×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Свитата на Митьо Очите заковава Божо Кравата


Свитата на Митьо Очите заковава Божо Кравата
Срещу сочения за враг номер 1 на несебърския бос са се разприказвали и някои от хората му
05 Август 2016, Петък, 05:00 ч.
Източник: България Днес

Точно 29 свидетели са дали показания, че Божидар Кравата е ръководел банда за рекет, наркотици и изнудване. Срещу сочения за враг номер 1 на несебърския бос са се разприказвали и някои от хората му, става ясно от разпитите, приложени в досъдебното производство. Не е изненада, че основна част от ключовите свидетели са гардовете на Димитър Желязков и дъщеря му Станислава. В списъка впечатление правят показанията на част от хората на Кравата, които са затвърдили разследването в ущърб на изчезналия безследно Божидар Георгиев.

При престрелката на 8 юни в ресторант "4You" бе убит приближеният на Очите Александър Алексиев, а бедрото на охранителя Никола Маринов-Магарето бе раздробено от куршумите. Пронизан с 5 куршума се строполи и Митьо Очите, който вече месец не може да стъпи на краката си в частната болница "Софиямед", въпреки приоритетните грижи на лекарите.

Затова никой от хората на Кравата не е пострадал. Според обвинението именно Божидар поръчал ликвидирането на Желязков и си уговорил среща с него. Така му устроил капан, а хората му нападнали несебърския Ал Капоне, въоръжени до зъби. Това става ясно от показанията на гардовете Радослав Фучеджиев, Петър Иванов, Павел Младенов, Младен Хайдутов и Явор Раков. Свитата на Очите се опитала да го изведе изпод дъжда от куршуми, но била подгонена от най-смелия от противниковия отбор - Радомир Георгиев. Той подгонил охранителя Фучеджиев и стрелял в краката и раменето на Димитър Желязков.

След като бе обвинен в опит за убийство от прокуратурата, Радомир се разприказвал. Показанията му се оказват ключови за процеса, тъй като подкрепят хипотезата на разследващите за организирана от Кравата силова групировка.

В подкрепа на разследването в тази посока са и показанията на Станислава Желязкова. След като бе задържана, тя споделила с разследващите, че се страхува за живота на баща си в болницата, и насочила ченгетата къде да търсят, за да "заковат" с доказателства поръчителя на баща й.
В хода на разследването са били разпитани и други бизнесмени, които твърдят, че са рекетирани от Божидар Георгиев, който се издирва. Един от тях е туроператорът Себастиан Новени, който разказва, че е пребит и изнудван от Божо Кравата. Бизнесменът бил каран да праща туристите си само в неговите заведения.

В полза на разследването е разпитан и бизнесмен на име Валери Уручев. Ченгетата подозират, че въпросният Уручев също е жертва на Божо Кравата. Той бе нападнат и пребит жестоко с метални тръби от двама маскирани в приземен гараж на жилищна сграда в Банско на 22 февруари тази година. В курортния град дискотека има и самия Божидар Георгиев. Уручев е собственик на една от най-атрактивните дискотеки в курорта - „Jack's House“, и се явява пряка конкуренция на Кравата. След инцидента той сподели, че не е имал други подобни инциденти, откакто развива бизнес в Банско, и не е получавал заплахи от никого. Името му фигурира като свидетел в досъдебното производство срещу бандата на Божидар Георгиев.

Ключови са и показанията на малкия син на Янко Попов-Туцо от "Килърите" - Радослав Попов. Той е свидетелствал, че е бил заплашван с убийство от Божидар Георгиев-Кравата и дори е пуснал над 50 жалби срещу него. Причината за търканията е апетитен имот край морето, към който Кравата имал претенции.

Разпитани са и собственикът на заведението, където се гърмяха бандите - Пламен Петков-Помориеца, както и част от персонала. Той, работещите в ресторанта Катерина Иванова и Теменужка Терзийска са потвърдили в първоначалните си показания, че в локала е имало камери. Те били свалени от управителя Николай Иванов веднага след стрелбата. "Той ги занесъл в квартирата си, след което "някой друг ги занесъл незнайно къде", коментира прокурор Кремена Стефанова, която бе обвинител, докато процесът се гледаше в Бургас.

Разпитани са и вещи лица, сред които е д-р Даниела Люжканова, която лекуваше Очите в болницата в Бургас.

На базата на всички тези показания на 21 юли обвиненият в убийството на гарда на Очите Александър Алексиев е оставен в ареста, като е сочен за част от организираната банда на Божидар Георгиев.

Към момента активна работа на разследващите се наблюдава само по отношение на едната страна от престрелката. Очите все още не е разпитан, а причината за забавянето на показанията му е здравословното му състояние. Междувременно другият прострелян по време на престрелката - Магарето е в спа комплекс. Той също не е бил разпитван в рамките на досъдебното производство, разкриват запознати.

Скандалният несебърски следовател Иван Христов-Камбоджанеца, който е водил повечето разследвания срещу Митьо Очите, е затворил хотела си. "Веронели" е заключен, вътре не се вижда движение. Изпразнени са и офисите на партера, където преди течеше усилена търговска дейност.

Името на Камбоджанеца нашумя, след като проверка на "България Днес" установи, че той е собственик на имущество за милиони. Стана ясно и че той буквално е бил абониран за шумни дела, свързани с групата на Митьо Очите. Бил е и в екипа, разследващ смъртта на боса на „ВАИ Холдинг“ Георги Илиев. Макар при повечето от разследванията под негова егида да са налице сериозни доказателства и показания на свидетели, до обвинения така и не се стигало и това било неписано правило, твърдят ченгета. Така Камбоджанеца получи прякора си "следователя на Митьо Очите". Солиден бизнес по същото време развивала и дъщерята на Камбоджанеца. Йорданка Христова е собственик на проспериращ магазин за светещи реклами за барове и ресторанти и магазини.

В категории: Крими


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
А сиктир
05.08.2016 20:28:04
0
7
Малква ревизия на случилото се. Едните ще правят наказателна акция срещу другите. Не им се получава и всички стават всидетели, че били малтретирани от същите тези на които ще им правят акция.
Излиза Бъчварова по телевизията и казва Митьо е честен бизнесмен. Излиза Цацарков да каже, че няма данни хората на Митьо да са били въоражени, по моя преценка са влезли с бомбони да черпят, па те ги гръмнали... ама карай това е друга тема. Излизат няколко комисаря да говорят бавно и отчетливо по телевизията за да се набие в тъпите тикви на хората, че Митьо е невинен.

И сега какво... искате да ни убедите, че белият Рицар на Несебър Митьо Очите ни избави от Злия Смей на Слънчев Бряг Божо кравата?
Хайде бе... и вие се смятате за журналисти.

Те, че и тия не ми изглеждат чисти крави и телета е ясно, но взеха много да прозират чадърите над Митьо и неговите хора.
15.
коко
05.08.2016 18:00:55
0
12
Само да вметна, Радко Джуджето и Младен Тюфлека избягаха първи.
14.
постановки
05.08.2016 17:21:19
0
11
Когато всичко е слухове и догадки, единствения начин да си направиш извод какво горе долу става е по резултата от събитията. Божо и групата му за литературни четения- обвиняеми. Митьо и неговите литературоведи, участвали пряко в поетичната вечеринка - на спа процедури, без дори да са разпитани. Ей така се разчиства терен, без да се налага да трепеш никого! Митьо наистина ще излезе ебаси злия гений!
13.
bobo
05.08.2016 16:39:15
2
3
Само нафта
12.
Elvir
05.08.2016 15:38:30
2
4
Zna4i dakaja i az ne6to. Edni se vaztanovqvat po bolnici, drugi na spa proceduri a treti se razhijdat neqsno kade i neobezpokoqvani. Mnogo mi e lubopitno ima li povdignato obvinenie sre6tu nqkoi drug osven bandata na kravata? Ili edin obvinqem e napalno dostata4no!?
11.
Елфа
05.08.2016 15:32:12
1
14
и после нямало политически чадър. Не чадър а цял дъждобран!!! Съвсем взехте хората за мезе!
10.
Kaloqn
05.08.2016 15:30:07
1
5
Samo dete move da se vyrje na podoben tip statiq. Qwno mitiowata svita dobre si pla6ta.....
9.
Камбоджата
05.08.2016 15:28:03
2
10
Касабова до кога ще гледаме платени статии????
8.
До номер 7
05.08.2016 14:59:53
1
2
Чувал съм за теб от божката
7.
Узунов
05.08.2016 14:53:13
0
4
И аз искам хотел срещу РПУ-то комплекса.Тръгвам да разследван.
6.
Vinkel
05.08.2016 14:51:36
0
8
Владо Маринов от БОП да каже колко стотици хиляди взе от помориеца за постановката
5.
Pipi
05.08.2016 13:53:09
7
8
Bandata na Bojo kravata sa rekitiori, narkorazprostraniteli i ubiici! Trqbva da gi gonite do dupka! Vilnqli sa v Bansko kudeto imat Oxygen i po moreto sushto ! A glavatarq im e Plamen pomorieca koito dviji s ohrana ot Bopadjii i nastoqshtata glavna prokurorka v nesebar si pravi banketa v zavedenieto mu v koeto ne e platila 7000 hilqdi smetka ! Koi li q e platil !
4.
ий да ги ожалиш
05.08.2016 12:36:08
2
8
И всичко това показания от кротките групички "по 1 по 2-ма" със бухалките и сопите дето са поканени на черен хайвер и омари. И с 15 фирми за таксита горката разпоретина се страхува.
3.
Страничен
05.08.2016 11:37:17
3
32
Даа, разбирасе..., кравата и телетата бият и рекитират а Митачето само си седи ш гледа... -даа, разбирасе...
До престрелка се стигнало защото Митьо Очите кротко си стоял и люпил семки пред "4 you" -и аз да бях и мене биха гръмнали -даа....
2.
Най-важното!
05.08.2016 11:35:37
2
31
В този град не се ли случват хубави неща, които да не са свързани с батки, мутри, убийци, биячи, наркомани и подобни или умишлено не давате гласност на хубавите неща? Последните 9 "водещи" новини, а и не само, са в 99% свързани с боклуци, измет и утайки.
Кръв, зрелища и коментари с импресии да има, нали така?
1.
Мафия
05.08.2016 11:26:26
1
40
Камбоджанеца бил абониран за дела на Очите. Да, ама това не е вестник да се абонираш сам- някой отгоре трябва да ти ги дава тия дела. Горят бушони, а големите риби си свиркат- това е положението.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори