×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Земите на над 110 души в айтоските села Ръжица и Разбойна са заграбени


Земите на над 110 души в айтоските села Ръжица и Разбойна са заграбени
Не осъзнавах, че Сабри Халил може да постъпи така с 15-20 годишни договори, каза бившият кмет на Ръжица Юсеин Мухарем, който е подписал фалшивите документи.
06 Юни 2016, Понеделник, 11:05 ч.

Грешката е моя, не се усъмних, призна бившият кмет Юсеин Мухарем, който подписал фалшивите документи

Земите на над 110 души в айтоските села Ръжица и Разбойна са заграбени. Въпреки че е осъден бившият кмет Юсеин Мухарем, който помогнал за престъпната схема като подписал фалшивите документи, повече от три години хората не могат да използват нивите си, съобщава БНТ.
Чрез фалшивите документи се преотстъпва правото на ползване на 3000 и 5000 дка за 10, 15 и 20 години на 32-годишния Сабри Халил.
„Не бях чувал такива неща, не знаех какво е тежест на нивите. Казаха ми, че имам договор за 10 години на нивите“, разказва Ибрям Хасан.
„Отиват и ми изорават лозето. Аз съм на 64 години и то е моя собственост от дете, откакто се помня. Имам натурален акт, скици. Имам всякакъв вид документи за това и съседи ми се обадиха, за да ми кажат, че го изораха. Аз не мога да повярвам“, споделя Жеко Жеков.
Пълни признания пред камерата на БНТ направи и самият кмет, който е издал фалшивите пълномощни, с които са сключени договорите.
„Грешката е моя, не се усъмних, понеже лицата бяха при тях, той ги работи земите, но не осъзнавах, че той може да постъпи така с 15-20 годишни договори“, заяви бившият кмет на Ръжица Юсеин Мухарем.
Екипът на БНТ потърси сочения за виновен от съселяните си арендатор. Накрая успяхме да го хванем в кратък телефонен разговор пред стопанството му.
„От 2013 г. ме разследват, всичко е реално. Как ще взема така пълномощно, ние сме ходили с хората и сме подписвали пълномощните при кмета. Той си отговаря за неговите постъпки, аз не знам за какво става въпрос“, каза Сабри Халил.
Говорителят на ОД МВР-Бургас Цветелина Рандева, пък уточни, че има осъдителна присъда за лице, което е съпричастно към установената документна измама, а към момента продължават проверките, които са назначени от Районна прокуратура - Айтос.
От писмения отговор на Апелативната прокуратура в Бургас става ясно, че при тях има едва две досъдебни производства и две предварителни проверки. Досъдебните производства са образувани срещу неизвестен извършител, като прокуратурата изтъква, че кметът Юсеин Мухарем вече е осъден.
Нотариус Георги Георгиев от Айтос, при който са сключени договорите с фалшиви пълномощни, обясни в телефонен разговор, че веднага след като е разбрал, е престанал да заверява нови договори на Сабри Халил. Арендаторът се е уплашил от жалбите и е започнал да разваля с анекси част от договорите. Останалите обаче остават в сила.
Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев пък каза в „Денят започва“, че имотните измами като тези в Ръжица и Разбойна са единични
„Това не е симптоматично и не изобличава нашата страна. Например в Англия има над 2 милиона случая на кражба на самоличност, не трябва да се правят изводи и да се обобщава“, заяви Танев.
„Ако нотариусът от случая с Ръжица и Разбойна бъде осъден, едва ли ще получи само условна присъда. Той ще загуби и пълномощното си“, каза още шефът на Нотариалната камара.

В категории: Айтос


Автор
15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
Айкут Бехич Мюмюнали
07.06.2016 21:52:10
0
3
Тези ги разправяй на този, който ти го подава ислямистки и ти на него; на Rai Petkoff; на Жик Петков и на Рамадан Нуретин.
14.
aytoski huligan
07.06.2016 21:20:57
2
0
За кой ли път ще напиша ,че не се казвам Айкут ?..........................Не си спомням вече
13.
до Айкут БлижиХафъзов
07.06.2016 21:15:10
1
2
А ти акълия с акълия, не ти ли мина през кърджалийската китара, че може нарочно човека да пише така.
Ей туй твоето прибързване, Айкуте, много ти попречи и те загроби. Досега ако беше по-хладен в главата си, Дурхан Мустафа и Хафъзов щяха да ти лижат подметките и щеше да бъдеш най-малко дългогодишен депутат или поне веднъж министър.
Щеше да имаш и семейство, обаче ти понеже си много пишкин, загуби всичко и сега си в канала, будала с будала. Стигал си дотам да ближеш подметките на един ислямист. Сигурно разбираш, че така никой повече няма да те приеме от нас.
Така че бъди по-умерен, Айкуте и наистина спри да ибеш жената на съседа ти Жик Петков - Rai Petkoff. Срамота е.
12.
aytoski huligan
07.06.2016 19:27:18
2
0
Коментатор №10 много си кух за да ме критикуваш , предполагам ,че си от точно онази партия , защото само те могат да напишат думичките "стигиси" , "Стойси" , "разбрахмете" , "женаси" по този начин.Имаш още две правописни грешки на тях не ги посочих нарочно.Машала , машаллла , машалллллла на коментатора №10
11.
Aykut
07.06.2016 07:29:34
0
2
Ibi zenasi
da ne ibem nie liobovniko na Hafizov
10.
Айкут стигаси писал
07.06.2016 06:56:10
0
2
Стойси там в кенефа и канала.Разбрахмете вече.
Стига си ибал жената на Жик Петков.Иби женаси.
9.
aytoski huligan
06.06.2016 21:40:44
3
6
Нито Съдът е съд нито Полицията е полиция нито Прокуратурата е прокуратура."Виновният" ще си понесе наказанието (даже и не знам присъдата на кметчето на с.Ръжица) не ме и интересува разбира се.От целият цирк в който участват и полицията и прокуратурата и съдът и нотариуса и кмечето и други участници има може би , и всички тези "играчи"ще си получи %-нта е не по равно , но за всички ще има по нещо.Битият е бит иб........ е иб.......н и толкоз , край на играта след време никой няма да си спомни за случката.След време кметчето на с.Ръжица ще е напред с материяла с поне 200-300 дка , другият играч с повече и т.н и т.н..А обикновеният гражданин на Република България да духа супата и да мизерства.
8.
Руенски
06.06.2016 20:47:04
0
2
И айтоския хулиган да изсере едно лайно по въпроса.
7.
до 4
06.06.2016 18:33:39
0
3
и кои съдийки са ти в схемата
6.
до 4
06.06.2016 18:31:45
0
9
Демирев, стига си писал под чуждо име. Да не мислиш, че не се знае кой нотариус от Айтос сипе донос след донос против колегите си?
Тези хватки си ги овладял още преди да ти кажат, че няма да те приемат в партията, защото вуйчо ти стражарина е убил като куче един партизанин, защото имал работа.
Айде крий се там в дупката си и гледай да не стане ясно на всички като бял ден кой измисли схемите на лихварите в Айтос и кой е главата на организираната престъпна група. Нямаш наяждане!
5.
Няма турци всичко е циган
06.06.2016 17:49:25
1
6
Лъжат като цигани ето ги те сами се унищожават явно това е тяхната карма... Да върнем Бургас на българите. Да живее България!!!
4.
g
06.06.2016 10:40:07
5
2
Нотариус Георги Георгиев е завършил право-къде?Естествено, че в Бургаски свободен университет.
Голям капацитет като всички , които прииждат на тълпи от селата около Хасково, Димитровград, Свиленград, да не забравим Елхово, Тополовград, Ямбол Сливен , особено карнобатските и малкотърновските пришълци
3.
Руен
06.06.2016 10:31:31
0
3
Сега най-депесарската прокуратура в Айтос като се разработи ще видите вие.
Кой ще ги разследва? Полицаите в Руен? Смешка.
2.
Руен
06.06.2016 09:55:24
0
1
Селата са Руенски...
1.
DPS politika
06.06.2016 07:29:22
1
5
Sabri Halil e edin ot sponsorite na DPS i e vnedren ot partiyata crez protekciyiite na Obstina Ruen. Zamesen e v mnogo spekulativni shemi crez DPS. Nujno e po zadilboceno razsledvane i ste lisnat shemite sis zameseni DPS vlastoimasti. Bivsiya kmet se boi ot otmistenie i prikriva, ce e deystval po ukazanie ot Obstinata i drugi DPS izbranitci ot po visoki etaji.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Причината за санкцията - "не подписах едно обвинение" Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Кирчо Делев остава в ареста  Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори