×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънземна сила пази древното светилище Бегликташ


Извънземна сила пази древното светилище Бегликташ
Заради мощната си енергия мястото привлича все повече любители на мистиката
25 Август 2016, Четвъртък, 11:07 ч.

Мистичното място, което е било част от ловната резиденция на Тодор Живков, предизвиква интереса на учени и археолози


Необяснима извънземна енергия пази мистичните мегалити на древното светилище Бегликташ край Приморско, заявиха специалисти по паранормални явления пред „Труд“. Радиестезистите са категорични, че измерванията на мястото показват, че там кръстосват мощни космически сили, които карат махалата им да полудеят.

Мегалитите, които и днес се смятат за едно от най-големите открития за тракийската история, остават неизвестни за науката до 2003 г. Оттогава мистичното място, което е било част от ловната резиденция на Тодор Живков, предизвиква интереса на учени и археолози.

Засега те са сигурни само, че внушителните канари с причудлива форма не са природен феномен. Човешка ръка, неизвестно как, е поставила на това място грамадите, тежащи по 200 тона. Посветени в тайнството на свръхественото  разказват за космическа намеса в района. Привлечени точно от мистичната енергия на Бегликташ траките са направили свое светилище в горите на Странджа планина. И до днес там може да се видят Каменният трон, Слънчевият часовник и Свещената пещера, за които времето сякаш е спряло.

„Траките неслучайно са избрали там да бъде тяхно светилище. Преди хиляди години то е било космическа база на извънземни. И до днес Бегликташ е база на няколко извънземни цивилизации с много висок ранг на развитие“, обясни пред „Зодиак“ уфологът проф. Стамен Стаменов.

По думите му именно тези извънземни цивилизации, които обитават мегалитите, в момента пазят България от злини и нещастия. Същите свръхествестени сили са предпазили страната ни от много повече жертви и разрушения по време на Втората световна война, твърди професорът.

Според езотериците Бегликташ сбъдва всякакви желания. Те твърдят, че светилището край Приморско е един от комуникационните центрове с Космоса. Достатъчно било само човек да отиде там и да си пожелае нещо, което силно желае с цялата си енергия. Задължително условие е помислите му да са чисти и да не желаят да навредят на някого, обясняват запознати с енергийните потоци.

Посветени в тайнството посочват, че най-силна е енергията на т. нар. Брачно ложе, известно още и като „Спалнята на боговете“. То се намира точно в центъра на мегалита и представлява внушителна скала с форма на легло. Спалнята е обградена от камъни с издълбани улеи, използвани при обредите за жертвоприношения.

Скални образования без аналог в света

Mегалитното светилище Бегликташ е свещено пространство с тракийски могили и скални олтари без аналог в целия свят.

Светилището, известно като „българския Стоунхендж“, обхваща площ от 6 дка и се намира на 5 км северно от Приморско – насред гъста широколистна гора на територията на някогашната недостъпна за „простосмъртни“ ловна резиденция „Перла“.

Бегликташ е известен на българската наука още от теренните проучвания на чешко-българския археолог Карел Шкорпил, извършени след Освобождението.

Тогава Шкорпил отбелязва, че до Маслен нос, близо до село Кюприя (днес Приморско), се намира скален връх, наречен от него Апостол таш.

Мястото остава потънало в забвение близо сто години и едва през 2002 – 2004 г. покойната българска археоложка Цоня Дражева от Регионалния исторически музей в Бургас предприема с минимално финансиране археологически разкопки на древното светилище.

За три години екипът ѝ почиства и връща на предполагаемите им места падналите камъни.

Досега централната площадка на светилището е най-добре проучена. Тя е леко издигната над околния терен и в нея са разположени в кръг с диаметър 56 м скални елементи, които са служили за извършване на ритуали.

Лабиринт предсказвал бъдещето на племената

В североизточната част на Бегликташ е изграден своеобразен лабиринт от монолити. Предполага се, че той е служел за предсказване на бъдещето и занятието, към което ще се насочат младежите от племето.
Лабиринтът има два изхода – ляв, кореспондиращ с мистиката и жречеството, и десен, който се асоциира с прагматичната дейност в живота.

За да достигнат до изходите, младежите е трябвало първо да преминат през различни изпитания, например да се промъкнат през тесен скален процеп. Той е с височина 6 м и широчина около 50 см. Смятало се е, че само праведните и душевно чисти хора могат да минат през него. Тези, които най-бързо успявали да излязат от лабиринта са се славели в племето като носещи специална силна енергия, която им помага в битките.

Арена на нестинарски ритуали

Според разкази на местните жители от Приморско на поляната непосредствено пред светилището са се изпълнявали нестинарски ритуали до 1956 г., когато теренът е одържавен и започва изграждането на резиденция „Перла“.

Базирайки се на данните за нестинарските ритуали и очевидните изкуствени издълбавания по повечето мегалити  в околността, изследователите стигат до заключението, че светилището е свързано с почитането на Слънцето и Великата богиня майка. Територията му е служела за сцена на редица други мистичните обреди.
Всички тези особености правят Беглик таш едно от най-интересните, енергийни и наситени с многовековна история места по нашите земи.

В категории: Приморско


10
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
10
Коментара по темата
10.
Какъв е проблема?
28.08.2016 21:19:39
0
5
Няма ли в това село училище, учителки...? Защо никой нищо не пише за тях?
9.
bat zoro
26.08.2016 08:54:42
1
2
Горещ ден ,мъжът пред телевизора гледа мач, жена му коси тревата и чисти двора. Време за обяд. Мъжът крещи през прозореца:
- Ще се яде ли днес?
- Представи си че съм в чужбина и се оправяй сам....
Мъжът си опържил пържоли, картофки, приготвил салата, ракийка и омел всичко. Жена му влиза по-късно и пита:
- Къде е яденето, одеве миришеше на скара? Как можа да оплюскаш всичко сам?
- А?…. Ма, ти кога се върна от чужбина?..
8.
i
26.08.2016 07:32:01
1
0
По голяма измишльотина не съм срещал. Беглик таш-траки жертвориношения извънземни и на чичо ви митко ташаците- дето ги измисли тези камънаци със другарката серафимова..ама кълват хората,дават двете левчета и оттам нататъ трябва да ти работи фантазията.
7.
Боцмане
26.08.2016 06:20:31
1
0
Ти не знаеш ли че идват избори?
6.
Нло
25.08.2016 17:10:07
2
3
Там е живял Алф :) ама на квартира :) и са го изгонили не си е плащал наема
5.
s
25.08.2016 12:58:14
0
6
Аз знам как и от кого са преместени камани тежащи 200 тона. ЙОДА от Star Wars беше. Сигурен съм. Сега само главния секретар трябва да разпореди разследване що го е направил. Виж престъпления не могат да разкриват родните полицаи, но специално на това ще намерят отговора!:)))
4.
Узунджата
25.08.2016 12:32:47
1
4
а така Приморско и вие по пътя на Созопол , там вампири при нас извънземни, Аз видях и една летяща чиния а извънземните питаха кога Бодурина и Кольо ще си оправят септичните ями че смърди ужасно и те ще избягат в Китен
3.
_nib_
25.08.2016 09:07:36
1
10
Боцмана е прав.За сого отиват кинтите.
2.
Боцмана
25.08.2016 08:57:37
0
29
Защо и за кого се събира входна такса на Беглигташ срещу билет ваден на копирна машина?
1.
Бичето
25.08.2016 08:30:02
2
7
Така е извънземния пазят от 3S сот оня ден едно от тях купи от мен 2 кг домати
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори