×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Семир Абумелих за Митьо Очите: Може да са му отказали лечение заради общественото мнение, имат право


Семир Абумелих за Митьо Очите: Може да са му отказали лечение заради общественото мнение, имат право
Това е като всяка друга услуга, болниците имат право да откажат, казва бургаският депутат
06 Юли 2016, Сряда, 16:50 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Хипократовата клетва важи при животозастрашаваща ситуация, казва депутатът



Депутатът от ГЕРБ Семир Абумелих не е изненадан, че няколко топ болници в София са отказали лечение на Димитър Желязков-Митьо Очите. Припомняме, че миналата седмица раненият след стрелба в Слънчев бряг Очите бе преместен спешно от болницата в Бургас в столицата. Там обаче той получил отказ за лечение в четири обществени болници – Военномедицинската академия, „Александровска”, „Пирогов” и СБАЛ по онкология. От последната клиника все пак са приели Желязков за няколко часа, но след това той е бил прехвърлен в частната болница „Софиямед”, където претърпя операция на уретер.

Бургаският народен представител Семир Абумелих - основател на няколко лечебни заведения в региона и член на здравната комисия в парламента, смята, че болниците имат право да отказват лечение.
„По принцип има право да откаже. Това е като всяка една друга услуга – „няма да ти продам моята услуга, благодаря ти, но не искам да си ми клиент”. Болничната част не е нещо специфично, то е услуга,  не е нищо повече”, каза Абумелих пред „Флагман”.

По думите му причините за отказ може да са две. „Едната е, че не могат да му предложат лечението, което той търси, което е съвсем нормално. Това се случва не само с този човек (Митьо Очите – б.а.), но и с други хора всеки ден. Другият вариант е да са притеснени от общата визия около този човек и общественото мнение, което е в посока – „правите всичко възможно да спасите един, отклонил се от общия строй на обществото, човек, а пък за бедните хора не правите нищо””, коментира Абумелих.

Депутатът е категоричен, че отказ от планово лечение не е наказуемо.
А на въпроса дали не важи Хипократовата клетва, Семир Абумелих отговори така: „Ако е животозастрашаваща ситуацията около пациента, е съвсем друга тема. Аз говоря за планово лечение. Ако е животозастрашаващо, трябва да бъде приет. Дори и да нямаш специалността, трябва да лекуваш. Най-близкият лекар скача и прави, каквото може.
Но за планово лечение може да се откаже - както в чужбина отказват да лекуват наши деца, ако не си платят примерно сметките. Това е философията на плановото лечение. Спешното е съвсем друга тема.”

Днес от „Софиямед” коментираха пред „Флагман”, че няма промяна в състоянието на Димитър Желязков-Митьо Очите. Той е в съзнание, контактен е и е в стабилно състояние.



Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 0
11
Коментара по темата
11.
друг простак
07.07.2016 18:19:24
2
4
арабче,чуваш ли се какво говориш-да се откаже лечение заради общественото мнение?!А как ще разбереш кой от какво лечение има нужда,ако не се приеме и изследва. Или ББ така ви заповяда?!Че си шеф на здравната комисия е просто поредното недоразумение в парламента/парларе-говоря=говорилня/.Но в арабския свят и в Бълхария с пари всичко се купува.А ако за другарката Ивелина 100-150лв са малка сума...
10.
Ивелина
07.07.2016 15:32:26
4
3
Завистници много. Факт е, че МБАЛ "Дева Мария" като ослужване на пациенти, отношение към тях, лечение и болнична обстановка е на светлинни години от Окръжната болница със счупените легла, липсата на чаршафи и неадекватната храна, която се предлага на болните. Не правя реклама на МБАЛ "Дева Мария", но и тя работи със здравната каса и се доплаща за престоя малка сума, освен тоза представят пълен отчет на пациента за какво са разходвани парите - от иглата, през болкоуспокояващото хапче до шишето с минерална вода. Някой, който се е лекувал в Окръжната болница в Бургас получил ли е такъв отчет?
9.
отврат
07.07.2016 08:58:47
5
9
Тоя скапан, корумпиран арабин да си затваря устата и да не говори.Да си погледне насраната болница какъв ужас е и тогава да говори.
8.
IVELINA P
07.07.2016 01:16:46
7
7
Semir e strahoten chovek ! Pravi i nevazmojnoto za spasqvaneto na negovite pacienti!
Blagodarnosti i priznanie za visokia profesionalizam, saprichastnost i otgovornost za spasqvaneto na nai-visshata cennost- choveshkia jivot !
7.
СТАМАТ УШИТЕ
06.07.2016 23:15:22
8
8
НЕКА СЕ ОПРАВИ ОЧИТЕ,НА МНОГО БОКЛУЦИ ЩЕ РАЗКАЖЕ ИГРАТА...ЗНАЕТЕ ЛИ НА КОЛКО ХОРА В НУЖДА Е ПОМОГНАЛ ДИМИТЪР ЖЕЛЯЗКОВ....
6.
Kela
06.07.2016 21:32:54
2
9
Da mre bocluca mrasen.
5.
Пурко
06.07.2016 20:53:18
3
20
Никога няма да ги стигнем американците.В България лекарите спасяват престъпниците,а бедния да го духа.
4.
чалма
06.07.2016 20:51:28
6
32
Една чалма дошла от арабския свят гладна като въшка,замесен в контрабанда на цигари холивуд,а официално правещ дюнери и пица в центъра на бургас,и изведнъж хоп с парите от контрбанда болница с библейско име,кой ли е тази чалма
3.
Хипократ
06.07.2016 20:50:44
4
10
В САЩ действието на Хипократовата клетва е ограничено със съдебен прецедент, въз основа на Закона за вътрешната сигурност. В съответствие с този прецедент, оказването на медицинска помощ на терористи и потенциални терористи е признато за незаконно и се явява престъпление.
2.
Smith
06.07.2016 20:02:44
3
21
Семир вероятно не е чел хипократовата клетва. Там пише, че докторът ще се грижи за благоденствието на учителя му и неговите деца, няма да предписва отрови и ще пази тайна за проблемите на пациента. Никъде не пише, че трябва да лекува каквито и да е утрепки, още по-малко безплатно! Всъщност, тези които цитират хипократовата клетва някога чели ли са я? Въпросът е риторичен...
1.
Бургазлия
06.07.2016 19:55:32
3
16
Защото трябваше да го оставят да си умре, та да се стреснат малко последователите му...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори