×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От партията на Кунева заявиха при какъв изборен резултат биха напуснали управлението „веднага” (допълнена)


От партията на Кунева заявиха при какъв изборен резултат биха напуснали управлението „веднага” (допълнена)
Ръководството на партията даде пресконференция
17 Октомври 2016, Понеделник, 10:42 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Ако Трайчо Трайков получи под 160 000 гласа, това би бил знак за вот на недоверие, смятат в ДБГ


Ако Реформаторският блок получи около 160 хиляди гласа на президентските избори, тогава „Движение България на гражданите” ще напусне незабавно управлението. Това обявиха от партията на Меглена Кунева на пресконференция в централата си след заседание на ръководството на формацията. Решението е съгласувано и с регионалните структури.

„Ако кандидатпрезидентската двойка на РБ получи чувствително по-слаб резултат от резултата на РБ на последните два избора, за нас това ще бъде знак на неодобрение. В този случай веднага след изборите ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт”, е решението на ръководството на ДБГ и народните представители, съгласувано с всички областни координатори на партията, обяви лидерът Меглена Кунева.

След уточняващ въпрос какво се има предвид под „чувствително по-слаб резултат”, зам.-председателят на ДБГ Димитър Танев каза, че на парламентарните избори (2014 г.) блокът е получил 8,8%, а на местния вот (2015 г.) – 200 000 гласа. В партията са решили, че прагът, от който ще зависи решението им, е около 160 000 гласа.

Извънредното решение на ДБГ е породено от развилата се дискусия за отношенията в управляващата коалиция. Припомняме, че в петък премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши реформаторите, че ще ги извади от властта, ако не действат като лоялни коалиционни партньори.
Впоследствие Борисов свика и извънредно заседание на Министерския съвет с депутати от Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Днес от партията на Кунева обявиха, че е постъпено некоректно, понеже на това заседание имало повече пиари, отколкото министри. Зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски заяви, че 20 минути след началото в медиите вече излязла информация, която явно е била предадена от пиари на премиера. Така била подадена лъжлива информация, като например това, че военният министър Николай Ненчев е заявил, че реформаторите се държали безотговорно.
Според Меглена Кунева става дума за изваждане на думи от контекста.
Зеленогорски каза, че Бойко Борисов впоследствие им се извинил.


От ДБГ смятат, че ГЕРБ са изнервени заради слабата им кандидатура за президент в лицето на Цецка Цачева. Те са недоволни и от идеята на най-голямата партия за промяна в Изборния кодекс, свързана с квадратчето „Не подкрепям никого”. От ГЕРБ искат то да се смята при всички случаи за действителен глас, което би повишило изборната бариера.
Според Димитър Делчев това е атака срещу Реформаторския блок и Патриотичния фронт. А  следващият парламент можел да наподобява този при кабинета „Орешарски”, което не предвещавало нищо добро.
Найден Зеленогорски от своя страна каза, че има реална опасност БСП и ДПС да поемат отново властта и това била голямата дилема в момента.

От ДБГ стоят твърдо зад кандидатпрезидентската си двойка Трайчо Трайков и Съби Събев и ще продължат усилията си за успешното им представяне на предстоящите избори.
„Ако на тези избори РБ постигне съизмерим или (вярваме) по-добър резултат от този на предходните два избора, ще разглеждаме това като знак на подкрепа за участието на блока в настоящото дясноцентристко управление”, е част от решението на партията.


Според него обаче при такъв случай ДБГ ще настояват и за подписване на Анекс към Коалиционното споразумение с ГЕРБ с актуализация на общите ангажименти и т.н.
Найден Зеленогорски каза, че щом има проблеми в комуникацията между коалиционните партньори, причината може да се търси в Румяна Бъчварова, която е отговорна за това в партия ГЕРБ.

След въпрос на „Флагман” за думите на Бойко Борисов, че Реформаторският блок имат седем министри, Даниел Вълчев обяви, че това вероятно се дължи на емоция. Всъщност министрите на блока били четирима – Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Петър Москов и Николай Ненчев.

Утре се очаква в парламента да има среща между представители на парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, за да се намери евентуално златното сечение за промените в Изборния кодекс, обяви Найден Зеленогорски.






Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 7
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
8
Коментара по темата
8.
Ďaaaa
17.10.2016 16:17:07
0
1
Гнусна жалка сган
7.
коко
17.10.2016 14:46:10
1
3
Мен ми се ще не само кабинета да напуснат ами и държавата реформаторите
6.
Курчо
17.10.2016 14:10:22
1
2
Гласуваш за Трайчо и получаваш бонус крадливото Коце Марков!!!
5.
*********
17.10.2016 12:59:23
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Страх
17.10.2016 12:50:26
2
11
ГЕРБ ще спечелят само с машинации. Никой не харесва Цецка Цачева, дори Гербаджиите!
3.
Анонимен
17.10.2016 12:26:35
12
2
Президентът ще е от ГЕРБ, колкото и да не се харесва на някои хора. Просто ГЕРБ вършат работа, не са се спрели и резултатите са видими.
2.
Емел
17.10.2016 12:21:34
6
4
Пишете с малки букви,ако обичате,или в М.Рудник не сте се научили още...малоумен 6V педал !!!
1.
НИК
17.10.2016 12:10:51
2
15
АЗ ПЪК ЗАЯВЯВАМ ,ЧЕ ТАЗИ НАЦИОНАЛНА ПРЕДАТЕЛКА КУНЕВИЦА, ТРЯБВА МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ОМИТА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!!!!!!!!!
ПОСТАВЕНА Е ТАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ДА МАНИПУЛИРА САМОСЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРЧЕТАТ ПОД ДИКТОВКАТА НА АМЕРИКАНСКИ НПО-ТА!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори