×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Митьо Очите влезе в ресторанта разярен като бик и с пистолет на кръста!


Митьо Очите влезе в ресторанта разярен като бик и с пистолет на кръста!
Иван Терзийски е дясна ръка на Божидар Кузманов, според свидетели на прокуратурата
01 Юли 2016, Петък, 15:15 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: Авторът

Спорът категорично не беше за паркоместа, казва обвиняемият Иван Терзийски



Иван Терзийски е кумец на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Днес Терзийски бе оставен от Специализирания съд за постоянно в ареста заедно с още трима от групата на Кравата, който все още се укрива. Минути преди да чуе решението на съда кумецът на Кузманов говори пред журналисти, докато седеше на подсъдимата скамейка. Той разказа какво е видял и от ключовата престрелка от 8 юни в ресторанта “4 You” в Слънчев бряг, при която бе тежко ранен Димитър Желязков-Митьо Очите, а негов гард бе убит. Според прокуратурата Иван Терзийски освен кумец е и дясна ръка на Божо Кравата.

В интервюто са използвани въпроси и на други медии

- Г-н Терзийски, прокуратурата ви обвинява, че сте рекетирали туроператори. Вие пък казахте, че е точно обратното. Защо?
- Тези туроператори може би от десетина години са в Слънчев бряг – „Ъптурс”, „Дъф” и тем подобни. Тяхната практика е такава – идват в началото на сезона и минават през всички най-вървежни заведения, те си имат дори и собствено заведение… Минават и взимат да кажем някакъв процент. Примерно при мен искаха в началото процент – 15% от всеки един турист, който са ми докарали. И в края на седмицата минаваше дори самият Себастиан (един от свидетелите срещу групата на Божидар Кузманов-Кравата – б.а.), или някой негов колега, и ги взимаше тези проценти.

- Т.е. рекетът е с обратен знак?
- Точно – с обратен знак! Тези хора ме потърсиха сами преди четири години и искаха да работим заедно, понеже моите студия за татуировки са в непосредствена близост до обектите, в които са настанени – хотелите, и заведенията, които работят, защото се намират в самия център на Слънчев бряг. Тези туроператори просто от всеки един, примерно от супермаркети, (защото аз имам приятел, който има супермаркет) и им казват в началото на сезона – даваш ми (примерно) 2000 лв., слагаме ти нашия стикер и така нашите туристи знаят, че това е safety place (безопасно място) – няма да бъдат „изгърбени” или рекетирани. В заведенията пък няма да има проблеми с охрана… Те примерно имат един кръг от заведения, с които работят, а другите всички заведения се хулят. Само които са с техния стикер, имат си карта – дори още като дойдат на летището (туристите), им се предоставя карта, и им казват: „Тези, тези и тези заведения са обособени в тази карта – там ще ходите. На другите места не ходете, там охраната ще ви пребие,  алкохолът е такъв, има много дилъри…”

- С дрога занимавали ли сте се?
- Аз? Никога, абсолютно. Само и единствено със законен бизнес.

- За нощта на престрелката - какво видяхте?
- Не, за престрелката няма какво да коментирам, аз съм само един свидетел.

- Кой стреля първи, е въпросът?
- Аз нищо не видях. Пред мен имаше много хора.

- Как дойде Митьо Очите?
- Митьо Очите дойде въоръжен, лично го видях, защото го посрещнах на входа – въоръжен с бронежилетка, с пистолет на кръста, на който му се виждаше дръжката. Той влезна напред като разярен бик. Аз му посочих накъде да влезе, той дори не ме погледна. Влезна навътре, след няколко секунди се чуха прищраквания и изстрели.

- Той опита ли се да стреля?
- Не мога да ви кажа, защото не съм го видял.

- А защо влиза въоръжен с оръжие в ресторант?
- Нямам си идея. Той дойде с поне 30 човека, които бяха отпред и още поне 15 човека, които бяха на задния вход.

- А защо не се обадихте в полицията?
- Нямаше време. Всичко стана в рамките на няколко секунди.

- От прокуратурата обявиха, че членовете на групата са трили и манипулирали записи от DVR-а в заведението.
- Нямам си никаква идея. Кой DVR?

- DVR-ът в заведението, където е била престрелката.
- Не мога нищо да коментирам, не знам.

- Какво правехте в заведението, като клиент ли бяхте?
- Като клиент, разбира се. Майка ми работи в ресторанта и просто отидох да я видя. И десетина минути след като се видяхме стана тази случка.
- Свидетелите по делото срещу вас познавате ли ги?
- Някои от тях.

- Колко от тях са свързани с Митьо Очите?
- Всички са свързани с него.

- И Радослав Попов ли е негов човек?
- За Радослав Попов не знам. Знам само за баща му, който е Туцо – един от участниците в Килърите. Радослав Попов от доста време се изявява в Слънчев бряг като протеже на Силвия Панагонова. Минава, събира, дори рекетира хората. Те имат доста обекти. И много от обектите, примерно аз знам лично, са давани по два-три пъти… Примерно идва един човек, подписва някакъв фиктивен договор, взима му една трета от наема и до началото на сезона, примерно до май месец, поне три-четири пъти е преотдаден магазин или някакъв друг обект.

- Божидар Георгиев (Кузманов–Кравата – б.а.) като какъв го познавате?
- Той ми е кум.

- И повече от това? Професионално шеф ли Ви е?
- Не, никога не мога да кажа, че ми е шеф. Той ми е само и единствено приятел.

- А какво делят с Митьо Очите?
- Абсолютно нищо.

- А защо Митьо Очите е дошъл във вашето заведение?
- Митьо Очите… трябваше да направят една вечеря просто и…

- С кого?
- С Божидар.

- За какво трябваше да си говорят?
- Ами нещо за бизнес може би.

- За паркоместа ли?
- Не, категорично не е за паркоместа.

В категории: Темида , Крими


8
Коментара по темата
8.
Лъже като малка разпоретина
03.07.2016 10:29:10
0
2
Лъже като малка разпоретина
7.
Kun4o Penisa
02.07.2016 02:59:33
0
1
Tia 6anajii kak strelqt maliiiii mani begai i zalegai edna taksa spokoistvie nemojem da suberem bez da sa naakame obilno Homobanditikos
6.
Аз
02.07.2016 01:49:46
3
6
И ако се оправи Митьо как всички ще получат амнезия и ще почнат да се пеят един друг за да си спасят задниците
5.
въпрос
01.07.2016 23:29:17
4
10
Тази Станислава за без наказана ли се мисли, май е точно така. Нея не я ли спират за проверка ченгетата и какво търси тя във ресторанта?
4.
Kamen
01.07.2016 23:02:42
3
4
Pritiskat tyroperatorite i za tva Bulgariq ima losha slava prebivat gi i gi reketirat da rabotqt s tqh
3.
Petio
01.07.2016 23:01:37
4
11
Purvo kazva che gi e posreshnal posle maika si da videl kakvi sa teq gluposti?! Teq sa rekitiori narkomani i vsichko v koeto gi obvinqvat , hora sa na Plamen ot pomorie i na Venko Tashev i kolkoto da ne vi se iska Mitio e nevinev tozi put i shte se dokaje!
2.
`123
01.07.2016 22:45:35
6
15
Това за туроператорите , е такава истина ...как плашат туристите , и само идват и питат горките " Там ще ни набият ли" викам им " Защо да ви бият" ,а те на информацията с туроператора яко ги плашат,казват им да не дават бакшиши !!!
1.
хкйфд
01.07.2016 22:24:37
4
31
Бил там за да види майка си,а след малко бил на входа и показал на Митьо къде да отиде!?!?!?!? Абе момче,поне като съчиняваш ги мисли малко бе :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Президентът обяви, че започва от днес срещи с всички посочени в Конституцията потенциални служебни министър-председатели Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори