×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето защо младото поколение е обречено на провал. Статията, която ще ви разтърси!


Ето защо младото поколение е обречено на провал. Статията, която ще ви разтърси!
Дори на улицата те не забелязват реалния живот
01 Юли 2016, Петък, 20:49 ч.

Статията е за англичаните, но с пълна сила важи и за българите

Разгледайте профилите на ползвателите в социалните мрежи, в които фотоалбума „Малко за мен“ има 300 снимки. Прочетете туитването на някой, който пише така, както и снима в инстаграм- без смисъл, идея, нищо.
И тогава ще разберете, че проблемът развълнувал журналиста Джоел Щайн е по-актуален от всякога.

Той прави това, което са правили всички възрастни в историята - разобличава по-младите – ленивите, егоистичните и повърхностните. И като един по-сериозен възрастен, прилага съответните доказателства, изследвания и статистики, цитирайки авторитетни учени, пише zajenata.bg.

Ако принадлежите на поколението АзАзАз и сте родени между 1980 и 2000г., вашето мнение ще бъде особено интересно. Поколението наречено „Милениум“.

• Нарцистичното разстройство на личността при днешните 20-годишни се среща три пъти повече, отколкото при техните връстници преди 40 години. Студентите от 2009-а са 58% по-нарцистични от студентите през 1982.

• Те са обсебени от славата – анкети от 2007-а показват, че учениците, които искат да станат лични асистенти на известни личности са трикратно повече от тези, които искат да станат сенатори.

• Те са уверени в собствените си качества – 60% от тях считат, че са способни интуитивно да определят кое е правилно и кое не. При това болшинството от 18-29 годишните, все още живеят при родителите си.

• Те наистина са лениви – през 1992-а около 80% от хората са искали да получат работа с по-висока степен на отговорност. 10 години по-късно процентът е 60.

• Каквито и различия да имат младите хора от различните държави, те имат много повече допирни точки помежду си, отколкото с по-възрастното поколение в собствената си страна. Дори в Китай, където семейството е исторически по-важно от индивида, интернет, урбанизацията и политиката „едно семейство-едно дете“ формират ново поколение от невероятно самоуверени и фиксирани върху себе си млади хора.

• Оказва се, че бедните са по-материалистични и нарцистични, отколкото богатите. Те са най-опасното поколение от времето на т.н. бейби-бум. Не затова, че искат да се доберат до властта, а защото растат без нея.
Индустриалната революция направи индивида по-силен, той има възможност да пътува от град на град, да създаде свой бизнес. Информационната революция само ускори процесът по еманципацията и предостави на човека технологии, с чиято помощ той може да се опълчи на големите организации-блогъри срещу вестници, хакери против индустрии и корпорации, You Tube против режисьори, холивудски студии.

Поколението АзАзАз фиксира всяка своя крачка и уведомява затова в социалните мрежи, адва се, логва се, шерва се, атачва местоположение , генетични данни дори. При това в сравнение с предишни поколения, проявява слаба гражданска активност и рядко взима участие в политическия живот.

Днес мобилните телефони позволяват на децата да се социализират ежеминутно. По статистика те си разменят по 88 смс дневно и живеят постоянно под влияние на своите приятели.
Поколението Милениум общува със света посредством екран. Дори когато са един с друг те продължават да си пишат съобщения по телефона. 70% от тях си проверяват телефона на всеки час, а мнозина изпитват синдрома на лъжливата вибрация в чантата или джоба.

Постоянната нужда допамин (кой ми е харесал поста във ФБ)понижава креативността. По данни на Тестовете Торанс, креативността на младежите е нараствала от средата на 60-те до средата на 80-те. После рязко спада и се срива през 1998г. Нараства обаче нуждата от одобрение, желанието на младите да заинтригуват останалите хора.

Поколението Милениум е наистина впечатляващо с умението си да превръща своята личност в бранд. Тук позитивността и увереността им работят на „ура“. Ако си прилежно активен в инстаграм, фейсбук-ти се превръщаш е микро-звезда.

Съвременните млади хора са пораснали в риалити-шоу, което всъщност е документален филм за нарцисизма.

Какво друго се промени. Подобно на Прометей, интернет демократизира обществото и снабди болшинството от това поколение с информация и възможности, някога достъпни за добре обезпечени хора. Повечето млади хора не уважават съвременната власт и не са възмутени от нея. Това ги прави първото неразбунтувано младо поколение.

Психолозите са съгласни за едно нещо-младото поколение е пълно с мили хора., Те са склонни да приемат различията и различните във всяко отношение. Може би и затова не са бунтари. Те оспорват традиционното и търсят нови начини за решаване на въпросите.

Те са настойчиви и оптимисти. Прагматични идеалисти, които ползват системата-повече мислители, по-малко мечтатели. При тях няма лидери. Болшинството от тях се нуждаят от постоянно одобрение и са прехласнати по знаменитости, но без да ги идеализират.

Те не ходят в църкви, защото не желаят да се идентифицират с големите институции. Всеки трети на възраст до 30 години*а това е най-високият процент в историята не е религиозен.
Новият опит по-важен за тях от материалните неща. Те са спокойни,м сдържани и не много страстни.

Информирани са, но неактивни. Те за „за“ бизнеса. Обичат телефона си, но ненавиждат да разговарят по него. Те са не само най-голямото поколение, което е известно на човечеството, но и навярно последната социална група, за която могат да се правят обобщения. Още сега, вътре в тях се зараждат автономни микро поколения.

Имам данни за това , че поколението Милениум са лениви и нарцистични. Но величието на едно поколение се определя не от данните, а от това, как се справя с предизвикателствата, които се изправят на пътя му.

В категории: Животът


2
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
2
Коментара по темата
2.
_nib_
01.07.2016 19:40:03
1
1
Кой ши ми прай пенЦийката не знам.
1.
Дааа
01.07.2016 18:33:50
2
2
Щяла да ме разтърси със калпавия превод от Английски.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори