×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Главният прокурор ще разследва бившия карнобатски кмет Атанас Атанасов!


Главният прокурор ще разследва бившия карнобатски кмет Атанас Атанасов!
Кметът на Соколово Неждет Мехмед е категоричен, че ще стигне докрая
09 Септември 2016, Петък, 11:09 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Той ни превърна в незаконни ловци. Плащаме всички такси на сдружението, а реално ловуват само 25-30 човека от приближените му, другите ходим тайно на излет

-Г-н Мехмед, освен, че сте кмет на село Соколово, сте и ловец. По този повод сте подали сигнал в Прокуратурата и Агенцията по горите за ваши подозрения за злоупотреби в ловно-рибарското сдружение „Сокол 2“. Докъде стигнаха преписките и работи ли се  по тях?

-Дружинка №110 в село Соколово, община Карнобат е част от ловно-рибарско сдружение „Сокол 2“-Карнобат. Аз се водя член на тази дружинка. От години тук не са провеждани общи събрания, по Устав трябва да ги правим всяка година, а на всеки четири години да имаме и отчетно-изборен форум. От вече близо 9 години е така. Член съм на тази дружинка от 1993 година и знам каква стройна и съобразена със закона организация имаше по-рано.  Помня добре, че при избора на Костадин Станков за председател бяхме задружна група, изпълняваха се ловно-стопанските мероприятия. Решенията и изпълнението им беше прозрачно. След това обаче Станков се оттегли и остави цялата дружинка в ръцете на секретаря Съби Иванов - доверен човек на бившия кмет на Карнобат Атанас Атанасов (управлявал 1999-2007, след което се оттегля за постоянно във вилата си в Соколово, б.а.).

-Но това, че са приятели секретарят и бившият кмет не може да е проблем?

Съби Иванов състави  сборна група ловци от 4 дружинки. Тази практика не е допустима нито по Закона за горите, нито по Устава на сдружението. Съставът на тази сборна група е 25-30 човека. От всяка дружинка в нея са включени по 5-6 човека, които заедно си ходят на лов - предимно председатели и секретари на тези дружинки, които имат право да вземат разрешенията за групов лов. Когато единият от тях вземе разрешение за групов лов в неговия ловно-стопански район, всички останали от трите други дружинки отиват там. А реалните членове, които са предимно местни хора от съответната дружинка, за която е взето разрешението, не могат да излязат на лов. Защо?! Защото ако поискат и те да ловуват, им казват: Сори, съставът в бележката е запълнен! Т.е. - място за други ловци няма! Дори има случаи, в които им казват, че може да дойдат на нещо като  излет. Но ако има проверка трябва да се крият в гората, защото не са законни ловци. Няма нищо по-обидно за един ловец! От няколко години насам това е изключително болезнен проблем, защото много хора са лишени от възможността изобщо да излязат на лов.

-Каква е бройката на редовните ловци, които са ограничени заради сформирането на тази сборна група?

-Нашата дружинка в село Соколово е от 46 ловци. От тях на лов отиват само шестима богоизбрани, останалите са нещо като простосмъртни. На тях не се издават и бележки за индивидуален лов. Аз, например, отидох при секретаря да поискам такава,  а той ми отказа. Питам: Защо? Няма  обяснение. Потърсих председателя Костадин Станков, който преди мен  беше и кмет на Соколово, за да го запозная с проблема. Той обеща, че ще помогне и докато ме уверяваше, че отношенията ще се подобрят, в кабинета му влетя секретарят Съби Иванов и отсече: Няма да дам разрешение, защото Атанас (председател на УС на ловно-рибарското сдружение „Сокол 2“ е именно Атанас Атанасов, то обединява всички дружинки в Община Карнобат, б.а.) така ми е нареди!

-Защо Ви мрази екскметът на Карнобат Атанас Атанасов?

-Смятам, че съм негов враг откакто станах свидетел по едно от многото съдебни дела, свързани с името му  – за побоя над инвалида Иван Неделчев (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК). Разказах в съда за цялата гавра с този нещастен човек от Соколово. Това го озлоби.  И тъй като няма какво друго да ми направи, реши, че трябва да ми забрани да излизам на лов. Смятам, че неправомерно съм лишен от тази възможност, а си плащам всички такси ежегодно. 

-Всъщност сега пък Вие си отмъщавате, така ли е?

-Просто започнах да търся правата на всички ни. Първо: С изненада се натъкнах на протоколи от общи събрания на нашата дружинка, каквито не са се провеждали. Фалшиви са. Това са документни престъпления. Уведомих прокуратурата в Карнобат, но не знам докъде са стигнали. Всички в града знаят за обвързаностите между властите и не съм оптимист, че може да има резултат. За това уведомих и народния представител от БДЦ Стефан Кенов. Чух, че той на свой ред е сезирал главния прокурор за безобразията.

-Не може във всички дружинки да фалшифицират протоколи от събрания, избор на делегати, които пък да избират ръководството на сдружението, начело на което стои Атанасов?

-Точно това се случва. Лошото е, че така се запазва във времето  порочното статукво и в сдружението, оглавявано от Атанас Атанасов. Дружинките са първичните организации, в които трябва да се определят делегатите за отчетно-изборните събрания на Сдружението. Те фалшифицират протоколите, определят едни и същи делегати и очаквано избират отново и отново старото ръководство. Аз проверих всички дружинки от нашето сдружение. Няма дружинка, в която да са избирали и пращали делегати. Неписано правило е да имат право на глас председателите и секретарите.  Аз успях да се снабдя с един от тези фалшиви протоколи – последният от уж проведено общо събрание. Документацията на Сдружението се пази като Светия граал.

-Защо е нужно? Нали това е неправителствена организация, нали се събирате с идеална цел?

-В това сдружение, което по мои изчисления членуват поне 1000 човека, се оперира с много големи суми и когато то е сформирано на принципа на мой човек-твой човек от десетилетие и повече, и когато се фалшифицират протоколи,  е много лесно допустимо да се извършват финансови злоупотереби.

-Какви са приходите в дружеството „Сокол 2“?

-Никой не може да каже с какъв бюджет разполага сдружението. Събират се по 100 лева годишно от всички ловци на територията на Община Карнобат. А тук са стотици ловци. Сформира се годишен бюджет като на една малка община, а няма контрол върху разходването. Парите трябва да се инвестират целево в ловните стопанства, но това не се прави. Подадох сигнал в Агенция по горите и за Соколово проверката показа, че няма изградени никъде нито хранилки, нито калища, нито солища. Въобще нищо не е направено полезно за дивеча! Но не знам по документи какво са изписали, че е свършено. Всичко е в сферата на догадки, защото документите не се показват пред редовите членове. Става въпрос за тоталитарно поведение на тесен кръг около Атанас Атанасов. Най-лошото, че от година на година нещата се влошават. Никой не може да каже какви средства са изразходвани от служебните автомобили на сдружението или какво е направено в борбата срещу бракониерството.

-А Атанас Атанасов носи ли оръжие, нали срещу него се води наказателно производство за побой и той трябваше още преди две години да предаде оръжието си? Всички знаят, че този човек е лишен от елементарни задръжки и е обществено-опасен.

-Доколкото ми е известно оръжията му са иззети, заради образуваното срещу него досъдебно производство, което все още не е приключило. Казах ви, че съм свидетел и това, което знам е, че три-четири пъти Районният съд в Карнобат и Окръжният съд си го връщат едни на други, а пострадалият и грубо унижен човек още се надява на справедливост.

В категории: Карнобат , Политика


Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 1
36
Коментара по темата
36.
до ПРОКУРОР-№25 и "за въпроси"№16
07.10.2016 10:03:22
0
18
Много сте прави, просто всички пропускат ролята на т.нар.адвокат Минка Андреева, чиято роля е да облича в законосъобразна форма решенията на съвета на ЛРД и не плаща и лев наем на дружеството. Която пък Атанасов назначи за юрист в Общината , без тя изобщо да има диплома за юрист. За нейна сметка беше изгонен Андрей, на Мариана Стоева съпруга
35.
?????
13.09.2016 08:04:02
2
33
Вероятно соколовският кмет си има кусури; това причина ли е да си затваряме очите за кражбите на Атанасов от ЛРД? И защо като питате за къщата на Неждет , не питате откъде Атанасов имаше пари за къщата на Соколово? Атанасов че си е крадец, го знаят всички бивши военни; цял живот на гръб я е карал.....
34.
много запознат
11.09.2016 15:25:08
24
16
Ааа кмете недей така когато ядохте заедно кюфтетата и си пиехте ракията не ревеше сега ... ша лапаш
33.
ловец
11.09.2016 11:35:29
8
32
Че той Атанасов краде и от горивото,само идете да видите с какво оборудване работят от кражби даже един компютър не купува а карат с пишеща машина,при една независима и обективна ревизия и Атанасов и счетоводителката са за панделата ама тъпите ловци не се усещат,че краде от тях и му се мазнят за да им разреши да излязат на лов
32.
666
11.09.2016 11:28:53
28
18
за полицай не става - изгониха го
за кмет не става нищо не е свършил до сега като гледам как се е докарал на снимката явно за манекенка се гласи
31.
карнобатлия
11.09.2016 11:13:44
3
25
чета ви глупостите и се чудя какви дребнави сме,а не виждаме големите далавери,това че Атанасов ще открадне едни 5000лв от зърното и яребиците всички го правят,защо никой не пише как организира курсове за ловци и всички са задължени да дарят по 500 лв на сдружението без никакви отчетни документи само оттам прибира едни 50 хилки.Ами имотите на сдружението дето се дават без търг и на смешни цени,а АТАНАСОВ прибира пари под масата всеки месец
30.
арендатор
11.09.2016 11:03:25
3
30
И мен така ме прекара купи зърното по 25ст. и му пуснах фактура за 40,отделно още при товаренето отклони един камион за язовира на негов близък поддръжник
29.
запознат
11.09.2016 10:53:11
2
32
Атанасов хайде кажи как ме накара да фактурирам яребиците по 12 лева,а ние ги продаваме по 6 лева,другите пари дето ти ги върнах на ръка отчете ли ги в касата
28.
АПА
11.09.2016 09:21:33
14
11
A ЧЕРНИЯ КМЕТ КОГА ЩЕ ГО РАЗСЛЕДВАТ......
27.
Иван
10.09.2016 18:57:37
22
13
Този така наречен "КМЕТ" дето се е излегнал като селсkи дерибей на този стол да си оправи собствените проблеми,че в най-скоро време ще се чуди от къде да ги почва и по-малко да ходи вечер да бракониерства с...той много добре знае с кого,за да не му свърши преждевременно кметуването както му свърши без да разбере службата в полицията !Че сега като те хванат подвижната охрана взимат и колата а от там в ареста-чу ли Неждетчо !!!!!!
26.
ПРОКУРОР
10.09.2016 17:57:32
0
18
Отворете следния линк:

http://www.justice.government.bg/41/

В точка "V. ТЪРСЕНЕ" напишете Булстата на сдружението : 102694994 и там пише всичко. Даже и това, че ръководството отдавна е с изтекъл мандат, но си траят и управляват тихомълком, докато ги усетят и изгонят. Мисля, че това време дойде.
25.
ПРОКУРОР
10.09.2016 17:54:24
1
15
Членове на УС на ЛРД "СОКОЛ 2":


Име

Начало на мандата

Край на мандата



ЯНЧО СТОЯНОВ СТОИЛОВ

02.05.2001

02.05.2006


КОСТАДИН СТАНКОВ КАСТАДИНОВ

02.05.2001

02.05.2006


ЙОНКА РАДЕВА ВЪТЕВА

02.05.2001

02.05.2006


ДАРИНА ТОДОРОВА АТАНАСОВА

02.05.2001

02.05.2006


ХРИСТО РУСЕВ ПЕТКОВ

02.05.2001

02.05.2006


ДЕНЧО СЛАВОВ ЖЕЛЕВ

02.05.2001

02.05.2006


ДИМИТЪР БАЙЧЕВ ДИМИТРОВ

02.05.2001

02.05.2006


СТЕФАН БЯНДОВ ХАЗЪРБАСАНОВ

02.05.2001

02.05.2006


НИКОЛАЙ ЖЕКОВ КАБАДАИЕВ

02.05.2001

02.05.2006


НЕДКО КАНЕВ НЕДКОВ

02.05.2001

02.05.2006


РУСИ ПЕНЧЕВ ПЕНЧЕВ

02.05.2001

02.05.2006


КОЛЬО ЖЕЛЯЗКОВ ЖЕЛЯЗКОВ

02.05.2001

02.05.2006


АТАНАС ФИЛЕВ АТАНАСОВ

02.05.2001

02.05.2006
24.
Opoziciq
10.09.2016 15:53:05
11
3
A ne moje li prefsedatela na drujinkata da e vzel parite?
23.
Ловец
10.09.2016 15:43:44
22
8
Господин селски бек, пардон кмете, тайното ходене на излет за което говорите са нарича бракониерство и е наказуемо. Пуснете и един сигнал срещу вас. Къде може да го смели това малката ти главичка или още по ограничения капацитет на тези дето са ти го написали това интервю. Само да не изгорите някоя вечер, когато бракониерствате, ти си знаеш с кого...Връткай си се на стола и не яж л...на.
22.
Jeko
10.09.2016 15:42:46
1
23
Krade kato starshina, krade kato kmet, sega i ot nas lovcite li?
21.
Инфо
10.09.2016 15:41:08
1
21
За тези, които не знаят: В зависимост от броя на членовете на всяка дружинка ежегодно се полагат между 10000 и 15000кг фураж (царевица или пшеница) и по 150 яребици и 50 фазана. Всеки ловец знае колко фураж има хвърлен в неговото село и колко яребици и фазани. Сега изчислете с колко ви завлича Атанасов, а вие махайте гащи край село.
20.
Анонимен
10.09.2016 11:38:51
18
9
Днес 10.09 кмета Неждет Мехмед се занимава със своето хоби лов и не е на работа на кметският си въртящ стол.
19.
Дали е съвпадение?!
10.09.2016 00:05:40
1
5
https://youtu.be/pg6mNe_aEbI
18.
Sokolovskia
09.09.2016 23:38:48
1
2
9-ti septemvri - den na pobedata nad fashizma.
17.
СЪДЪТ
09.09.2016 23:30:56
0
1
Стига сте вдигали шум. Пречите на разследването
16.
за въпроси
09.09.2016 23:08:02
0
8
ул. "Тодор Каблешков" № 6 сл. тел. 0559 / 2-27-21
факс: 2-27-21 Е-mail:[email protected] GSM 0882 512 051
Председател Атанас Филев Атанасов
Специалист лов Николай Жеков Кабадаиев
Л. надзирател Живко Маринов Динев
Счетоводител Маргарита Стоянова Хазърбасанова
15.
ЛОВ
09.09.2016 22:58:38
23
9
Като кмет ли работи този палячо? Май не е ял шамари от истински ловец, смятайте за каква утайка иде реч
14.
до СЛРБ
09.09.2016 22:42:02
17
9
Като е ловец да беше нарамил една пушка и да дава интервюта, какво внимание ние да му обърнем на този смешник,абе хора вие наистина си вярвате,че сте голямата работа като сте селски кметчета.
13.
СЛРБ
09.09.2016 22:19:57
8
9
Интервюто явно е от ловеца Неждет, а не от кмета Неждет. Ако не беше кмет нямаше да му обърнете внимание сигурно на жалбите. Не че ще стане нещо де.. Всичко ще се потули и ще е по старому.
12.
селянин
09.09.2016 21:54:44
14
9
г-н Мехмед, не снимайте къща от 60 квадрата, а заснемете вашия дом и докажете средствата с които сте я построили,понеже хората крадяли...
11.
Фатме
09.09.2016 21:45:06
12
8
Този господин на въртящия стол , даваше големи обещания да оправи селото, до кога ще го чакаме? А той тръгна в съвсем друга посока
Две дини под една мишница не се носят!!!
10.
той
09.09.2016 21:33:05
14
13
Абе кмете боядисвай си бордюрите и си гледай изсъхналото борче ,да не ти влезе в задното дворче
9.
изумен
09.09.2016 21:32:42
13
9
Не искам да коментирам спора между тези,които гонят михаля цял ден т.н. ловджии,ама съм обезпокоен от това как един кмет се опънал на въртящия си стол и вместо да се занимава с проблемите на селото,по цял ден се ровичка в документи,кани журналисти,дава интервюта, за да обясни колко много е обиден,че няма да си направи суджук за зимата.До къде я докарахме, да го избираме ,да му даваме над 1000 лева заплата и той да се занимава по цял ден с личните си проблеми.
8.
az
09.09.2016 21:27:47
11
12
Кмете, не търси кусури на хората, през деня НЕ си на работа ,а вечер си на лов.А сега си тъгнал да тъсиш права......
7.
637
09.09.2016 21:05:23
14
9
До:Нефенка
Не се занимава само с лов , но и с лихварство докато беше полицай и с крадено желязо от ТКЗС с.Драгово
6.
357
09.09.2016 20:36:22
5
22
Атанасе наля ли си вече или пиеш от сабалян. И това ли ще потулиш както другите? Продажна ферментирала душице
5.
Емо
09.09.2016 20:29:21
3
20
ТОЙ и целият управителен съвет зад които се крие фатмака са за наритване.Събрал някакви дядки и си гласуват каквото си искат.Никаква отчетност,няма протоколи,само кражби.Крият се като мишоци и сърбат курбани с нашите пари. Ако има все още някаква доблест да се махне сам ама няма .....
4.
Нефен
09.09.2016 18:39:41
14
8
Този кмет не беше ли полицай в Карнобат? И не го ли помолиха да напусне за някакви прегрешения? Какво ли ще е било, то от полицията за дреболии не гонят. На снимката се вижда една черна сянка, надуваща свирка...прилича на някой, ма не мога да се сетя на кого
3.
Нефенка
09.09.2016 16:55:51
11
7
Абе тоя кмет само с лов ли се занимава ?
2.
фенка
09.09.2016 16:35:05
5
15
Браво кмете! Напред!
1.
Ха ха
09.09.2016 15:07:53
18
13
Случайния дупетат Ст. К . пак се забърква в гов***а..А този кмет е по добър като ловец май ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори