×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спрете атаките срещу българските лекари!


Спрете атаките срещу българските лекари!
Тези хора спасяват човешки животи
21 Октомври 2016, Петък, 13:52 ч.
Автор: Лияна ПАНДЕЛИЕВА

Кога някой ще каже: Простете, български лекари, ние сгрешихме, че ви обвинявахме!


Младо семейство е загубило едногодишното си детенце. Момченцето страдало от гърчове, които започнали още в Германия, където живеели. Там му правили всички възможни изследвания и нищо съществено не открили. Семейството се връща в България и малкото момченце отново прави гърчове. Приемат го веднага в болницата в Бургас. За съжаление детето умира, докато лекарите опитват да му помогнат.(ВИЖ ТУК)

Какво следва? Бурен репортаж в който напоително съкрушеното семейство сипе обвинения по българските лекари и заявяват, че те са напълно убедени, че става дума за лекарска грешка.

Искам да видя как когато подобно нещо се случи в Германия, телевизиите започват да излъчват репортажи по темата и заплахите на родителите, че те ще намерят виновните лекари, защото... родителите са сигурни, че е лекарска грешка.

Това, че става дума за болно дете, това, че в Германия никой не е успял да помогне на малчугана няма значение. Българските лекари са виновни и точка по въпроса!

Чудя се само, когато от всички експертизи излезе, че лекарите наистина са направили всичко възможно да спасят болното почти от раждането му момченце (което било и с фамилна обремененост), дали ще се даде същото по обем време на лекарите, които да обяснят, че кой откъдето се намери, ги плюе, ругае, обвинява, наритва, публично осмива и т.н., а те са опитали по всички начини да спасят живот?

Колко души помнят кампанията за набиране пари да бъде спасен от ампутация глезена на младо момиче, болно от рак на костта? Роднините, приятелите, съучениците, учителите обвиниха родните лекари в касапство. Е, събраха парите за лечение в Германия, където... германските специалисти първо ампутираха крака на момичето. Никога семейството, приятелите и целият отбор помагачи не казаха: "Простете, български лекари, ние наистина сгрешихме."

И още едно безумие от новините (този път не говорим за журналистическа агресия и целенасочено уронване на нечий престиж):

Клошарят от Пловдив, набеден за подпалването на прочутите тютюневи складове, ще бъде съден за 15 милиона лева. Ако загуби делото, освен 15-те милиона, ще трябва да плати и съдебните разходи. Ми... що не го осъдят за 150 милиона? Да престрои и части от центъра на Пловдив? А може и за милиард да го съдят - да плати и нещо по провалената атомна централа.

Колко лесно било да се скрие истински престъпник - или приписваш на бедняка стотици фирми, или го правиш виновен за палеж и го осъждаш на несъбираеми милиони.

Найс, а!

Коментарът е на Лияна Панделиева, журналист и общественик
*Заглавието е на Флагман.бг



В категории: Здраве


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
12
Коментара по темата
12.
Дулитъл
21.10.2016 22:49:00
3
0
Ами никога,вие не помагате.
11.
бургазлия
21.10.2016 19:18:51
3
9
първо едно уточнение: В понятието " бургаски" лекари влизат ли и лекарите "пришелци",които не са се реализирали в родните си градове и с надути реклами са дошли от Исперих,Лом,Видин, Пловдив,.....???
10.
До коментар 1 @@@@@ "
21.10.2016 18:56:33
0
11
За бургаските лекари,разбрахме.
След като си го закарал във Варна,детето ти е спасено.Една добра дума и благодарност за варненските лекари ? Изключено нали.Когато са сгрешили ги нападаме,когато спасят човешки живот-нищо.От коментара излиза,че е спасено от "бързата ти реакция", т.е от това,че е пътувало до Варна :)
П.С От Пловдив съм. Не съм от Бургас,нито от Варна.Нямам близки и познати там,още по-малко лекари.
9.
петър и павел
21.10.2016 18:23:43
7
7
бургаските лекари не им пука от вашите коментари -ядат и пукат на масите ,стават доценти и професори - вече е лесно а специализанти са си заделили по някой лев и вече са готови за изпитите си .Не е въпроса до лекарската грешка тя никой няма да е открие при сегашните магистрати ,а въпроса е до комерсиализма на бургаските лекари - отидете и вижте кой чете лекции ,кой взима реферати ,кой ..... и ще видите ,че наистина има комерсионализъм защото те не са лечители ,виждаме ги в болниците как се туткат ,а истинския им профил е замъглен от всичко даже и от собствения им манталитет на псевдонатрупващи капитали ,но не и с истински труд на лечител и мислител .Просто в Бургас е уникално ?1
8.
ох,боли
21.10.2016 16:42:52
4
18
В нашата мила родина всеки разбира от всичко- масово се ръсят недоволства от лекарите , и то от хора,които нямат понятие от медицина! Я , всички вие,които сипете попържни по докторите,се вижте във вашата професия какви сте специалисти и как си вършите работата!? Колко от вас имат елементарни знания по медицина,та изразявате мнение кой кого как е лекувал? Цялата помия,която се излива върху лекарите, показва колко примитивно е съзнанието на болшинството, пишещи по разни форуми- озлобени и нещастни хорица! И какви са тези безумни обобщения,че всички лекари са некадърници-я поучете 6 години медицина и после цял живот четете новостите,я изкарайте едно 24 часово дежурство в опит да помагате на мрънкащи и вечно недоволни хора,пък тогава коментирайте.
7.
az ve
21.10.2016 16:08:52
14
9
Burgaskite lekari nai golemite nekadurnici
6.
Рекетьори са и...
21.10.2016 16:03:04
16
10
...некадърници бургаските лекари,това е !
А колко доказани грешки(престъпления) имат ,кога са излезли да се извинят на опечалените ?
Само така ,съд до дупка !
5.
Иван Сивов
21.10.2016 15:43:38
1
5
Спрете атаките и срещу мен.
не съм излъгал и завлякъл никого.
4.
Бургас
21.10.2016 15:23:24
8
4
Спрете атаките и срещу българските полицаи. Те също спасяват човешки животи.
3.
gradski
21.10.2016 15:07:28
3
12
Много правилно!!! За "Бургаските лекари" или добро или нищо...
2.
Грухан
21.10.2016 14:56:18
0
2
"Българските лекари", а срещу другите лекари да не спират...
1.
@@@@@
21.10.2016 14:28:49
7
25
Панделиева може да има някакъв резон в това,което пише,но!!!
Липсата на адекватна медицинска помощ в Бургас е пословично известна. Причината е в липсата на специалисти, за изключение доктори в сферата на финансите.
Родителите имат право да знаят,каква е причината за тази мъка и това е тяхно исконно право.
Аз самия съм бил на прага на такова нещастие с едногодишния ми син и само благодарение на бързата ми реакция да го закарам на време във Варна,болница Св.Марина детето е живо и здраво.
Що се касае делото в Пловдив не виждам нищо фрапиращо.Ще вземат на босия цървулите. Просто е ясно, кой ще опере пешкира. Уникална държава сме. Уникум.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори