен план могат да управляват заедно. И ние сме го заявили това неведнъж, не два пъти, не три пъти, не пет пъти. Понеже съм бил коректен човек винаги, съм благодарил на ДПС за тези пет-шест-седем случая в парламента, когато са ни подкрепяли закони, бюджета и понеже нашите партньори, и реформатори, и патриоти, са недисциплинирани, не обичат да ходят много на работа, сме поддържали дори и кворума в парламента. Момент, това е важно, за да не стане след това да ме преиначавате какво съм искал да кажа, ама дали не сте ме разбрали. Една минута да ме слушате, защото това е важна тема. Сиреч в това изречение ще започна в началото, че ГЕРБ и ДПС не могат да управляват заедно, в средата на изречението сложете пак, че ГЕРБ и ДПС не могат да управляват заедно, и в края пак сложете, че ГЕРБ и ДПС не могат да управляват. Защото има едни агенции ще вземат първата част, другите – средната част, последните - третата част на изречението ми, за да създадат внушение.

Водещ: Какво има между трите еднакви части?

Бойко Борисов: Така. Сиреч искам да направя малко анализ, защото Ахмед Доган е, упреци стотици съм имал по въпроса, но аз съм от „Реал Мадрид“ знаете, но Меси е гениален. В случая Ахмед Доган прави това, което прави Меси в „Барселона“ с българските политици. Или, казано на махленски език, просто ги меша. Просто ги финтира непрекъснато и ги оставя в положение да не знаят какво да правят.
Водеща: Вас в такова положение ли ви оставя?

Бойко Борисов: Момент. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла досега в тая игра. В това отношение ние сме изцяло непорочни.

Водеща: Не сте управлявали с ДПС?

Бойко Борисов: Не сме.

Водеща: Официално да, но ...

Бойко Борисов: Не само, но и неофициално. И неофициално, и официално не сме управлявали. Сега слушайте какво прави в момента…

Водеща: Меси.

Бойко Борисов: Меси. Ако за българския народ нещо има, което е така противно или като лош модел да послужи, това беше моделът „Орешарски“. Надали има българска партия, вие виждате, че БСП бяга като дявол от тамян от времето, в което ставаха на крака и му ръкопляскаха на Орешарски, като влизаше в парламента. Какво направи г-н Доган? Изкара Орешарски кандидат за президент. Така сега ще преброи колко гласове има.

Водеща: Да.

Бойко Борисов: Момент. След това той познава изкушенията на българина много добре. Жаждата за власт, поговорката да ми изгори къщата, но по-добре и плевнята на комшията да се запали. Той познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ не му дава излаз към властта…

Водеща: Тоест не приемате договорка с тези гласове, които ще спечели Орешарски?

Бойко Борисов: Точно така. Сиреч сега изкушението е при БСП. Те ще видят на първия тур, че не могат да бият сами ГЕРБ. И трябва да отидат да ги поискат тези гласове. Когато ги поискат тези гласове, ще им кажат, да, но както ще правим сега вот на недоверие заедно, след като падне този кабинет, ако изкарате президент вие, правим мнозинство. Вече Радев става новият Орешарски. И това е подготвено много отдалече. Първо, в БСП никой не познава Радев. Познава го Мишо Михов от АБВ и Първанов. БСП откъде го познава? Къде са ходили по летищата да го опознаят?

Водеща: А кой в ДПС познава Радев тогава?

Бойко Борисов: Момент. ДПС познава тези, от които зависи Радев да стане Орешарски №2. Оттук нататък следва защо Радев не е кандидат на БСП. Същите приказки, ако си извадите интервютата, говореха за Орешарски,преди да стане премиер. Безпартиен, експерт, честен човек, може да управлява. Същото говорят за Радев сега. Само че Радев с гласовете на ДПС станал президент, ще е същият този зависим, какъвто е Орешарски. Не случайно и Бареков го прибраха пак да обиколи студиата. Разбира се, неуспешно, но пак той продължава да е цялата схема. Отново се задейства всичко, което беше в предишния…



Коментари
Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла Районът е отцепен, гъмжи от криминалисти Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Лидерът на ГЕРБ не хареса въпросите на репортерите и обяви, че "меракли за премиери винаги ще се намерят" Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Алкохола го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен, призна Панайот Панайотов Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори