×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европейска детска градина за най-малките в Звездец


01 Юни 2016, Сряда, 19:21 ч.

Община Малко Търново даде официален старт на строително – монтажните работи за цялостното обновяване на целодневната детска градина „Ален мак“ в село Звездец.

Очаква се ремонтът да е  готов за началото на новата учебна година. Той е част от проекта „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи“, финансиран по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.



Въпреки че погледната отвън, сградата, в която и до момента учеха деца, е в задоволително състояние, то помещенията са в окаяно. Пропаднали тавани, изкъртена и унищожена подова настилка, напукани стени с паднала мазилка се ежедневието на 30-те деца на възраст от 3 до 6 години, които посещават детското заведение.

„Защото в Звездец има деца, защото се раждат деца. Аз не ги деля на роми и българи, това са дечица, които заслужават да учат и да живеят в по-добри условия“, каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

Очаква се да бъдат обхванати още деца на възраст от 3 до 6 г. и така капацитетът от 30 места на детската градина да бъде запълнен. Ще бъдат обхванати и деца, отпаднали от образователния процес и ще се извършва задължителната подготовка за бъдещите първокласници.

След ремонта сградата ще придобие модерен облик, категоричен е Деян Йотов, координатор на проекта и директор дирекция „Европейски фондове и инвестиционни програми“ към община Малко Търново.

„Извършваме основен ремонт. Изграждане на изцяло нов покрив. Външна топлоизолация, котелно с дърва и пелети, които ще бъдат свързани с инсталация в цялата детска градина. Всичко това ще завърши с едно прекрасно обзавеждане, което ще е изцяло ново – легла, шкафове, пособия“, поясни Деян Йотов.

Дворът на детската градина също ще има нов облик – с алеи, места за отдих, люлки, катерушки.

Успех и дръзновение пожела на строителите и на присъстващите Йорданка Ананиева, заместник – кмет „Култура и образование” в община Бургас, което бе сред гостите на събитието.
Магдалена Япаджиева, старши експерт в дирекция „Образование и демографски въпроси“ в община Бургас и ръководител на проекта, добави:

„Между два прекрасни празника- 24 май и 1 юни със силата на българското слово и бодростта на децата да си кажем: „Благодаря, късмет и напред!“

Целодневната детска градина  "Ален Мак" в с. Звездец предстои да бъде обновена за близо 280 000 лв, осигурени от Българо – швейцарската програма за сътрудничество. Община Малко Търново съфинансира строителството с над 30 500 лв. В рамките на проекта се осигурява и оборудването за нея, както и за ЦДГ „Юрий Гагарин“ в гр. Малко Търново.

------
За Програмата:
Програмата Подкрепа за социално включване на ромите и други уязвими групи  (2013-2019) е насочена към ромски деца в ранна възраст (0-10 години) в големите градове, като целта е те да се социализират и интегрират, както и да се увеличат шансовете им да получат образование, за да могат по-късно да си намерят работа. Специално внимание се отделя на младите ромски жени и семейства, за да имат по-лесен достъп до медицинско обслужване и да са по-добре информирани за здравната профилактика и контрола на раждаемостта, както и грижите за малки деца.  Тези основни дейности са съпътствани от ремонтно- строителни дейности на детски градини, начални училища и медицински центрове.
Програмата е финансирана от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Общата й стойност е  8 088 500 швейцарски франка, като швейцарският  принос е 6 920 000.

Целият проект на община Бургас е на обща стойност 2 613 544 лв. Той е по Програмата за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи“, част от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Партньори по проекта са община Средец, община Малко Търново, фондация „Областен ромски съюз“, Основно училище „Христо Ботев“ в бургаския квартал „Победа“ и фондация „ОФФ Медия“.









В категории: Малко Търново


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
K.I.N.
04.06.2016 10:16:56
0
0
Демокрацията иска жертви! И жертвите по правило трябва да са с бял цвят на кожата! За цигани, политици, и олигарси законите не важат! Това дразни хората! Но нищо, ще свикнат!
6.
Попова
03.06.2016 11:11:00
0
1
Хайде всеки на чужда службица-да им събира помощи!
5.
Анкетата
02.06.2016 10:35:30
0
0
Какви напитки консумираш в топлите месеци, брато?

Студена биричка
Мента с мляко
Чай
Сайдерчета, сега са много модерни
И вино, чедо, и вино...
Каквото черпи баджанака
И зиме, и лете напитките трябва да са над 50 градусови
Удри! Резултатите! Студена биричка (57%, 214 Гласа)
И зиме, и лете напитките трябва да са над 50 градусови (13%, 50 Гласа)
Сайдерчета, сега са много модерни (10%, 39 Гласа)
И вино, чедо, и вино... (8%, 29 Гласа)
Каквото черпи баджанака (5%, 20 Гласа)
Мента с мляко (4%, 14 Гласа)
Чай (3%, 12 Гласа)
4.
Бай Тошо
02.06.2016 10:32:42
1
0
Психиатри и трябват на тая държава.
3.
velev
02.06.2016 07:57:29
0
2
Жалко е ,че медиите ни продължават да пропагандират типично материялно мислещи хора с жалки претенции и никаква ценностна система! Наистина е въпрос за ценностна система - затова сме последни в Европа по всички показатели и моралния упадък е толкова видим!
2.
ОЧЗ !
02.06.2016 07:47:47
0
2
Ама не така другари ....Новата икономика: производство на меринджеи, икономисти, ръководни кадри - чиято задача не е просто да паразитират върху гърба на реално работещите и допринасящите с реални услуги за обществото - а ДА УСЛОЖНЯВАТ социалните, обществени и икономически процеси, добавяйки бюрокрация, която след това трябва да бъде "обработвана" от други, допълнителни административни кадри.Желая успех на всички "слепи" антикомунисти !
1.
,mjh,
02.06.2016 05:48:39
0
0
.Кога станахме кюмурджии,кога ни почерня задника.Или да не дава Господ сляпо да прогледа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Според него Мартин Божанов бил един дребен измамник
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори