×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Златните момичета: Бяхме готови да стъпчем една мечта в името на това Цвети да е щастлива


Златните момичета: Бяхме готови да стъпчем една мечта в името на това Цвети да е щастлива
С българския химн, много цветя и прегръдки бяха посрещнати момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика
20 Юни 2016, Вторник, 00:31 ч.

Тя ни е семейство и забранявам да се говори против нас и против треньорите ни, защото направихме всичко, каза Рени Камберова на летището

Късно снощи отборът ни по художествена гимнастика се върна от най-тежкото състезание в живота си. Момичетата кацнаха на летището в София с шест бронзови медала. Единият е за Цвети, съобщава БНТ.
С българския химн, много цветя и прегръдки бяха посрещнати момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика.
Ренета Камберова не успя да сдържи сълзите си. Тя сподели, че в последния месец Цвети много се е променила.
„В един момент усетихме, че нещата не вървят добре - тя не идваше на тренировки. В петък отидохме при нея. От 21.00 часа до полунощ говорихме с нея, плакахме с нея, даже й тропнахме по масата. Умолявахме я да се върне при нас. Ние сме зависими от нея. Тя накрая каза, "Добре ще го направя заради вас". Прибрахме се спокойни. На следващия ден трябваше да дадем допинг, тя не дойде. Това можеше да означава, че я укриваме. Потърсихме я, тя ни каза, че не може повече. Казахме й, че я обичаме и че сме зад нея. Това, което се каза, че сме я оставили, са пълни глупости“, подчерта Ренета.
„Тя ни е семейство и забранявам да се говори против нас и против треньорите ни, защото направихме всичко. Ние бяхме готови да стъпчем една мечта в името на това Цвети да е щастлива. Наскоро си говорихме и й казах, че искаме само да е щастлива. Тя ми каза, че един ден ще се усмихне истински. Ние сме едното семейство с нея“, заяви Камберова.
„Истината е, че се вълнуваха момичетата и се притесняваха. Сигурна съм, че много голяма част от вас, които следят пътя на този отбор, едва ли е повярвал на безумните неща, които прочетохме. Благодаря ви за това, че дадохте шанс да се търси истината, а не да обвинявате безпочвено един треньор, който беше унищожен и съсипан на европейското първенство, сринат емоционално. Щастлива съм, че успяхме да предолеем това и момичетата да играят“, сподели президентът на БФХГ Илиана Раева.
„Бяхме в абсолютен шок, когато научихме в автобуса за Цвети. Изключително съм горда за решението, което взехме. Не можете да си представите какво преживя Любомира Казанова, която без нито едно състезание излезе и си изигра съчетанията без грешка. Това са едни изключително борбени момичета. Искам да благодаря на Илиана, защото не можете да си представите в тези дни колко силна беше тя“, заяви старши треньорът Ина Ананиева.
„Няма как при една такава случка да се чувстваме на върха на щастието, наистина беше много тежко за всички. Успяхме да се стегнем и да изиграем съчетанията. Колкото и трудно да ни беше, бяхме сигурни, че трябва да играем за Цвети, защото тя е част от нашия отбор. Всичко, което се изсипа върху нас и треньорите, беше много жестоко. Благодаря на всички, които ни подкрепяха до последно“, каза пък капитанът на отбора Михаела Маевска.
Състоянието на Цветелина Стоянова засега е остава тежко и без промяна. Тя е интубирана и под упойка, съобщиха за БНТ от "Пирогов".
Вследствие на злополучния инцидент, гимнастичката получи множество травми. Тя е с разкъсване на далака, което е причинило кръвоизлив, има травми в областта на корема, гръдния кош и прешлените.
„Беше ми много трудно. Дадох си сметка, че ще тръгнат обвинения, че заради мен Цвети е в това състояние. За това си казах, че трябва да бъда силна”, каза в „Тази сутрин“ по бТВ резервата на ансамбъла по художествена гимнастика Любомира Казанова, която замени Цветелина Стоянова. Тя влезе в студиото заедно с баща си Милко Казанов, който е двукратен олимпийски медалист по кану-каяк. С тях бе и президента на Българската федерация по художествена гимнастика – Илиана Раева.
Гимнастичката разказа, че е научила, че ще бъде част от ансамбъла за Европейското първенство в неделя - два дена преди гимнастичките да заминат за Израел. Причината е, че в този ден Цвети е изпратила съобщения на психоложката на отбора - Татяна Янчева и съотборничката й Християна Тодорова,  което е гласяло, че не иска да вземе участие в първенството.
"В петък вечерта разбрах, че Цвети не иска да играе, но тогава момичетата отидоха при нея да я разубеждават. В неделя Ива Ананиева ми каза, че ще пътувам", разказа тя.
"Получавах съобщения, че съм провалила живота на Цвети, кълняха ме да я сънувам всяка вечер, казваха, че госпожа Раева е любовница на баща ми...", разказа Казанова. "Не познавам тези хора, пращаха ми съобщения във Фейсбук", добавя 18-годишното момиче.
Бащата на Любомира, който я е завел първи в залата по художествена гимнастика, когато е била на 4 години, сподели, че всяка вечер се е чувал с дъщеря си и я е съветвал да не обръща внимание на злобните съобщения. „Вдъхвахме й сила и кураж. казвахме й да бъде уверена и спокойна и да не чете това, което се пише“, добавя той.
Не е вярно, че Цвети е в кома, тя се е събудила и състоянието й се подобрява, каза пък Илияна Раева.
Тя разказа как Цветелина Стоянова е отказвала да тренира и когато я питали защо, само повтаряла „вие не ме разбирате”.
Председателката на Федерацията по художествена гимнастика разбрала за опита за самоубийство от дъщеря си, която пък научила от приятеля на Цвети – Александър, когато били в автобуса на аерогарата в Израел. Тя веднага отишла при треньорката на отбора Ина Ананиева и обмисляли как да кажат на момичетата, преди да са разбрали от публикации в мрежата. Момичетата обаче видели, че Раева плаче и се досетили, че се е случило нещо – открили и публикации.
Илияна Раева каза също, че момичетата са били шокирани от злобата и омразата, които се изливаха през изминалата седмица най-вече върху треньорите. Те са израснали с нас, ние сме ги възпитавали не само като състезатели, а и като личности, коментира тя.
„Няма по-гледано дете от Цвети в историята на художествената гимнастика. Тя беше мъничка, когато почина майка й. Всеки ден съм й носила сок от ябълки и моркови, когато беше по-малка. Купих й билки, защото не можеше да спи”, разказа още Илияна Раева.
Тя е категорична, че решението на Цвети да посегне на живота си не е свързано с художествената гимнастика. В тази ситуация няма виновен, допълни Раева.
Треньорката на ансамбъла Ина Ананиева обяви, че всички са преминали през много тежък момент и благодари на Раева, че е останала до тях и ги е поддържала през цялото време в Израел. Ананиева обяви, че никой не е подозирал, че Цветелина може да реши да посегне на живота си, тя е била с най-силна психика по време на състезания – от две години не е допускала грешки.
Християна Тодорова от отбора разказа, че в първия момента момичетата са искали да се откажат от състезанието. „След това говорихме с Ииляна, Ина и нашия психолог, и те ни показаха друга гледна точка. Сега осъзнаваме, че това беше правилното решение. Ние сме национален отбор и трябваше да представим държавата”, разказа момичето.
Тя отново каза, че през последния месец Цвети много се е променила - много бързо се е изморявала, не искала да тренира. Християна призова хората, които са писали и говорили срещу отбора и треньорите, да излязат и да се извинят.
Капитанът на отбора Михаела Маевска призна, че не е успяла да се зарадва на медалите заради инцидента с Цветелина Стоянова. Тя смята, че това изпитание е направило момичетата по-силни и те са израснали след тази изключително тежка седмица в Израел.

В категории: Животът


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
3
Коментара по темата
3.
Btv и NOVA ще са глобени!
21.06.2016 18:34:18
0
0
bTV и Nova са нарушили закона за радио и телевизия при отразяването на инцидента с гимнастичката Цветелина Стоянова, съобщиха от Съвета за електронни медии.

„Налице е преекспониране по темата и фиксирането върху лична драма, а множеството включвания от мястото на инцидента и от болницата както и поредицата интервюта създават впечатление, че се спекулира с една човешка трагедия и че са преминати границите на етичните норми", заяви пред БНР експертът от СЕМ Вирджиния Савова.

Според председателя на медийния регулатор Мария Стоянова при отразяването на този инцидент се наблюдава колизия между съдържанието, което са предоставили телевизиите с етичния кодекс на българските медици.

„Когато става въпрос за инцидент, свързан с него, тогава има оправдан обществен интерес и тогава има основания за намеса в личния живот на въпросната личност, но това, което нас ни притеснява, е това, че вече е прекрачена границата - от информационния интерес към емоционализирането на разказа", обясни Стоянова.
Новината е от дир.бг.
2.
ВАЛХАЛА
21.06.2016 14:25:32
0
1
ШИБАНИ ЖУРНАЛИСТИ.КУРВИ НА СОРОС СГАН ПРЕДАТЕЛСКА И АЛЧНА
1.
lainar
21.06.2016 11:19:25
0
2
a tapite medii ni lugaha che sa q ostavili kato kuche za da pravqt kinti smurt za psevdo jurnalistite
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори