×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Опонентите ни искат да реализират нов сценарий "Костинброд"


Опонентите ни искат да реализират нов сценарий "Костинброд"
БСП Лява България няма политическа програма и визия за управление на страната и залагат само на популизъм, категоричен е Цветан Цветанов
22 Октомври 2016, Събота, 09:25 ч.
Автор: Блиц

Призовавам всички български избиратели да не се подвеждат по популистки и несериозни изказвания, а да се възползват от най-ценното право в Демокрацията – правото да гласуваш

- Г-н  Цветанов, предизборната кампания е в средата. Какво Ви впечатли най-силно в изминалите 15 дни?

- Наблюдавам изключително голям заряд по време на всички срещи, които провеждаме в цялата страна. Има сериозна съпричастност към подготовката и подкрепата за г-жа Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев. Много силно впечатление от неформалните разговори, които водим с хората ми направи убеждението на хората, че няма друга алтернатива освен ГЕРБ. Спечелването на президентските избори ще бъде гарант за стабилността на страната и успешния мандат на Бойко Борисов.

- Да, но обявените от Би Ти Ви резултати от предизборния дебат между Цачева и генерал Радев става ясно, че подкрепата за кандидата на левицата е с 20% повече. Вашият коментар?

- Аз смятам, че единствената реална социология може да бъде видяна, когато се правят срещите на съответните кандидат-президентски двойки с хората. Избирателите са тези, които са работодатели на бъдещите президент и вицепрезидент. Мога да ви уверя, че от всичките срещи, които правим ежедневно, виждам каква е положителната емоция и обществената нагласа за подкрепата на г-жа Цачева и вицеадмирал Манушев.

- Как ще коментирате социологическите проучвания, които към този момент сочат преднина на кандидата на левицата?

- Ние в предизборния щаб на ГЕРБ също имаме социологически изследвания, които въобще не кореспондират с данните, които в момента се обявяват публично. Изследванията, които ние сме възложили са само с една единствена цел – да бъдат в помощ на евентуална корекция на предизборната кампания и да видим каква е нагласата за подкрепа на президентската ни двойка. Мога да кажа, че се чувствам удовлетворен. По време на разговорите ми със структурите говорим ежедневно да няма отпускане, за да можем да се мобилизираме и да реализираме добра информационна кампания за президентския вот, да се представим най-силно и да покажем, че днес страната повече от всякога се нуждае от стабилност. Всички ние можем да сме добри анализатори, когато си припомним периода 2013 – 2014 г., когато на власт беше правителството на Пламен Орешарски.

- По това време избухна аферата „Костинброд”. Очаквате ли подобен сценарий до края на кампанията?

- Най-важното е никога да не забравяме аферата „Костинброд”, която бе режисирана от БСП. Сега наблюдаваме подобни анонси за сценарий, който биха могли да реализират в оставащите две седмици до изборите. Призовавам всички български избиратели да не се подвеждат по популистки и несериозни изказвания, а да се възползват от най-ценното право в Демокрацията – правото да гласуваш.

- Защо смятате, че има опасност от повторение на скандала с Костинброд?

- БСП Лява България няма политическа програма и визия за управление на страната. Те нямат аргументи за да участват в смислени дебати и да представят на обществото различни решения по сложните държавни въпроси. БСП залага само на популизъм и внушения. Когато нямаш аргументи минаваш в лични нападки или търсиш вината в друг. Като цяло опонентите ни минават на принципа Крадецът вика дръжте крадеца.

- Защо до момента кандидатите за президент не излагат визията си за управление на страната, а си служат с личностни нападки, като тази с дипломата на Цецка Цачева?

- Това са част от възможните инструменти, които някои искат да използват в тази кампания. Ние от ГЕРБ няма да отговорим по същия начин на агресията и опитите за манипулиране на общественото мнение и нагласи.

- Какъв ще е Вашият отговор?

- Ние ще отговорим с диалог и реални политики. Не очаквайте от нас да водим кампания, която да провокира обществено или междуличностно противопоставяне. Когато г-жа Цачева и вицеадмирал Манушев бъдат избрани, те трябва да бъдат обединители на нацията. Точно затова г-жа Цачева води изключително добра компания с много ясно дефинирани послания за функционалната компетентност, която трябва да има бъдещия президент. Тя може да изпълни със съдържание президентската институция със знанията, възможностите и компетентността, която притежава.

-  Как ще коментирате решението на коалиционните ви партньори да издигнат за президент Трайчо Трайков, който Борисов уволни по време на първото си правителство заради проваления бизнес форум в Катар?

- Когато нямаш необходимия кадрови ресурс, започваш да издигаш и тези, които са уволнени по време на първото правителство на ГЕРБ от премиера Борисов.

- Как си обяснявате скандалната реплика на Радан Кънев към министър-председателя Борисов?

- Няма как да има отговор на атаки от подобно естество. Не бих искал да изпадам в подобна ситуация. Аз бих искал в българския политически живот да се отнасяме с необходимото уважение към всеки един политик и да се вслушваме в различните мнения, но не и в просташките определения.

- Грешка ли беше изказването на премиера Борисов, че ще си подаде оставката, ако ГЕРБ не постигне най-висок изборен резултат на първия тур на президентските избори?

- Не е грешка. Нека да си припомним, че когато има национални избори, било те местни, парламентарни или президентски, всяка партия, която е в управлението, ако загуби, това означава, че трябва да поиска вот на доверие от българските избиратели, защото това би означавало да има разминаване между очакванията на обществото и управленската програма. Нека припомним 2014 г., когато бяха проведени изборите за европейски парламент. Тогава преднината на ГЕРБ пред БСП беше 11.5%. Тогава нямаше как БСП и ДПС да бъдат оставени да работят заедно при положение, че обществото даде ясен знак, че това не са управляващите, които искат.

- Как ще реагира ГЕРБ при евентуални предсрочни парламентарни избори?

- Аз съм убеден, че предсрочни парламентарни  избори няма да има.

- Защо сте толкова убеден?

- По време на многобройните ни срещи с избирателите в цялата страна виждам увереност, че няма алтернатива на управлението на правителството на премиера Борисов. Смятам, че резултатът от президентските избори ще бъде много ясен знак за това, което обществото ще даде като оценка. Нека да се запитаме каква е алтернативата на правителството. БСП,  ДПС и Орешарски, който в момента е кандидат за президент? Та Орешарски е човекът, който представляваше и БСП и ДПС и беше обявен като „експерта Орешарски” от парламентарната група на БСП Лява България и подкрепен по-късно от ДПС. От тази гледна точка смятам, че българските избиратели са достатъчно разумни и достатъчно са изстрадали всяко едно управление на БСП Лява България. ценката на избирателите трябва да бъде дадена и на тези президентски.

- Как си обяснявате рестарта на компроматната атака в някои медии с новите епизоди от сериала „Янева” – „Ченалова”?

- Вижте, когато под една форма искаш да участваш в политическия живот на страната и когато нямаш аргументи и капацитет, преминаваш в атака с компроматните инструменти на пропагандната машина и се опитваш чрез жълти новини да вменяваш на обществото неща, с които всеки можеше да се запознае в началния етап на пускането им в публичното пространство. Днес обществото се интересува повече от това дали и през 2017 г. ще продължи реализирането на програмата за Енергийна ефективност и икономическия растеж. Правителството ще осигури над 1 млрд. лева за енергийната ефективност и 223 млн. лева за българското образование. Ще има допълнително финансиране и за секторните политики. Това са реални политики, които предлага ГЕРБ. Ще се възползваме и от европейската солидарност по проектите, които знаете, че са изключително важни за развитието на всяко едно населено място в страната. От тази гледна точка смятам, че това са реалните проблеми на страната. Трябва да отговорим и на предизвикателството за цяла Европа по темата с бежанския поток.

По тази причина премиерът Борисов участвайки на срещите с европейските лидери винаги работи за това страната ни да се възползва от повече финансови средства от ЕС, за да можем да укрепим българо-турската граница. Същевременно правителството прави всичко възможно и за подпомагането на българските общини.

- Очаквате ли до края на предизборната кампания отново да бъде активиран председателя на ВКС Лозан Панов, който вече се изявява като политик?

- Не смятам, че е редно да давам персонални оценки. Г-н Лозанов все пак е председател на ВКС, който е част от съдебната система. Смятам, че една персонална оценка винаги би могла да се изтълкува много различно. Обществото само може да си отговори на въпроса кой какво и защо прави и дали има определени интереси. Нека да се придържаме към това да градим авторитета на българските институции. Мисля, че не е хубаво да се дават персонални оценки и в частност на г-н Панов, когото не познавам лично.

- Седмица преди изборите Слави Трифонов ще направи голям концерт на Орлов мост. Опасявате ли се от провокации от негова страна, които биха довели до промяна в изборния резултат?

- Много са коментарите в тази посока, но аз мога да кажа, че въпреки в неговото шоу съм бил част от сюжета и съм бил обект на коментари от него и сценаристите, нека да отдадем заслуженото за това, което е направил през всички тези години. За да можеш да бъдеш толкова години гледан и слушан от толкова много български граждани, смятам че трябва да бъдем по-градивни и позитивни. От тази гледна точка не бих искал да коментирам. Не ми се иска да вярвам, че той би се впуснал в негативни неща.

В категории: Политика


2
Коментара
Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
2
Коментара по темата
2.
До мангала ЦЦ
22.10.2016 11:38:53
6
15
Аферата Костимброд е заради изборните манипулации на ГЕРБ! Сега крадееца вика дръжте крадеца, докато подготвят същата манипулация на изборите! Това е висша наглост!
1.
Haha
22.10.2016 10:50:24
6
17
Този що не е в затвора нали го осъдиха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла Районът е отцепен, гъмжи от криминалисти Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Лидерът на ГЕРБ не хареса въпросите на репортерите и обяви, че "меракли за премиери винаги ще се намерят" Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Алкохола го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен, призна Панайот Панайотов Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Ангелските й карти имат изключително богата история и са й подарък от висш езотерик и тайновидец, разкрива нейна приятелка Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори