×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

РИА "Новости": НАТО добави българска чушка в балтийската салата


РИА "Новости": НАТО добави българска чушка в балтийската салата
Снимката е илюстративна
27 Юли 2016, Сряда, 21:40 ч.

Риториката на Николай Ненчев е напълно очаквана и не е нова, коментира Александър Хроленко, НАТО е на прага ни, война ли търси?
На 24 юли българският министър на отбраната Николай Ненчев заяви пред Нова тв, че руски военни самолети с изключени транспондери са навлизали четири пъти през изминалия месец в „българската зона на отговорност във въздушното пространство на НАТО“ и България е поискала обяснение от Москва.
На 25 юли министерството на отбраната на Русия опроверга твърденията на ръководителя на българското военно ведомство. Въздушно-космическите сили на Русия са летели над акваторията на Черно море, но техните маршрути отговарят строго на международните правила за използването на международното въздушно пространство, пише Александър Хроленко, наблюдател на РИА „Новости“, цитиран от БГНЕС.

По-рано от НАТО многократно са заявявали за опасната активност на руските ВКС над Балтийско море. След появата на подобни провокационни изявления стоят въпросите: колко далеч от границите на България се простират границите на българската зона на отговорност на НАТО и какви мерки е способна да вземе София?

Европа е близо до разделянето на света

Въздушно пространство на Северноатлантическия алианс няма и де-юре не може да има, защото НАТО – не е държава. „Зона на отговорност на НАТО“ - звучи креативно, но е същият юридически абсурд. Впрочем в резултат на дългогодишните усилия на алианса самото международно право постепенно се превръща в система с подвижни координати.

Доказателства за нарушаването на българското въздушно пространство от руската авиация също отсъстват, но проявата на европейска враждебност по отношение на Русия е плод с отвъдокеански корени.

“Форбс“ съобщава: „Русия е нарушила плановете на НАТО и САЩ и в Черно море“. След завръщането на Крим в състава на Русия Черно море се прикрива от ешелонирана система на ПВО, свръхзвукови антикорабни ракети с обсег 600 км, съвременни изтребители, бойни кораби и подводници“.

Невероятното /поредното/ геополитическо унижение на „добродетелния хегемон“. Вероятно, от гледна точка на Запада, сега всички компенсационни средства са добри, включително и оплюването отдалеч и лъжите на българския министър на отбраната.

Общоизвестно е, че в страните от НАТО на ръководни армейски длъжности се назначават хора на САЩ. Риториката на Николай Ненчев е напълно очаквана и не е нова. Още през 2014 г. руският посланик Юрий Исаков опроверга твърденията на София, че руски самолети извършват непланирани полети недалеч от българското въздушно пространство. Ние планово летим в Европа вече второ столетие.

Между руския Севастопол и българското пристанище Бургас разстоянието е само 545 км. Т.е. при необходимост за контрол на българското въздушно пространство от ВКС на Русия са достатъчни радарите на ЗРК С-400 в Крим. Няма нужда да се тревожат съседите с военни полети. Следователно, и Русия не вижда тук голяма заплаха.

Парадоксът се състои в това, че Русия, както и преди осигурява отбранителните способности на България, основата на ВВС са 12 изтребителя МиГ-29 и два МиГ-29УБ. По-рано същият този Ненчев с тревога отбелязваше 90-процентната зависимост на българската военна авиация от Русия. Вероятно, по тази причина София фактически се е отказала от своите ВВС, затова пък е разположила на своята територия един от 6-те координационни щаба на алианса. И редовно осигурява с всичко необходимо бойните кораби на съюзниците на базата си в Бургас.

Такива в действителност са малкото „превантивни мерки“, на които е способно българското правителство. По подобен начин в навечерието на Втората световна война /1939-1945/ българският цар Борис Трети /1918-1943/ се присъедини към войските на хитлеристка Германия.

Алиансът не маскира волята на САЩ

Отделни страни от НАТО упорито и безразсъдно се стремят към война с Русия. В началото на юли алиансът проведе среща на върха в Полша и по искане на „балтийските ястреби“ изпрати 4000 военнослужещи и бойна техника към границите на Русия.

В тази връзка изданието “Атлантико“ пише: "В заключителния документ на срещата се осъждат "агресивните действия на Русия, включително и провокационната военна дейност в периферията на НАТО". Но къде се намира същата тази периферия на НАТО? На Карибските острови? Не, в "Прибалтийския и Черноморския региони".

Страните от Източна Европа обективно не са заинтересувани да рискуват. Разпалвайки страсти около Русия, те поемат върху себе си не по-малка отговорност от САЩ с техните илюзорни обещания за защита, продължава изданието. Ако стане война, която с нетърпение очакват отделни източноевропейски държави, те просто ще престанат да съществуват. Впрочем и преди тези държави се създаваха и съществуваха благодарение на милостта на глобалните играчи.

При такава враждебна обстановка Москва прави всичко възможно, за да предотврати една война. Но Русия не може да бъде по-слаба, отколкото е. Дори американското издание “The National Interest” признава неохотно, че при военната авиация Русия ще съхрани лидерските си позиции с десетилетия. А “Нюзуик“ отбелязва нарастващите възможности на военния й флот: "Русия няма да пусне НАТО в Черно море".

Икономиката на Русия още не е рухнала. Всеки месец на противопоставяне засилва международните позиции и въоръжените сили на Русия. Какво може да се противопостави на този обективен процес, ако европейските съюзници засега не са готови за война? По волята на Вашингтон продължава информационно-идеологическото пребоядисване на Русия в черния цвят. В съзнанието на западния гражданин се създава траен образ на бандитска държава, по отношение на която не трябва да действат законите или Устава на ООН.

САЩ възприемат света в динамика. Ако това отговаря на интересите на Вашингтон, приемливо е да се разрушават държави и да се създават нови държави чрез перманентна война или планова революция. По-рано в процеса на планетарното формиране СССР се опитваше да подмени народните традиции с комунизъм, а сега САЩ „с огън и меч“ носят на света истинската и всепобеждаваща демокрация. По примера на Украйна, Ирак, Либия, Сирия се вижда до какво води американския модел на „легитимни стремежи“. И не е трудно да си представим до какво ще доведе открития сблъсък с Русия.

Провокационните антируски изявления на министри и политици от България, Полша, Балтика е маскировка, която не прикрива същността на протичащия в Европа глобален сблъсък на интересите. Маневрирайки в Балтика или в Черно море, САЩ и Русия се подготвят за междуконтинентална война, в която волю или неволю ще бъдат въвлечени десетки други държави. Смятам, че на американците и европейците, които желаят да участват в бойните действия на страната на САЩ, победата не е гарантирана.

НАТО стои пред границата на Русия. Западът вече постави Москва в стратегически неудобно положение. Сега всяко невнимателно движение на алианса може да повлече решителен и много остър отговор на Русия.

В категории: Политика


14
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
14
Коментара по темата
14.
КАН КУБРАТ
28.07.2016 08:56:18
4
2
РУСНАЦИТЕ ДА СИ СПОМНЯТ КОЙ ГИ ОГРАМОТИ ОПИТОМИ И ОТ ДИВИ ПЛЕМЕНА И НАРОДИ СПОМОГНА ДА СЕ СЪЗДАДЪТ КАТО ДЪРЖАВА И ЗА БЛАГОДАРНОСТ СЕГА НИ ПРОВОКИРАТ И ИЗНУДВАТ
13.
Я
28.07.2016 07:17:33
1
5
БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ РУСИЯ,НО ИМА И МАЛКИ БЕЗМОЗЪЧНИ,ПРОМИТИ ИЗРОДИ,НЕУКИ,НЕПРОЧЕЛИ НИТО ЕДНА КНИЖКА,КОИТО СЕ УПРАЖНЯВАТ В ПИСАНЕ НА ГЛУПОСТИ! КАКВО БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ??? ЖАЛКО!!!
12.
Gogo
28.07.2016 00:16:27
2
11
На всички дето плюят Россия,пожелавам да си ебете майките ебалници прости и кухи лейки,без елементарни исторически познания.
Да ви е честито сефтето на майките ви.
11.
Рускиня
28.07.2016 00:06:25
0
11
Ако Русия поискат, вземет България за 15 минути, без да усетете. Никой не мисли, че ако не прави това, значи това не е трябва. А за недооценка на потенциал на Русия: некаде, най-фаталната грешка да недооцениш своят враг. Питайте Наполеон и Хитлер. За Истината - ти си пък показа своята тъпост: кога е арабите били заплаха за Русия? Къде е арабски держави и кде тя? Това е бях невозможно дори и чисто териториално. Ти във коят клас ходиш? Кажи коят твой учител по историята. Ебахти тъпанар. Много обича твоите коменти, след четене повишават настроение. Хуморис. Браво!!!
10.
Бург USA
27.07.2016 21:37:03
12
2
Русия е едно меко мокро лайно което мирише на сбирка от кренвирш и нефт и лайното плува и се дуе и се показва над реката над земята над вестниците и всички руски войници са подвластни на лайното и пътуват из тоалетната Русиа до него и се дуят че всъщност не са това лайно. Скептичен съм.
9.
_nib_
27.07.2016 20:50:43
2
8
Нашия папагал-министъра търчи да лиже американските задници,без да му правят впечатление доматените люспи заставащи между зъбите му.
8.
Истината
27.07.2016 20:45:40
6
7
До 7 --- ако не беше Българското Царство да защити и Европа и Русия от арабски нашественици сега нямаше да има Русия.
Също през 1876 нашите войници побеждават турците на Шипка и освобождават България сами --- след което побеждават Турция която беше смачкала Русия. В същност докато ние си даваме живота за тея варвари само щото са научили нашата азбука те ни колят и крадат!!!!
Сега Путин и Ердоган пак ще правят секс ще се консумират хабаха, после пак нас ще викат да ги освобождаваме един от друг.
Бъдещето е дало във царство България и Европа!!!!
7.
Стан
27.07.2016 20:30:22
6
8
Алооо диванните експерти. За да плюете по Русия или сте платени палячовци или сте малоумни. Ако не бяха те нямаше да го има и вашето жалко съществуване . Или в най-добрия случай щяхте да се казвате Мехмед и да викате Аллах акбар. Ако си мислите че бъдещето е на запад грешите. Отворете си очичките. Почетете малко. Не си ти когато си прост.
6.
Истината
27.07.2016 20:29:35
6
6
Всички знаем че Граф Игнатиев поръча обесването на Левски и отрязването на 30% от нашата териория.
5.
Щ
27.07.2016 20:28:06
6
5
Русия на хартия и изказвания е много голяма а иначе богаташите им са само из западна Европа.
Димек --- не слушайте какво говорят никога! Това е измислена държава няма такива хора там.
Всичко е пирамида до време!
Те нямат народност като Българите, те са паплач от най примитовните средно азийци.
4.
Янка Янкито
27.07.2016 20:18:46
6
6
Смешна поръчана стария от Кремъл които контролират Флагман чрез скрити активи.

Истината е че Русия произвежда колкото малка Италия. Толкова!
Всичко друго е пропаганда във нашите вестици срещу Европа.

Монголците са научили руснаците да се дуят но не са го научили да работят и на цивилизация.

Защо Италия която прави повече пари от Русия не се бие в гърдите със армии и със пропаганда?
Защо старата Римска империя не се втурне да се прави на герой като лайното Путин което до вчера беше стъпкан офицер а днес е нефтен олигарх шейк със скрити активи в Африкански банки.

Русия е едно мокро лайно което само се рекламира чрез война и чрез ракети! Нищо друго не може да прави! Ясни са както са ясни Иран!!!!!
3.
ъъъъъъъъъ
27.07.2016 20:13:37
9
6
Ебах ви пропагандата Флагман.
Каква е тая "Граница на Русия"
Колко крадоха тея монголци?
Това са български земи!!!!!
Това са убити българи там защото Москва е само заинтересувана да мачка Българите и малките народи. Москва разбира само от ритници и сила!
Браво на Украйна че се реши да се бие със тея тъпаци! Герои!!!
Писма им от Кремъл!
Също статия говори със такава критика към България и нашия военен министър че веднага става ясно --- Флагман е ръката на Кремъл. Тъпаци сте!!!!
2.
ебал съм ти руснаците кухи
27.07.2016 20:08:37
10
7
Най варварското племе са боклуците на Кремъл!!!!
Като видиш руснак ритни го.
1.
Жорж Български
27.07.2016 20:07:46
10
6
Не е НАТО виновно че водкаджиите не могат да карат самолети! Всичко зло на този свят е дошло от Москва!
Самия факт че Флагман препечатва цяла новина от Кремъл, значи показва каква е ориентацоята на Флагман --- анти-Европейска!!!! Тъпаци!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори