×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Полицаи пребиха жестоко сина на известна бизнесдама!


24 Септември 2016, Събота, 23:19 ч.
Източник: Блиц

Съборили го на земята и започнали да го блъскат, ритат и натискат, за да му сложат белезници, разказва майката Антоанета Пеева

Полицаи са пребили сина на бизнесдамата Антоанета Пеева, която е и издател на няколко специализирани издания. За това разказва самата тя на профила си във Фейсбук.
Ето и разказа й, който публикуваме без редакторска намеса:

Синът ми стана жертва на полицейско насилие. В 20,30 часа отиде да изхвърли боклука и да напазарува от кварталния магазин… Няколко минути след излизането от дома е нападнат от група полицаи за „рутинна проверка“. Полицаите са го съборили на земята и са започнали да го блъскат, ритат и натискат, за да му сложат белезници и да го отведат в 7-мо РПУ. През цялото време синът ми е

викал за помощ, молел е безучастните минувачи, да ми се обадят

(ние живеем на няколко минути от мястото), да ми кажат, че е задържан от полицията, викал е имена на приятели, с надежда някой да го чуе и да му се притече на помощ, през цялото време е казал, че нищо не е направил и е невинен, но никой не е обърнал внимание на това.

Моля, имайте предвид, че когато полицията задържа някого, той може да е жертва и наистина да има нужда от помощ и съдействие.

Като гражданин, който през целия си съзнателен живот е плащал данъци, осигурявал е работни места и е работил за развитието на тази държава, аз се срамувам и се притеснявам.

Ако преди се боях от пияни и дрогирани шофьори и от улична престъпност, сега в пъти повече се боя от полицейското насилие, защото видях от първо лице какви травми нанася то.

Синът ми не е наркоман, не е бил дрогиран, нямал е в себе си дрога, не е крадец на коли,

единственото му прегрешение е било, че не носи личната си карта

Колко от вас носят личната си карта, когато отиват до кофите за боклук, до магазина в квартала?

Защо трябва да бъде задържан от полицаите, да бъде бит, унижаван и тормозен, защо не го доведоха в къщи, за да им покаже личните си документи и случаят да приключи (това щеше да отнеме не повече от 5 минути).

Полицаят ми каза няколко пъти: "Бъдете благодарни, можеше да стане много по-лошо! Вашият син е добро и възпитано момче, не е от контингента, чудя се защо така стана, защо оказа съпротива, защо викаше за помощ…"

Полицаите не си дават сметка, че обикновените граждани и, особено едно момче на 19 години, когато бъде повалено на земята от група полицаи, които го душат, ритат и натискат, за да му сложат белезници, ще се уплаши и ще се страхува за живота си.

Синът ми е смятал, че умира и това са последните мигове от живота му

Той е бил изплащан и е викал за помощ, нормални човешки реакции…

За мен по-важен е въпросът защо стана така, защо полицията работи на празен ход и къде е интересът на обществото. Защо се оказва насилие и се демонстрира сила над обикновените хора, а никой не се занимава с престъпност?

Докато 7-мо РПУ в продължение на четири часа се занимава с моя син – да го задържат, да пишат документи, обяснения и да се опитват да замажат това, което сами са си надробили… питам се кой работеше и си вършеше работата. Нима ние плащаме данъци и издържаме огромен полицейски и силов апарат, за да прави псевдо дейности по задържане, да тормози гражданите, да нарушава гражданските ни права и да налага улични правила на общуване.

Знам, че има механизми, с които да защитя правата на сина ми. Вече сме наели адвокат, направили сме експертизи, част от физическите рани вече зарастват, но как и колко време ще ни отнеме да заличим психическите травми и кога пак ще видя усмивката и спокойния и ведър поглед на сина ми…"

В категории: Животът


18
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
18
Коментара по темата
18.
Perata
26.09.2016 11:00:10
0
0
Koe change as bili v Astoria onanistic vetches
17.
Гражданин Поет
25.09.2016 19:24:16
2
1
Абсолютно съм съгласен.И не само мекерето.В моя случай всички замесени с годините напуснаха,преди да бъдат наказани.Дори един от шефовете им сподели че е наясно че е престъпление по служба,но му остава малко до пенсия и не се притеснява за което.
16.
Юрист
25.09.2016 13:07:38
0
2
Какъв път до Страсбург, жалбата се пуска по пощата, там няма заседания с участие на тъжителя
А Мишо Екимджиев и екипа му за бедни хора и безплатно помагат

Въпроса е какво те топлят някакви смешни пари обезщетение, ако мекерето няма и да чуе и ще продължава безнаказано да дерибейства
15.
Гражданин Поет
25.09.2016 11:48:19
1
2
Само 60 лева е консултация при адвокат Екимджиев в Пловдив.Документи и разходи за път до Стразбу- около 1800-200 €.И най-тежкото: 5-6 години чакане.Статистика : дела срещу България :99,9 %успеваемост.
14.
uyuy
25.09.2016 10:50:21
5
2
то май нее адвокат а кука и устата да му е знаел много какво от кога в бг има ограничения за свободата на словото или нещо друго може би не гие е черпил нещо в магазина и куките за това са се ядосали тази вероятност е по голяма за мутрите които се крият в държавна униформа
13.
До 12
25.09.2016 10:22:12
6
5
Никакъв адвокат не си. Ти си задник който се кефи над полицейското насилие. Дано да накажат самозабравите се комплексари-полицаи.Дано ти да попаднеш под "добрината" на такива полицаи които са срам за професията!
12.
адвокат
25.09.2016 09:08:49
4
10
Стигнало се е до там защото сигурно устата му е била толкова голяма ,колкото и Вашата.....
11.
бг
25.09.2016 09:02:31
7
6
най корумпираните са уличните полицаи и кат нямам вяра в тях те са мутри в униформа правителството трябва да приеме строг закон за такива полицаи и направо в затвора и тогава системата ще работи ще останат само културни и професионални служители а не миризливи кукки
10.
бг
25.09.2016 08:55:14
5
4
съдете корумпираните куки и затвора да ги обработят та батките и мангалите сигурен съм че куките били ядосани че още никой не им дал стотинка рушвет те са за европейския съд съдете ги
9.
Българин
25.09.2016 08:37:26
0
1
Смърт за еничарите, за да живее чиста и свята България трябва да се избавим от всичко мръсно и подмолно, а именно - политическата върхушка и вернитр й слуги!
8.
Българин
25.09.2016 08:37:26
1
1
Смърт за еничарите, за да живее чиста и свята България трябва да се избавим от всичко мръсно и подмолно, а именно - политическата върхушка и вернитр й слуги!
7.
Българин
25.09.2016 08:37:25
1
2
Смърт за еничарите, за да живее чиста и свята България трябва да се избавим от всичко мръсно и подмолно, а именно - политическата върхушка и вернитр й слуги!
6.
Българин
25.09.2016 08:37:24
3
3
Смърт за еничарите, за да живее чиста и свята България трябва да се избавим от всичко мръсно и подмолно, а именно - политическата върхушка и вернитр й слуги!
5.
Antoanet
25.09.2016 08:04:04
6
8
Ot kilometri mirishe na lajliva lelka tuka .,malko si pospestila nqkoi detaili ...dano skoro ti se naloji da ti pomagat instituci i nai veche policiq ,che tq ot takiva kato vas e v bezpomochtno sastoqnie
4.
кирков
25.09.2016 06:55:55
2
16
Полиция бие сина и плащал данъци викал за помощ тия филми са отдавна демоде
3.
Тази лека май послъгва
25.09.2016 01:27:37
5
22
Не съм чувал някога полицай да събаря и да рита някой дето си хвърля боклука. То и на една и бяха бъркали миналата година в гъза, пък после се оказа, че лъже. Кой знае какво дилърче е сина и. Може пък полицията да го познава и наблюдава. Та, тази лека май послъгва.
2.
гуру
24.09.2016 21:35:15
4
13
Бaх мaмaму къде е този кaзaн нa няколко минути път нa километър ли?
1.
stoi4o
24.09.2016 21:26:07
14
11
kak moje policijata v balgarija , darjava e evropeiskijat sauz , da se otnasja taka sas grajdanite si...az sasto sab mil podlojen na policeisko nasilie..ne vjarvam na policijata v balgarija...tja e korumpirana zaedno sas boiko borisov....toi e sas tjax...vsi4ko vav balgarija e mafija i korupcija.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори