×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Емоционален момент в БСУ: Президентът проф. д-р Чобанов отстъпи званието си Доктор хонорис кауза (СНИМКИ)


21 Септември 2016, Сряда, 09:46 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

БСУ отдаде почит на всички ректори и преподаватели на учебното заведение




Президентът на Бургаския свободен университет проф. д-р Петко Чобанов е удостоен със званието Доктор хонорис кауза на БСУ. Високото отличие му се дава с решение на Академичния съвет и е за приноса на проф. Чобанов в създаването и утвърждаването на университета. То му бе връчено вчера от ректора проф. дпн Галя Христозова по време на Юбилейното академично тържество на висшето училище по случай 25 години от създаването му.

„Бургаският свободен университет има много особено място в сърцето ми. Възприемам БСУ като най-важното нещо в моята професионална кариера. Оценката на Академичния съвет, на най-близките мои колеги, за моя принос за развитието и утвърждаването на университета е изключително ценна за мен. Едновременно с това обаче искам да отбележа, че БСУ е наше общо дело, кауза на всички нас, защото всички ние помним трудностите и ги преодолявахме по прохождането на Бургаския свободен университет. Заедно изграждахме университетската му структура, заедно формирахме управленската му култура, заедно се радвахме на успехите на нашите випускници. Бих искал да споделя това високо звание с всички вас, с всички бивши и настоящи ректори, декани, членове на Академичния съвет, преподаватели и администрация. Възприемам това звание като оценка на общото ни дело”, каза проф. д-р Петко Чобанов, след като получи званието.


Проф. дпн Галя Христозова връчва високото отличие на проф. д-р Петко Чобанов

Президентът на БСУ в знак на благодарност връчи званието си на един от многоуважаваните преподаватели на университета – доц. д-р Мария Ганева. Тя бе поканена да получи почетен плакет, когато изненадващо проф. Чобанов свали медальона си и го закачи на доц. Ганева.

Тържеството събра най-успелите възпитаници на университета, а ръководството отдаде почит на всички, които имат принос БСУ да върви напред. Сред официалните гости бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, заместниците му - Севдалина Турманова и Владимир Крумов,  кметът на града Димитър Николов, председателят на УС на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД - Сергей Андронов, административният директор на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” АД Росен Григоров с председателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков, областният управител на Стара Загора Георги Ранов, ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - доц. Магдалена Миткова, народни представители от Бургаския многомандатен район, политици, бивши ректори, декани, преподаватели в университета.


Празникът бе уважен от политици, бизнесмени и учени


В емоционалната си реч ректорът на БСУ проф. дпн Галя Христозова обяви, че за четвърт век университета са завършили над 25 хиляди студенти, като 80 % от тях са се реализирали успешно по специалността.



Първият юбилей на БСУ се превърна в истински празник

Един от тях е областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, който е сред най-успешните и известни адвокати в града. Той завършил право в Бургаския свободен университет и има 15-годишен стаж в тази област.

„За мен е особена чест и удоволствие като областен управител и възпитаник на БСУ  да ви приветствам и да бъда част от празненствата по случай 25 години от създаване на университета. Много добре помня как през 1992 г. седнах на студентската скамейка тук. Помня вълненията на колегите ми. Нов университет, нови преподаватели за нас, ново място – ще станем ли добри студенти, ще получим ли добро образование. Уверявам ви, че благодарение на нашите преподаватели ние получихме голяма доза кураж и уверение и гаранция, че това, което е замислило ръководството на университета, то ще се случи. 25 години по-късно се чувствам успял човек благодарение на БСУ. За мен той е един от символите на областта и не само като ръководител на администрация, а като гражданин. Освен това БСУ е един от отборите, които раждат победители. И за секунда не съм съжалявал за моя избор – да получа образованието си именно тук. Родители като мен насърчават децата си да учат в БСУ и разказват за това как всеки един, завършил Свободния университет, намира реализация”, каза губернаторът Вълчо Чолаков.


Деканът на Центъра по хуманитарни науки доц. д-р Мария Алексиева получи почетен плакет от президента на университета, приз получиха и останалите декани, както и преподаватели

Кметът Димитър Николов пък подчерта, че през последните години БСУ се е утвърдил като една институция в Бургас, към която администрацията и лично градоначалникът се отнасят с уважение и респект.


Ученът академик Иван Попчев също получи почетен плакет. През 2005 г. той е удостоен от Академичния съвет на БСУ с почетното звание "Доктор хонорис кауза"

Това е университет, който създава изключително качествени и добре подготвени кадри, които са в основата на съзидателните процеси в нашия град. Използвам този случай да благодаря на всички преподаватели, които са имали възможността да преподават на студентите, работещи в момента активно в Общината”, каза кметът на Бургас Димитър Николов, припомняйки, че стотици са общите инициативи на местната администрация с университета. Той благодари за партньорството и подчерта, че то носи авторитет, слава и достойнство на Бургас.





Областният управител Вълчо Чолаков и кметът Димитър Николов също получиха почетни плакети на БСУ.

След тържествения академичен съвет в зала „Изток” бе открита Юбилейна конференция на тема „Новата идея в образованието”, каквото е мотото на университета от създаването му.
Тържествата в БСУ продължиха и вечерта, когато ръководството на университета събра преподаватели, бизнесмени и политическия елит на празничен коктейл в Атриума на учебното заведение.


Ректорът на БСУ проф. дпн Галя Христозова и президентът проф. д-р Петко Чобанов режат празничната торта


На тържеството присъства цялото ръководство на БСУ


Към момента БСУ осъществява обучение в 19 бакалавърски, 29 магистърски и 5 докторски програми - по информатика, организация и управление на социалните дейности, наказателно право, гражданско процесуално право и икономика. Бургаският ВУЗ е създаден с решение на Великото народно събрание от 18.09.1991 г. и е първият частен университет в страната.

ВИДЕО ОТ ТЪРЖЕСТВОТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!



В категории: Просвета


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори