×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаската лекоатлетка Силвия Дънекова: УАДА е мафия в бели престилки, не мога да се боря срещу тях!


Бургаската лекоатлетка Силвия Дънекова: УАДА е мафия в бели престилки, не мога да се боря срещу тях!
Никога не бих си позволила да вляза в олимпийското село в Рио дори и да имам нищожни съмнения, че съм замърсена, обяви Дънекова
12 Август 2016, Петък, 07:28 ч.
Източник: 24 часа

Показват ми една и съща диаграма на урината и кръвта, което е невъзможно, негодува спортистката


Единствената бургаска лекоатлетка Силвия Дънекова, представяща града на Олимпиадата в Рио де Жанейро, бе замесена в допинг скандал. Състезателката на СК "Европул" призна, че е искала да се хвърли от 16-ия етаж, след като й съобщили новината. Първоначално помислила, че е шега. Дънекова говори пред българските журналисти в Рио и разкри за напрежение между нея и УАДА.

- Силвия, какъв е твоят първи коментар за спирането на правата ти в Рио?
- Аз съм състезател, който много добре познава правилата на световната антидопингова агенция (УАДА). Никога не бих си позволила да вляза в олимпийското село в Рио, дори и да имам нищожни съмнения, че съм замърсена. Имах известен конфликт с УАДА преди 45 дни и мисля, че сега ми показват кой е по-силен.

- Какво имаш предвид?
- На няколко състезания, на които участвах, се получаваше така, че нямаше жребий кой да бъде проверен, каквато е практиката, а всичко бе дирижирано и бяха посочени хора от тях. Така се стигна до момента, в който им го написах в писмен вид като коментар и упрек. Стигна се до момент, в който мафията с бели престилки решава кой ще стартира и кой ще си тръгне. Шокира ме фактът, че за мен, която дори не им застрашавам медалите, харчат такива пари, за да ме елиминират. Пробите за газ анализ са ограничени и ужасно скъпи, а мен ми въртят вече шеста. И още няма резултат от Б пробата на урината.

- Как се разви цялата ситуация с пробите от пристигането ти в Рио?
- На 30-и юли ми взеха първата и тя бе отрицателна. На 1 август ми взеха втора проба. Първата урина ми бе с ниско PH - 0,04 и трябваше да хапна нещо, за да сгъстя урината. Ям от тяхната храна и пикая втора урина, която е вече с PH 0,07. Взимат ми и кръв. Едната от тези две урини излиза отрицателна, а за другата казват, че има съмнения за метаболитни продукти, наподобяващи ЕРО. Поредният парадокс е, че ми показват една и съща диаграма на урината и кръвта, което е невъзможно. Другото несъответствие е, че когато отивам да въртим проба Б, те ми дават урина с РН 0,09. Обясняват ми, че машините им не са калибровани. След като не са им калибровани, защо трябваше да давам урина два пъти? Въпрос без отговор! Няма как да се боря срещу тях, защото те са мафия в бели престилки. Създали са лаборатория за стотици милиони, а дори нямат топла вода. Но да не се заблуждаваме. Нали те работят за нашето здраве. Нищо че хигиенните условия тук са под всякакъв коментар. Единствено да се краде, друго не се прави в селото. От 26 юли не са ни сменяли чаршафите и кърпите в апартамента. Храната е под всякаква критика, но УАДА са в наша полза и в наш интерес. Няма как да съм взела нещо, с което да се компрометирам и вие го знаете много добре. Аз не решавам какво да взимам и какво да не взимам. На мен доктора ми дава само витамини, които са проверени.

- Някога представяла ли си си, че ще дадеш положителна проба и то на олимпиада?
- Когато пристигнах в Рио, си казах "Е, вече никой не може да ме спре", но съдбата си направи лоша шега с мен. Никой не идва на олимпиада, за да си представя, че ще го хванат. Обикновено трудното е, докато дойдеш. Но те измислиха нови методи за по-бедни и малки страни като нас.

- Как реагира когато разбра, че пробата ти е положителна?
- В първия момент си помислих, че е шега. Даже се изсмях. После поисках да се хвърля от 16-ия етаж. После се надявах да е една огромна грешка и си мислих, че след това ще ми се извинят. След това започна едно дълго плачене, докато почти не бях на прага да полудея. След това дойде моментът, в който си казах, че животът не свършва с това. И сега се опитвам да се съхраня психически в дългосрочен план.

- Ако бъдеш наказана за 4 години, каквато е практиката, какво ще правиш след Рио?
- Първо, искам да се прибера, защото тук не мога да мисля трезво върху ситуацията. И когато всичко улегне в мен самата, ще мисля как да си подредя живота.

- Според теб има ли някаква нагласа срещу атлетите от Източна Европа след допинг скандала с руските атлети?
- Ако аз не съм доказателство за това, здраве му кажи. Днес, когато излязоха руснаците на басейна, цялата публика започна да ги освирква, а публиката е преди от Америка. Това не е олимпизъм и олимпийски игри. Това е англоговорящ свят, който иска да докаже, че е супер нация. А нали всички сме равни? Елате в селото и вижте обзавеждането на големите и богати страни и вижте къде живее Източна Европа.

- Какво е бъдещето на спорта тогава според теб?
- Не се оправдавам. Аз съм вече извън играта и може би трябва да им благодаря, че се прибирам преди да са ме ограбили, отвлекли или застреляли. Бъдещето е в техните ръце и за техните състезатели. Само, че на мен никой няма да ми върне състезанието, което вече загубих и труда, който отиде на вятъра. Както и никой не може да върне световната титла на Габи от Портланд.

В категории: Спорт


23
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
23
Коментара по темата
23.
лошо
13.08.2016 14:04:25
0
0
Лошо за жената , лошо за България. За нея спорта вече е кошмар, но поне и остана царската реклама. дори да беше спечелила медал толкова за нея нямаше да се говори и пиша. Стана световно известна докато има Олимпиади.
22.
До Флагман
13.08.2016 13:44:15
0
3
Хубаво ще е като пишете, да проверявате все пак.
Каква бургазлийка е тази хитра селянка от Нови Пазар.Че се състезава в спортен клуб от Бургас не я прави бургазлийка.Тая същата тарикатка се направи на велика, и не прие отпуснатите пари от Общината, щото и се били подигравали със сумата която и били отпуснали.
21.
до 10 14 16 и колкото пъти пишеш
13.08.2016 09:59:31
0
0
Ти си неспасяем случай!Толкова са ти промили мозъка,че не можеш да четеш между редовете,а само можеш да обиждаш и то в нета.Явно хал хабер си нямаш от спорт или за тебе спорта се ограничава до най-близкия ти фитнес?!Ивет Лалова по друг начин се пробваха да я отстранят или си забравил какво й се случи на Олимпиадата в Атина?!Тогава цяла България изтръпна и всички бяха в болката й с нея!Но втори път не се и пробваха,защото щеше да е много подозрително вече.Боли те от това ,че момичето казва истината ли?!Или от това ,че никога няма да имаш нейната известност и успехи,или може би твоите комплекси за малоценност са прекалено много?! Истината понякога е толкова неприятна ,че не искаш да я приемеш!Но е истина всяка дума ,която казва това момиче!РЕСПЕКТ ЗА КУРАЖА И ХАРАКТЕРА НА СИЛВИЯ,ЧЕ КАЗА ИСТИНАТА ЗА ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ И В СПОРТА!
20.
:) :)
13.08.2016 00:29:53
3
2
Ако някога срещна това момиче ще го поздравя искрено за куража и силния характер! Респект!
19.
Смях
13.08.2016 00:18:21
6
2
Кое няма да разбера?! Какво толкова има за разбиране?

Има само два варианта за случилото се:

- Имала е допинг в урината

- Давала е акъл УАДА

Толкоз!
Айде на самолета и бегай обратно в БГ-то преди да са те отвлекли,обрали и т.н! Хаха...и това от човек, който е родом от Бургас! Пълен тъшак!
18.
До 15
13.08.2016 00:09:32
0
2
15ти, не му се обяснявай на 16ти. Няма да разбере. Остави го да черпи жизнена енергия от злобата си. Това ще му остане. Той си е, меко казано, самодостатъчен
17.
:) :)
13.08.2016 00:00:35
0
3
Карл Люис,Линфорд Кристи, Марион Джоунс, Дуейн Чеймбърс, Ланс Армстонг, Бен Джонсън... и много други. От тях само Бен Джонсън го хванаха веднага. Другите си признаха по-късно.. и не върнаха медалите....и парите:)
16.
До 15
12.08.2016 23:56:47
4
2
Абе левак,какво общо имат моите комплекси и факта че тая Дънекова я изритаха от Рио,понеже има допинг в урината й,хмм?!
15.
До 14
12.08.2016 23:47:59
0
3
Да хванали са я за да има ти върху кого да си избиваш комплексите, смотльо.
14.
До 12
12.08.2016 23:45:41
4
2
Мухльо ако щеш и зад Белмекен отиди,факта е че Дънекова е поредната да се издъни и да опетни българският имидж! Защо/Как/Кога е без значение! Току - така без причина никой не тества позитивно за допинг! Щом са я хванали има защо!
13.
:) :)
12.08.2016 23:44:14
0
6
46a98Бедни сме. Това е. Нямаме пари за хубави препарати, дето не ги хващат тестовете. Ако някой си мисли, че другите не вземат, значи е голям наивник. Американците например никога не ги хващат. Някои от тях обаче се разкайват и сами си признават.... Ама чак след години ......
12.
До 10
12.08.2016 23:35:31
0
1
Мухльо, бил съм на Белмекен, когато там беше и Лалова. Като спря тока, треньорът й орева всичко, че хладилника не работи, пък едната й инжекция струвала 5000 лева. Заплашваше хотела, че те ще й ги плащат. Дънекова няма финансовите възможности и спонсрите на Лалова/само респект за Лалова!!!/. Що ти не си затвориш тъпия плювалник, че си толкова далеч от истината и само злобата те държи жив....
11.
До 10
12.08.2016 23:24:10
0
3
Това за извинението беше образно казано. Никой не се нуждае от извинение от мижитурки като теб.
10.
До 7
12.08.2016 23:15:47
1
5
Льольо на никой няма да се извинявам!!! Ще си знаете мястото в този свят и ще си държите миризливите усти и насраните гащи у дома,разбра ли!!!!

Чудно пък как Ивет Лалова един път не я хванаха с допинг?!! Ама щото момичето е интелигетно,умно и знае как да се държи световно ниво,освен че е първа класа атлет!!! А не като тая мухла ,дет тръгнала да критикува УАДА защо било така и онака!!! И после оплю и одриска целия свят за 10мин!!
Марш обратно в БГ-то и плюй и критикувай колкот исскаш....
9.
Чоко
12.08.2016 22:07:00
1
4
Баси злобарите .Ви е българи ли сте или сте срам за целия свят .Франция загуби но злоба нямаше .Вие сте най долното племе Ако не си промените манталитета все такива тикви ще бъдете Що не злобее те срещу политиците
8.
:)
12.08.2016 22:05:14
2
1
Батьо, тъп си кат насран гъз. Другите плювачи също. Неастници дето виждат спорт само по телевизора, не се изказвайте за хора, които са много над вас във всяко едно отношение. Не обвинявайте света за собственото си нещастие. Само вие сте си виновни, че сте некадърни, злобни и без потенциал за какъвто и да е успех в живота.
7.
истината
12.08.2016 21:40:45
4
4
Чета и се чудя що за идиоти правят коментари,без изобщо да са наясно със ситуацията!Момичето в прав текст ви го казва-ние за тях сме хора втора ръка и ако им се опълчим по някакъв начин, веднага ни показват ,че с допинг-мафията не можем да се борим и те са по-силни от нас!А вие сте готови да залеете момичето с кал и помия,само защото г-н министъра я нападнал,макар ,че и той е наясно ,че момичето е чисто!Що за хора сте вие?!В какви дребни и злобни души сте се превърнали?!Сега ,ако все пак ви е останал малко разум поискайте ИЗВИНЕНИЕ от Силвия и не пишете гнусотии!Защото голяма част от българите са наясно ,че това е долна манипулация с цел да се дискридитират и страхуват и другите,ако дръзнат да се опълчат на "богатите и със силно финансово лоби "страни!Министър Кралев също трябва да се извини ,ако ли не-то тогава е редно да си подаде оставката ,защото прекалено много станаха гафовете,които натвори!
6.
Колчо
12.08.2016 20:30:58
5
7
Моме! Първо уточни за себе си коя си ти? Чак сле 20-то място можеш да поставиш въпроса срещу какво се бориш. Но знай, че когато фактите говорят и боговете мълчат!
5.
Батьо
12.08.2016 20:24:04
9
4
Как пък все нашите са невинни? И онова момиче, самурайката невинна със тестостерона, Иван Марков невинен, тая Дънекова и тя...как нямаше един виновен от тия....да връща сега парите за подготовката и да се извини на тая дето й е заела мястото
4.
...
12.08.2016 20:04:27
10
5
- 'Аз съм вече извън играта и може би трябва да им благодаря, че се прибирам преди да са ме ограбили, отвлекли или застреляли.'

Ей затва са те изритали - щот си проста и елементарна!
3.
цъ цъ цъ
12.08.2016 20:00:50
10
5
Да точно УАДА ще се занимават с теб и ще си измислят! Пак си пила някой друг магически еликсир и си се надявала да минеж между капките,ама кръвта и урината не лъжат!
2.
Смях
12.08.2016 19:55:17
13
6
Силвия ИЗДЪНЕКОВА! УАДА и били виновни!!! Тръгнала някаква муфла да пише писма до УАДА и да ги критикува! Айде ся понеже много знаеш си обирай чукалата и марш обратно е БГ-то, където ти е мястото!
1.
Nazi
12.08.2016 18:32:06
3
15
Евала на момичето, пич е, казала им е всичко едно към едно. Мафията на допинг-ченгетата отдавна е по-голяма от самата допинг мафия. Ама всеки си кюта да не им накриви капата. Но нашето момиче си им го е казала. Браво!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори