×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Коя е Деница Михайлова, която се сби с Рут Колева


Коя е Деница Михайлова, която се сби с Рут Колева
Оказва се, че боят не е бил просто между две жени, а и между две артистични натури
02 Септември 2016, Петък, 18:04 ч.
Източник: 24 часа

Тя се включи тази сутрин и в ефира на Нова тв, където каза: „Това, което въпросната г-жа твърди са долни лъжи и инсинуации

Вчера певицата Рут Колева влезе в челен сблъсък с жена и съпруга й арабин на общински паркинг в столицата. Оказва се, че боят не е бил просто между две жени, а и между две артистични натури. Деница Михайлова е първата и единствена за момента жена с ромски произход, която работи във външно министерство. Много хора обаче я разпознават заради ролята й в „Стъклен дом”, където играе Мая, също млада жена с ромски произход.

През септември 2011 г. в Катуница микробус с шестима роми уби 19-годишния Ангел Петров. Антиромска вълна се надигна срещу Кирил Рашков, наричащ себе си Цар Киро, който живее в селото. Футболни фенове подпалват къщите му. В цялата страна има шествия, а всички скандират "Стига цигания". Точно по същото време се подготвя и поредният епизод на "Стъклен дом", пише Силвия Жекова от "24 часа" през декември 2011 г. Екипът е в Христо Ботев - столичния квартал, в който живеят много роми.

В сцената, която се снима, има жестоки обиди и напрежение между българи и циганин. Еквивалент на това, което се случва и по улиците. Не, сценаристите не са плагиатствали историята от Катуница. Идеята е на изпълнителния продуцент на сериала Димитър Гочев още отпреди година.

26-годишната тогава Деница Михайлова, която играе ролята на Мая, е категорична: Това е съдбата на голяма част от образованите роми! Деница е родена по време на възродителния процес. Родителите й искат да я кръстят Денис, но им забраняват.

И Деница също е циганка. Никога обаче не е живяла в гетото. Работи в дирекция "Консулски отношения" в Министерството на външните работи и е първата ромка, назначена там. Има дъщеря, казва се Мадона. 5-годишното момиче е кръстено на Света Богородица, а не на певицата. През 2011 г. длъжността й е много отговорна, защото работи с класифицирана информация. Тя е човекът, който се занимава с издаването на дипломатически и служебни паспорти. Преди това е сътрудник на зам.-министъра Радион Попов в същото министерство.

Покрай длъжността, която изпълнява, често ходи на работни срещи и вечери. Именно на една от тях Винсент Кампос, пресаташето на американския посланик у нас н.пр. Джеймс Уорлик, я запознава с Димитър Гочев, изпълнителен продуцент на сериала „Стъклен дом”, пише "24 часа". Без да подозират за произхода й, на масата започва да се дискутира проблемът с ромите.

Възможна ли е интеграцията им, защо симпатизира на етноса, как преди време той прави документален филм за известен ром, който живее в Австрия, и защо отново иска да направи подобен проект - такъв, в който отново да покаже положителния пример. Деница го прекъсва и му съобщава: "Аз съм циганка." Гочев е изненадан, но веднага я кани на среща със сценаристите. Тя отива, без да се замисли, защото го приема като мисия. "Не го правя за себе си. Вече имам професия. Една от мечтите ми е да стана дипломат. От много време се боря за тази интеграция, въпреки че вече звучи като клише. Надявам се да се променят предразсъдъците към нас." На сценаристите разказва реални случки от живота на свои приятели.

Как някои непрекъснато се срамуват и крият произхода си или други, които, като кажат истината, започват да ги гледат с недоверие. Така екипът създава образа на Мая. Той 100% се доближава до истината. В началото никой не е обсъждал варианта Деница да играе в сериала. "Но един ден господин Гочев ми каза: "Защо не се пробваш? Вие, циганите, сте много артистични хора." Тя обаче не се съгласява веднага. Първо пита шефа си - човека, който тогава отговаря за имиджа на България в чужбина, Николай Младенов.

Той, както и цялото ръководство на МВнР застават зад нея. Така Деница отива на снимачната площадка - гримьори, камери, прожектори, дебели сценарии. Всичко е ново за нея. Сцената е как тя кандидатства за работа в мола - има квалификация, стаж, образование и знае няколко езика. Но Дани Касабов, който води интервюто, не я одобрява. Причината е, че е циганка. Младата жена няма диплома за актьор, но се справя завидно добре със сцените, защото има страхотен учител вкъщи. Това е 5-годишната й дъщеря Мадона.

Малката е кръстена на Света Богородица, а не на поп иконата. Въпреки че преди 2 години на концерта на звездата в България е най-отпред и припява с адашката си. И малката Мадона се справя отлично с музиката, защото е в редиците на детската вокална група "Бон-бон". Оттам знае много неща за сценичното поведение и не пропуска да дава ценни съвети на мама. "Какво му се лендзиш на този. Я дай по-сериозно и се стегни", кара се Мадона, когато вижда как младият Касабов не взема майка й на работа в мола. Детето ясно разграничава истинския живот от историята в "Стъклен дом". Но всеки път се разстройва, когато види майка си да плаче по телевизията.

Деница я отглежда сама. Тя е разделена с бащата на детето си. Двамата се женят по любов, когато тя е на 20 години. Но скоро след това пътищата им се разделят. Всяка вечер двете разучават или някоя нова песен на "Бон-бон", или реплики от "Стъклен дом". Със сигурност не му е лесно и на детето. Справя се чудесно с всичко, но освен сценария на майка си знае наизуст и този на леля си и братовчед си. Да, и те също участват в сериала. Ролята на Роза, която във филма е майка на Мая, се играе от Албена Барева - по-голямата сестра на Деница. Тя е на 46 години, знае 5 езика, заклет преводач е и има спедиторска фирма.

Тодор, пребитият от Дани брат на Мая, който лежи в болница във филма, всъщност и в живота е син на Албена - казва се Иво Караджов. Той учи футбол в Пловдивския университет. Музиката, която звучи като фон по време на общите им сцени, Деница я знае от дете. Tова са авторски парчета на нейните родители, които са професионални музиканти. Майка й Асиба Кемалова и баща й Иво Барев са сред основоположниците на циганската музика в България. Навремето те свирят в един оркестър заедно с Иво Папазов-Ибряма. Свирят и на правителствени събирания. Покрай Концертна дирекция имат дори участия в чужбина. Заради тях Деница израства извън традиционната циганска среда. Тя е пълна отличничка в училище. И въпреки че е добра в смятането, никога не връща ресто вкъщи. Дали парите за хляб от магазина, или джобните си за закуска - винаги ги раздава на хората. "Докато стигнех до училище, харчех и оставах без лев. Купувах храна на непознати хора или правех някое друго добро дело." Деница се гордее с произхода си и не се обижда, когато я наричат циганка. "Нали това е наименованието на етноса ни в цял свят.” Тя разказва, че има различни съсловия в тяхната общност. "Семейството ми е от кастата на йерлиите - едни от най-образованите и с по-модерен манталитет. Те първи са се заселили по българските земи.

Повечето хора са настроени към циганите негативно. Но ние се делим на касти и всяка от тях си има определен занаят - джамбазите са тези, които отглеждат коне, кошничарите правят кошници, бакърджиите калайдисват съдове и т.н." Само една от прослойките се препитава с джебчийство - кастата на калдърашите, които са и най-богатите. "От дезинформация хората си мислят, че всички са такива. Много болно ми става, когато чуя, че сме "мръсни и крадливи". Аз никога не съм се срамувала от етноса си. Дори предпочитам да ме наричат циганка", разказва Деница. И няма как да не се гордее с произхода си. Прадядо й Яшар е бил личен ковач на цар Борис. Имал е и собствен дюкян на площад "Македония". "Искам и по-младите да се сещат по-често за предците си. Ние имаме хубава, но и много тъжна история. Нашите песни, танци, начинът, по който сеобличаме и се веселим, е красив и бохемски. Приемам ролята си в "Стъклен дом" като задача - да докажа, че има и положителни примери.", казва Деница пред "24 часа" през 2011 г.

Снощи обаче името й нашумя заради грозен скандал с певицата с Рут Колева, която се оплака във фейсбук, че е бита от Деница на паркинг в София. „Тя нарече съпруга ми мръсен терорист. Ето, одра ме, скъса ми гривната”, защити се Деница Михайова пред bTV. „Не съм се била с никого, помолих я да изтрие снимките, взех телефона й от ръцете, след което тя започна да ме драска", допълни Михайлова и уточни че тя, а не Рут Колева, е повикала полицията.

Деница Михайлова се включи тази сутрин и в ефира на Нова тв, където каза: „Това, което въпросната г-жа твърди са долни лъжи и инсинуации. Не съм отказвала да си платя глобата. Тя нарече съпруга ми шибан сириец, върви си грозен терорист. Тя започна да ме обижда, че съм проститутка, че спя с мъже за пари. Аз отидох да си взема автомобила, на излизане тя продължи да арогантства и да ме обижда. Аз отидох при нея и взех телефона ѝ, за да изтрия снимките. Тя нападна и съпругът ми, който се опита да предотврати това нещо. Тя го нападна и го нарани в областта на слепоочието. Другото, което е аз извиках полицията, тя не е викала полицията. Часовникът ми е счупен, гривната ми е счупена. Тя ме надра”, разказа своята версия Михайлова.

В категории: Животът


13
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
13
Коментара по темата
13.
ПИСНИ МИ ОТ ВАС БЕ
03.09.2016 15:22:03
0
5
смърт за тоя женски мангал и тва е
12.
Каквоооо
03.09.2016 13:36:31
1
8
Какъв ужас!!! Циганка гнусна работи във Външно министерство в паспортна служба и и има достъп до квалифицирана информация!!! НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ!!! НЕЕЕЕ, НЕ Е ИСТИНА! И е женена за АРАБИН! Който я е назначил е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И МЯСТОТО МУ Е В ЗАТВОРА!
11.
Защо не съм учуден
03.09.2016 00:08:55
1
12
ето от къде може да са българските паспорти, които имаха някой от атентаторите в Париж. Римлянката прави паспортите, а талибана ги продава-това ако не е бизнес.
10.
Яни
02.09.2016 21:29:43
3
2
Една страшна мацка, сравнете я с грозната българка, потенциален травестит
http://vesti365.info/wp-content/uploads/2016/09/screenshot77188.jpg
Какво дупе има само ммм
https://www.facebook.com/ruthkolevaofficial/videos/10153914572736446/
9.
айдеее обратно в катуна
02.09.2016 17:57:27
6
26
яяя айде айде гнусния мангал да си ходи при катуна или при гнусния си сириец талибан да си показва гривничките за 30 бона,ВЪН МРЪСНИТЕ МАНГАЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНИ ЧЕРНИ УТРЕПКИ ААААЙДЕЕЕ
8.
ГЛУХОНЕМИЯ
02.09.2016 16:55:23
3
26
ПОЧТИ СА РАСПЛАКАХ , ОТ СЛОВАТА НАПИСАНИ ОТ СОРОС , НО КАТО РАЗБРАХ ЧЕ РОМЛЯНКАТА РАБОТИ СЪС СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ В МИНИСТЕРСТВОТО ....НА БЪЛГАРИЯ ПОД ВЕЩОТО РЪКОВОДСТВО НА МИНИСТЪР СЛУЖИЛ ВОЙНИК В ИЗРАЕЛ ....СИ УДАРИХ ЕДНА ЗЛОБАРКА И СА СЪБУДИХ ОТ КОШМАР ....НАРЕЧЕН ...БУЛГАРИСТАН....
7.
FREE BULGARIA
02.09.2016 16:27:47
4
21
Vijdal sum germanki koito se opitvat da sa dami, vijdal sum frenski momicheta koito se opitvat da sa mujkarani, vijdal sum beli bulgarki krasivi i gotviat vkusno, no ne biah vijdal ciganka da psuva Bulgaria.

Na Gilotinata!!!
6.
в
02.09.2016 16:07:38
3
36
баси държавата,мангалите на ключови позиции и бият българи
5.
*********
02.09.2016 16:06:46
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Българин
02.09.2016 15:50:44
4
37
Маааазна долна циганка
3.
На платено намирисва
02.09.2016 15:33:12
6
46
Да не са прави тая, и двете страни в конфликта са насрани. Напълно очаквано комплексарка и елементарно момиче като Рут Колева да е казала тия неща, почувствала се лично спомената, когато мангала е псувал всичко българско, вместо да си плати чинно и безмълвно глобата.
Мангалката не я знам каква е, но фактът, че е кръстила детето си Мадона, уж на Богородица, е доста показателен за това, че и да не е живяла в гетото, гетото живее в нея. Ай сиктир оттука и какви са тия километрични статии с хиляда подробности за това коя била тая и какво била правила и кой как я бил подкрепял!
2.
az
02.09.2016 15:29:02
0
38
неква връзкарка дето обича рязани шнурове
1.
дъното
02.09.2016 15:23:35
4
49
циганка и по-точно хоракане-рома женена за арабин работи с класифицирана информация във Външно министерство и издава консулски и служебни паспорти
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори