×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Костадин Марков: Държавата съсипва Слънчев бряг - съветниците на Борисов гърци ли са


Костадин Марков: Държавата съсипва Слънчев бряг - съветниците на Борисов гърци ли са
Търси се една показност и популистки ефект, ефективността е на заден план, а мутрите сигурно стоят на Марбея и се смеят, казва бургаският депутат
29 Юни 2016, Сряда, 09:55 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Фокусът на проверките е тотално изкривен и сбъркан, категоричен е депутатът


Бургаският депутат от Реформаторския блок и зам.-председател на СДС Костадин Марков смята, че проверките в Слънчев бряг, провокирани от премиера Бойко Борисов след стрелбата срещу бандата на Митьо Очите на 8 юни, са тотално сбъркани.

Пред „Флагман” Марков каза, че е имал много срещи с хотелиери  и ресторантьори от курорта и те твърдели, че положението вече е нетърпимо.
„Ние сме на път сами да си съсипем сезона и една огромна част от приходите, които отиват в Слънчев бряг, да бъдат загубени. Възможна е и вълна от фалити както на хотелиери, така и на търговци, а и на всички, които си изкарват парите покрай този туристически продукт в Слънчев бряг”, заяви още Костадин Марков.

Той описва ситуацията така: „В момента там било ужасно – влизаш с някаква по-хубава кола, и те спират поне три пъти, докато стигнеш до „Кубан”. Пред децата – „отваряй багажника, имаш ли наркотици, оръжие”… Същевременно ако минеш със стар „Опел” и вътре имаш автомат „Калашников” или лека картечница, както и две лични карти от ИДИЛ, никой няма да те спре и да ти обърне внимание.”

По думите на Марков - фокусът на службите и на всички организации, които са ангажирани там, е тотално изкривен и сбъркан.
„Не може да преследваш продавачите
на фрешове заради разминаване от 3,50 лева между касовите бележки и оборота и да им пишеш актове. Служители на НАП нахлували в магазините и в ресторантите и се държали като барети при проверките. Аз съм „за” такива проверки, но нека се правят дискретно и да не се притесняват туристите и работещите там.
В нощните заведения също било ад – с камери на входа, с безброй проверки и всичко това се прави публично. Търси се една показност и популистки ефект за пред хората в монтанските и врачанските села. Ефективността е на заден план. А в момента мутрите сигурно стоят на Ники бийч и на Марбея и се смеят на това, което се случва в Слънчев бряг”, казва бургаският депутат.

„Да, безспорно има заведения, които укриват доходи. ОК, влез, стой там и една седмица, ако искаш, но не го прави публично и с камерите от входа, притеснявайки туристите.
Чувам, че български туристи, които имат там апартаменти и традиционно отиват в Слънчев бряг и харчат добри пари, вече са се разбягали - на гръцкото крайбрежие, в Солун и т.н. Аз имам чувството, че премиерът има съветници от гръцко потекло. Не може да се извършва такъв терор в най-големия курорт на България”, коментира още Костадин Марков пред „Флагман”.

Според него, въпросът не касае само МВР. „Тук визирам и Комисията за защита на потребителите, НАП и всички служби, които са ангажирани. Не мога да разбера какво целят – умишлено съсипване на сезона ли?”

Костадин Марков се закани, че ще повдигне въпроса в парламентарната комисия за контрол над службите, в която той е член.
Ще внеса и въпрос до премиера, защото това нещо трябва да престане и да се опитаме да спасим остатъка от сезона. И без това слуховете от вълни от туристи са силно преувеличени. Така че нека не съсипваме и това, което имаме. Не по този начин ще спрем организираната престъпност”, каза още бургаският народен представител.



Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
28
Коментара по темата
28.
tony
01.07.2016 09:00:54
1
6
А ти съсипваш Бургас.
27.
Кой
01.07.2016 00:23:00
2
5
Тоз дет изпонаеба целия парламент гнусно
26.
СЦ
30.06.2016 13:51:49
3
7
?! Ми боли го защото за разлика от теб разбира какви ще са последиците от това пренатягане на системата ! По - добре работеща сива икономика от колкото никаква икономика ! Oще ексминистъра Трайков го каза на Б. Б. и това му коства главата и виж как цъфти и вързва родната икономика . Единствения реално работещ сектор е туризма и храни много семейства . 14 % от националния брутен продукт се създава в този бранш . Проверки , ОК , но да се правят от грамотни хора , а не от натегачи ! И как го видя , че сезона е силен ? Може би боравиш със статистика на преминаващите туристи през страната , ами тогава не забравяй да добавиш и преминаващите гастарбайтери и бежанци за да оправдаеш твърдението , че има повече туристи ! А добави и нощувките на всички от НАП , полиция , пожарна и т.н. , е тогава със сигурност има ръст !
25.
?!
30.06.2016 12:55:12
4
14
Защо ви боли Госпидн Мошенник?! Вашите приятели ке налага да дадат някой лев и на бюджета не само за рушвети ли?! Според вас никой в слънчака не трябва да плаща данъци и осигуровки, а само рекет и рушвети?! Къди ви стяга чепика вас?! Народния представител?! Липсва ви май ЯСЛАТА на зам.кмет по строителството или не ви отчитат вече?! Стига лъжи и рев! За първа година държавата се опитва да наложи някакъв ред в този содом и гомор и вече РЕВ до небесета! И то от кого?! От народните избраници, от мутрите с джипове и яхти и от бандитите.... ББ за пръв път наистина натисна сивата икономика и то здраво! Никакви компромиси за тези които се опитват да скрият обороти и черни каси до края на сезона!И пълна лъжа е че няма туристи! Курорта е пълен! МОШЕННИКЪТ СИ ОСТАВА МОШЕННИК...това за другаря марков.
24.
Ghost
30.06.2016 10:52:34
3
5
Разнородни мненияq някой просташки други изчерпателни. Истината е една докато се пише само по форуми и facebook или се излъчват епизодични коментари на разочаровани местни граждани, НИЩО няма да се промени НИЩО. Настава време разделно те политиците и чорбаджиите срещу нас обикновените работещи хора коментарите ви са излишни и изтъркани направете си сметката на коя страна заставате дойде ли момента, а той идва гражданкото неподчинение е въпрос на време.
23.
gencho
30.06.2016 08:59:26
2
4
От коментарите е ясно - Живко удобното още пълни гащи като чуе за Коцето Марков.
22.
Ddd
30.06.2016 07:59:20
1
11
Еб...хти и компетентното мнение. Дъщеря ми на 11 год. анализира ситуацията много по-добре. Както и да се облече, каквато и позиция да заеме тоя, ще си остане един от най-големите схемаджии как се крадат общински, държавни и ЕU пари.
21.
Ресторантьор
30.06.2016 07:50:50
0
7
Нека има такива акции, но да бъдат в цяла България! Тогава да видим че има институции, всичките свежи пари в Бг влизат от туризма наконти му еба майката умния Борисов и неговите институции с мутренско поведение. Всички Българи с пари са в Гърция и Турция, хайде сега проверки на границите. Може ли за един ден 3 проверки и едни и същи въпроси, ами пишете някъде кой сте спрели, и проверили. Направете проверки на всички туристически фирми и вижте как и кой си е купил скъпите почивки, с какъв произход на средства???Вижте границите по колко пъти напускат , къде са регистрирани и попитайте за произход!??Много са методите, но вие не искате, че ще излязат всичките ви бакии както сте оплетени като свински черва!
20.
113
30.06.2016 01:28:18
4
9
Ама има стрелби в София ... Сега на там ли ще хукнат ?
А не се е чуло за нарастналия брой на кражбите защото има цензура и отчитаме само успехи !
На запад такива неща не се раздухват и не се правят толкова показно , за да се чувстват хората спокойни ..... Все пак курорта е за почивка .... Прекалената полицейщина е вредна !
19.
Ужас
30.06.2016 01:24:08
1
11
Крадеца станал господин Марков.... Боже опази България!
18.
Красимир
30.06.2016 01:23:09
3
10
най - обичам да мразим !!! Е това е най - българската приказка ! Нека да им разкажат играта от проверки , а ? Как хубаво звучи ! Ми бай хуй като няма реализирана печалба , кво ще влезе в хазната ? Кой плаща заплатите на куките , ами командировките , ами спането ?
Тия само шашкат туристите като са повлекат като башибозук по 15 човека и като нахълтат в заведенията , запасали пищови най - демонстаративно . Хората няма да си помислят да стъпят в България . Посля ще питам от къде кинти ? От данъчните , те ще харчат !
17.
112
30.06.2016 01:23:02
5
10
Незнам прав ли е Косьо Марко или не е ,но скоро не се е чуло за някаква изцепка на Сл. бряг. Очевидно има някаква полза от натискането на бранша и от присъствието на куките навсякъде. А щом има полза-това е начина,засега.
16.
хан Крум
29.06.2016 23:55:49
5
21
Г-н Марков, къде беше когато тези вървящи към фалит хотелиери и ресторантьори, фалирваха строителни фирми, след като не им плащаха, завличаха сезонните си работници с по 2-3 заплати и години наред укриваха обороти и не плащаха данъци ? И сега , когато им лъснаха кирливите ризи(съответно намалят и твоите парички от тях), стана много загрижен. Това не е ли чадър от твоя страна на" сивият"(незаконен) бизнес ?
15.
Savetnik na TRAVEL ministyrkata e ot Burgas .
29.06.2016 22:38:22
4
4
JIVKO TYPAKOV nali e savetnik na ministyrkata Turizma !!! Kolko mozyk na vrabce ima tozi, ta i savetite mu vrabci ......
14.
Данъчен експерт
29.06.2016 22:33:55
8
15
Душата ще ви изкараме,крадлива хотелиерско-кръчмарска паплач! Ще плащате данъци на държавата и ще работите честно и почтенно,иначе ще хващате на майките си в ..... ,!
13.
BOJKO
29.06.2016 22:09:30
5
16
ГЕРБ нямат победа на нито едни избори в община Несебър . Каква по - добра възможност за мъст ....
12.
KKKK
29.06.2016 22:00:42
12
32
Най - после , някой да каже , че царя е гол ! Всички тези акции са много ефтин полулизъм и прах в очите на хората . Последиците от тях обаче ще се видят догодина като повечето обекти останат без наематели .
Малко хора , като г-н Марков си дават сметка , колко хора се хранят и подържат семействата си цяла година от Слънчев бряг . Това , което се прави в момента не са проверки , това е терор от страна на държавната машина . В заведенията влизат по 10 полицая , спират музиката без да имат право , държат се грубо и арогантно , превишават правата си , унижават работищите и туристите изпадат в питанка какво се случва .... Тази полицейщина плаши туриста , не го кара да се чувства сигурен . В същото време обирите и кражбите не спират , напротив имат ръст защото цялата полицейеска машина е впрегната да прави PR на правителството .
11.
цецо
29.06.2016 21:45:50
2
5
Година на приватизация на адето
10.
Курти
29.06.2016 21:35:49
5
10
Коцко чакаме те в затвора!!!вазелин не си взимай тук има много...
9.
ааа
29.06.2016 21:34:59
9
15
не харесвам Марков,но е прав,този курорт храни доста семейства,а сега ги побъркват,аз съм бил в заведение където влязоха няколко данъчни полиция и някакви си други и изкараха всички клиенти и това е всяка вечер по няколко заведения,и какво като затворят няколко заведения и половината магазини само ще загуби държавата
8.
gfhjdfg
29.06.2016 21:32:56
4
22
Крадеца Марков много добре знае къде си почиват мутрите - нали той от години работи за тях!
7.
Чичо
29.06.2016 21:29:33
13
12
Коцето е Пич и разбира хората от бранша понеже е Морско момче.Всички злобари да му дишат прахта.
6.
Доносник
29.06.2016 21:23:28
8
7
Абе тука освен Табаков и Павлов други пишат ли
5.
А сега де!
29.06.2016 21:03:30
10
25
Като не си съгласен от КЗП защо не изтеглиш зам.председателя й, и твой верен ординарец Коцето Райков от СДС Бургас?
Като не ти изнася действието на държавата защо твоя съученик Вълчо Чолаков - Областен управител не подаде оставка?
Като не ти харесва действието на силовите органи защо Георги Христов - шефа на ДАНС в Бургас и твой съученик - сложен от теб на тоя пост не подаде оставка?
Всички ключови фигури от които се оплаквш твой хора, ама сега някой друг ти е виновен...
4.
DSA
29.06.2016 21:01:34
22
31
Господина Марков нека да каже кой му плаща за да се застъпва така дейно за сезона на слънчев бряг.Проблема е че няма да могат да си направят по някой милион без да платят и лев данък.и накрая на сезона да си купят нова лимузина за хиляди левове и да ревът колко зле е било това лято и как ще фалират.Марков всеки ден съм в слънчев бряг и такъв терор няма,не съм видял тормоз на полицаи върху баровците с луксозни коли,напротив карат си ги без никакъв проблем и притеснения.
3.
kircata
29.06.2016 20:49:03
16
24
Браво Коце. ТЕ съвсем се оляха и минаха всички граници.Вместо мутрите смачкаха дребния бизнес .Наесен поне 5000 бургазлии ще избягат да работят в чужбина и няма да се върнат.Изгониха младите хора от България.Всичките ми приятели са в Англия.По новия център има само деца ,пенсионери и цигани .Станахме като Ямбол
2.
Morski
29.06.2016 20:45:50
15
25
За първи път съм съгласен с този.
1.
вили
29.06.2016 20:08:46
1
3
Как може един курорт да се бохеми от гърци, италианци и испанци като руснаците! Оле, другите искат другаде.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори