×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майката на прегазената Валя: Всеки ден проклинам жената, която ми отне детето, дано Господ я накаже (ВИДЕО)


Майката на прегазената Валя: Всеки ден проклинам жената, която ми отне детето, дано Господ я накаже (ВИДЕО)
Пет години пазя стаята й, още я чакам да се върне, каза почернената майка
13 Юни 2016, Понеделник, 08:42 ч.
Автор: Флагман.БГ, видео Давид Сукнаров

Нейните приятелки идваха в началото при мен, оставяха цветя на гроба й, но както се случва обикновено - всяко чудо за три дни, разочарова се Мария Димитрова



5 години след трагедията с 12-годишната Валя стаята й е непокътната – така, както тя я оставила за последно. Един стол винаги ще е празен, а домът ни ще е пуст. Докато аз съм жива, докато аз не си затворя очите, тази пустош ще бъде в нас – и в мен и в цялото ми семейство.

Това разказва през сълзи в емоционално интервю пред Бургаската младежка телевизия майката на Валя – Мария Димитрова. Момичето бе прегазено на пешеходната пътека пред Светомаркет в бургаския ж.к. „Изгрев” от Надя Иванова, която е шофирала автомобила си с 60 км/ч. Тежкият инцидент се случи на 17 юни 2011 година и остави завинаги едно дете на 12.

„Животът ни се преобърна след смъртта на детето ни. Но тогава започнахме голямата борба – в памет на нашата Валя и всички деца, загинали по пътищата", казва Мария Димитрова.

На въпрос дали се е срещнала очи в очи с Надя Иванова и дали през тези 5 години от жестоката катастрофа тя ги е потърсила да се извини, почернената майка отговаря:

„Не ни е потърсила и по-добре да не го прави. Няма какво да ми се извинява, защото така нещата ще станат по-сложни. Нищо нямам аз да й кажа. Тя отдавна е на свобода, отдавна е забравила какво е направила. Ходи си на модни ревюта. Това означава, че за нея животът си продължава. Не носи никакво угризение в съвестта си, че е затворила очите на 12-годишно дете”.

Валентина била много добро и усмихнато дете, не понасяла насилието. Едно дете, което е искало да живее. „Госпожата реши, че тя ще бъде съдник на дъщеря ми, тя ще затвори нейните очи. Заради което сутрин и вечер я проклинам. Дано има Господ и я накаже, тъй като съд и прокуратура не я наказаха”, казва още Мария през сълзи.

Разказва, че приятелките на Валя са я забравили отдавна. В началото са идвали при почернената майка, оставяли са цветя на гроба й. „Всяко чудо за три дни и се забравиха нещата. Жалко, че се сещат хора, които също са пострадали. Всеки си мисли, че на него не може да му се случи, но никой не е застрахован”, допълва Мария.

Тя никога няма да забрави черната дата, която отне детето й. Вече спряла и да мечтае. Никога няма да може да превъзмогне болката, която обаче я прави силна – за да се бори за живите деца на България, за да нямат те съдбата на Валя.

Всяка година фондация „Безопасни улици от Валя” организира концерт в памет на загиналите деца на пътя. Тази година проявата ще бъде на 26-ти юни в Летния театър.



В категории: Животът


9
Коментара
Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 1
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
9
Коментара по темата
9.
БАЙ ПЕТКО
13.06.2016 23:54:05
0
4
ПРАВА Е N;8 МНОГО ВЕРНИ НЕЩА Е НАПИСАЛА МЪКАТА НА ТЕЗИ РОДИТЕЛИ Е ГОЛЯМА И НА ДРУГИ ПОСТРАДАЛИ КАТО ТЯХ НО КАТО ЧЕТА КАК СЕ ИЗКАЗВА ТАЗИ ЖЕНА АКО ИМАЛО ГОСПОД И КАК КЪЛНЕ МНОГО ГРЕШНИ НЕЩА ВЪРШИ ОТ КОЙТО ЩЕ СТРАДА ТЯ И БЛИЗКИТЕ И АКО Е ВЯРВАЩА ЖЕНА В БОГА ДА СЕ ПОКАЯ И ДА ОТИДЕ НА ЦЪРКВА ДА СЕ ИЗПОВЯДА И РАЗКАЕ ЗАЩОТО ГРЕШНИ РАБОТИ СА ТОВА КОГАТО КЪЛНЕШ ОБРИЧАШ И СЕБЕ СИ ДА ТЕ СПОЛЕТИ СЪЩОТО НЕЩАСТИЕ
8.
nivea
13.06.2016 23:01:43
0
8
Мила госпожо, пише ви майка на дъщеря. Помня много добре какво се случи и съчувствам за преживяното от вас. Плаках заедно с вас, вие не ме познавате, нито аз вас. Лично аз съм наричала свещ за вашата дъщеричка...не е забравена. Вярвам, че всяка майка е скърбяла с вас!!!
Вярвам също, че и виновната не спи спокойно, вярвам че и тя се проклина...Вярвам, че точно на това място в това време пече така силно слънцето от залеза, че.......нищо не се вижда. Защото аз самата нямам друго обяснение. Винаги минавайки от там се сещам, намалям и тъжа...Ей така тихо!
Но мила госпожо, моля ви, НЕ кълнете! Моля ви!Разбирам мъката ви и нуждата от възмездие, но това е голям грях...и се предава през поколения. Вие сте невинна, но знаете ли кой във вашия род е кълнял?!? И сега тези клетви застигат вас...Може и да не е така, но просто трябва да станем по-добри, наистина ПО-ДОБРИ. Въпреки мъката си и въпреки орисията си! Дано да се замислят повече хора!!! Не кълнете! Клетвата е бумеранг и рано или късно удря, но после рикошира върху вас...
Мир на душата на Валя! И още веднъж ви напомням, че не само аз, а и хиляди майки ви съчувстват...хиляди!
Пожелавам ви сила! И продължавайте все така да се борите срещу касапниците на пътя!
7.
Никой
13.06.2016 22:39:56
5
2
Не се сещам изцяло за случая. Не знам дали жената е карала с 60 или 70 км/ч , но да го начукам на всички вас бедни ,осверипели нищожества.. Такива сте и такива ще си отидите от този свят... Злобни копелета... Ще мрете в нищота
6.
Изгревска батка с ножка на пико
13.06.2016 16:21:17
7
5
Грях ми на душата, ама всеки път като го видя тоя милф и искам да го лижа и да ми п.кае в устата...
5.
Лили
13.06.2016 16:14:15
1
5
Респект към тази майка,която въпреки болката си се бори за правата на другите! Пази боже от такова нещастие да загубиш детето си по този нелеп начин!
4.
Мариета
13.06.2016 14:36:07
1
12
Много мъка!Бог да прости момиченцето!А възмездие ще има!
3.
СТЕЛА
13.06.2016 14:34:11
1
6
НИЕ НЯМАМЕ39c39c6 ДЪРЖАВА...СПИ СПОКОЙНО ,ДЕТЕНЦЕ!
2.
Mendeleev
13.06.2016 13:56:45
3
9
Ebahti durjavata vseki si prai kvoto si iska I vinovnite si jiveqt beznakazano
1.
Позитив тхинкинг
13.06.2016 13:51:00
8
4
Ще се върне да знаеш
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време
Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори