×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутат към кандидат-президентите: Кажете ясно - ЕС или Евразия, за да знам за кого да гласувам!


Депутат към кандидат-президентите: Кажете ясно - ЕС или Евразия, за да знам за кого да гласувам!
Ако някой не осъзнава, че бъдещето ни е свързано само с ЕС и НАТО, няма да гласувам за него, казва Методи Андреев
11 Октомври 2016, Вторник, 20:30 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: "Канал 3"

Какво е отношението на номинираните към санкциите спрямо Русия, пита Методи Андреев



Депутатът Методи Андреев търси десния кандидат-президент чрез серия от външно и вътрешнополитически въпроси. Пред „Флагман” той изреди питания към номинираните, които на тези избори са цели 21.

„Това са първите избори, които никой не може да каже как ще приключат, което е хубаво и лошо. Хубаво е, защото има много кандидатури и разнообразни позиции. Лошо е, че никой не може да каже до момента от първите социологически проучвания кой кандидат има ярък превес”, разсъждава Методи Андреев, който е народен представител от гражданската квота на ГЕРБ.

Той обаче добавя: „Безспорно кандидатът на ГЕРБ има ярък превес, което се дължи основно на големите структури, които има партията в страната. Аз съм човек, който се идентифицира с център-дясното и съм човек, който не би гласувал за някой, който не осъзнава, че бъдещето на държавата е свързано единствено и само с Европа и НАТО. И че чрез тези световни организации ние можем да реализираме своите национални приоритети. Затова аз искам да отговорят всички кандидати – дали ще ме чуят, това е друг въпрос и е тяхно право – на няколко въпроса, като изхождам от една логика, перифразирайки Фройд. Той казва, че идентичността на един човек може  да бъде много лесно определена чрез значимостта на въпросите, на които той не желае да даде отговор.”

Едните въпроси са външно-политически.
„Първият ми въпрос е: Европейски съюз или Евразия, или разкрачени между двата – искам да чуя ясна позиция на всички кандидати!
Втори въпрос – как оценяват незаконната анексия на Крим и какво е отношението им като бъдещи държавни глави на България? Българският държавен глава трябва да има лично свое отношение и виждане, а не партийно.
След това – какво им е отношението към санкциите спрямо Русия, наложени от Европейския съюз и Съединените американски щати.
Какво им е отношението към това, което става в Турция, това, което става в Русия. Какво им е отношението към това, което Путин заяви – за оттеглянето на американските бази от страните, влезнали в НАТО след 1 януари 2000 г. Много важен въпрос за избиратели като мен! Искам да чуя мнението на бъдещите държавни глави”, изрежда Методи Андреев.

След това той преминава към питанията си от вътрешнополитическо естество:
„На първо място питам кандидатите – какво им е отношението към бившата Държавна сигурност и смятат ли да продължат добрата традиция, която започна Росен Плевнелиев, да не изпраща зад граница дипломати с минало в спецслужбите на комунистическия режим. Много важен въпрос!
След това – какво им е отношението към изучаването на комунизма в учебниците по история? Смятат ли да продължат тази политика на Росен Плевнелиев в президентството – много важен въпрос за такива като мен.
Как виждат отстояването независимостта на нашата държава, в частност нейната енергийна независимост? Ще продължат ли да работят в посока България да намери диверсификация на своите енергийни източници? И какво е отношението им към корупционния политически проект АЕЦ „Белене”? Те за или против строителството са?
Друг въпрос – паметникът на Съветската армия в София паметник на армия окупатор ли е, или е паметник на армия освободител? Този въпрос е може би много частен, но все пак той определя един кръгозор, един мироглед, една обща историческа култура и не на последно място една идентичност.”

На цялата тази серия от въпроси Методи Андреев чака отговори.
„Всички тези неща ще идентифицират кой е десният кандидат и ще насочат хора като мен да гласуват за него. Ако аз не получа отговор от тези, които са кандидати за президенти, аз много-много ще си мисля за кого да гласувам”, завършва народният представител.



Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 0
10
Коментара по темата
10.
Дернев
12.10.2016 05:03:05
5
3
"Европейски съюз или Евразия, или разкрачени между двата" С ЕС сме разкрачени, особено ние. Трябват ни , както и за Европа, СЕЩ заедно с ОНД в Евразия. Въпроса трябва да е с НАТО или без. И отговора е без в този му вид. Но със СЕЩ и Русия- да.
"...отношението към санкциите спрямо Русия..." Ердоган показа какво трябва да бъде и спечели. Крайно време е в Брюксел да се осъзнаят и ние трябва здраво да работим за това.
9.
555
11.10.2016 23:35:26
7
8
явно за Методи не е важно България да е добре , а Русия да е зле

Идиот!
8.
ViP
11.10.2016 21:59:42
3
4
ГерБ са Чао,момчета !!!!!!!!!!!!
Ураааааааааааааааа
7.
До 5 и 6
11.10.2016 21:58:28
5
3
Прав си колега,прав !!!!!
ГерП не разбраха едно,че Русия отдавна не е СССР !!!
България зае много странна позиция относно външната политика и абсолютна неоринтирано поведение на премиер-президент ???!!
Не може президента да говори толкова остро против Рисия пред целия свят,а премиера да заваля позицията..или гледай към европа или гледай към америка или се обърни към Русия...говорят глупости...колкото да не заспят горките...излез и обяви позиция,не може да държиш всички за ръка-тъпо е !!!!
6.
АК-47
11.10.2016 20:26:50
10
13
2 мл. Кримчани излязоха на референдум за присъединяване към Росия!!!РЕФЕРЕНДУМ, а Плевналиев не признанал присъединаване.
Нас да ни е питал някой за начукване в НАТО И ЕС!!!Винаги се прави РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМИ ХРОЗЕСИ!!!
5.
АК-47
11.10.2016 20:00:31
10
12
Е методка,гнида нещастна,да вдигнем паметник на нацистите!!!
Нали бяха наши съюзници по време на ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА!!!НЕЩАСТНИК!!!
И да те питам за хилядите убити от монархо-фашисткият режим!!!
4.
e
11.10.2016 19:50:33
3
14
А е Методи, вашата другарка Цачева с какъв курс е??? леваци смешни!
3.
*********
11.10.2016 19:39:32
4
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Sin
11.10.2016 19:36:07
2
17
Много подходящи въпроси ! Но управляващата мафия Герб/БСП/ДПС едва ли ще допусне такава дискусия. Която е най-нормалното нещо за една демокрация, впрочем ! Те ще ни сервират клишета от сорта на това на Цачева: " Ще работим за по-добри условия за образование, работа и живот в България", което нищо не значи, защото с нищо не я задължава ! И пр.
1.
Десен избор
11.10.2016 19:34:24
7
14
Как за кой, за Трайчо Трайков
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори