×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украинец, живеещ у нас, написа във ФБ обстоен отзив за МБАЛ Бургас. Вижте какво мисли той!


Украинец,  живеещ у нас, написа във ФБ обстоен отзив за МБАЛ Бургас. Вижте какво мисли той!
Лечението ми бе абсолютно безплатно, т.е. обикновена застраховка за 160 лв. покри всички разходи, пише чужденецът
04 Май 2016, Сряда, 15:15 ч.

В Русия лекарите са добри, но използват лекарства, забранени дори в Нигерия и Габон, пише Вячеслав


Искам да благодаря на лекарите в МБАЛ Бургас за отличната работа. Преди три дни получих бъбречна криза – камък беше запушил бъбрека. Отидох в спешния център. Помогнаха ми. Всичко беше супер. Но черешката на тортата се оказа фактът, че за мен лечението бе абсолютно безплатно, т.е. обикновена застраховка за 160 лв. покри цялото лечение. Лежал съм в болници и в Украина, и в Русия. За нашите болници ще се въздържа да говоря, а сравнение с руските ще направя:
Първо, лекарите в Русия не отстъпват на българските по своята квалификация. Но пък антуражът на руските болници е впечатляващ. В такава стая, в каквато лежах в МБАЛ Бургас (двама души), в Русия лежат 8. Плюс пет човека в коридора пред вратата. И в Бургас, и в Москва персоналът в такова отделение е един и същ като бройка. Обаче в МБАЛ Бургас той се грижи за 10 болни, а в Москва – за минимум 100.
Лекарствата в МБАЛ Бургас са вносни, хубави, скъпи, германски. В Рашън сами разбирате какви са лекарствата. Напр. амитриптилин (мисля, че така се казва), който е забранен в целия свят, вкл. Нигерия и Габон като абсолютно увреждащ организма. В Рашън той е единственият узаконен препарат за лечение на сърдечно-съдови заболявания.
Всички технологии в МБАЛ Бургас са модерни и съвременни. Например  урологичният проблем, както при мен – веднага ти слагат катетър, не е нужно да бягаш в тоалетната, пускат ти система и всичко излиза само. В Русия не е прието така. Пъхат ти подлогата и те псуват.
Никой за нищо не ми е искал пари на ръка. Я опитай в Русия да помолиш за клизма, без да бутнеш някому?
Можеш свободно да влизаш и излизаш от болницата. Принципно и в руските болници го можеш, но с големи перипетии. А ако те хванат в това „нарушение на дисциплината“, те изписват веднага, без да си довършат лечението.
Хората в  МБАЛ Бургас принципно са нормални, не са закоравели от постоянното страдание покрай тях, макар че като взеха да ми пъхат катетъра, явно правен за негри, аз така врещях от болка, че дочух от сестрите, които ме държаха, прекрасната фраза „Болница – идва от боли!“. Но след това ми провървя и ми донесоха катетър, съответстващ по размер на бял човек.
Във всяка стая на МБАЛ Бургас има добра електронна система за повикване на дежурната сестра. Нищо подобно работещо в руска болница не съм виждал. Т.е. виждал съм – от стената стърчат някакви копчета, но за да повикаш дежурната сестра, трябва да делегираш тези права на някой ходещ болен и той я вика за всички в стаята.
Техниката в МБАЛ Бургас е добра – цялата! Рентгени, скенери, ЯМР – всичко е ново и хубаво. И даже има WiFi!
И сега и нещо отрицателно, за да не изглеждам като възторжен дебил. Първо – не ви хранят, второ – лекарите се презастраховат и правят много всевъзможни допълнителни изследвания. Това по принцип не е лошо, като ти го поема застраховката, но ако трябва да си плащаш сам по някаква  причина, сметката може да набъбне много. Трето. Докторите са на много свободен режим, може дълго да ги чакаш, идват и си отиват когато им скимне. Четвърто. В приемното отделение имаше опашка от чакащи болни, явно там един доктор не стига. Но като цяло, това са дреболии.
Общото впечатление от МБАЛ Бургас, сравнена с подобна болница в Москва, е като 100 към 1. Като изключим потока болни, който в московската болница е такъв, че само за половин година и маймуна ще стане медицински академик. Но общото впечатление от МБАЛ Бургас е, че тя е празна – т.е. лекарите и персоналът там са много. А в московската клиника впечатлението е, че си в препълнено метро. Няма къде да стъпиш, няма какво да дишаш, няма и сантиметър свободно място, хората лежат навсякъде, в коридорите, всички стълби са пълни с пушещи хора, асансьорите не спират за секунда, опашките пред асансьорите са огромни, даже в кафенето има опашки. Ако по коридора мине лекар, което се случва рядко, всички го гледат като полубог, млъкват и го изпращат с очи.
Знам, че българите критикуват МБАЛ Бургас, но те не  са обективни, защото не познават нашето медицинско обслужване, от което на нас – украинците и руснаците, ни и е дошло до гуша. 

В категории: Здраве


36
Коментара по темата
36.
бургазлия
05.05.2016 18:41:18
1
2
Яворе/№3/,твоята неграмотност чак плаши.Знаеш ли,че думите са експресия на мисълта?
35.
Браво!
05.05.2016 09:27:32
3
4
Ей, един път да се напише нещо хубаво и за МБАЛ, че до сега четем само за създадените да точат здравната каса частни болници.
34.
мирчо
05.05.2016 08:22:12
0
10
първо - амитриптилин не е лекарство за сърце ,второ в нефрологичното отделение където е лежал няма достатъчно кадри а само един специалист нефролог в мбал и пешо - чука терапевт ,той не е лежал в урологично - хирургично отделение трето по разваления български както говори той говори за занижена дисциплина в мбал б,ургас където всеки влиза и излиза вкл. и циганите, т.е навсякъде си личи ,че е платена реклама на един средно образован чужденец написана му от пешо чука
33.
българин
05.05.2016 07:44:29
2
10
Украинец говори за Московската болница... Че кога е ходил до Москва (тя не беше ли в Русия), че и с условията в болницата се сблъскал... Ало, редакторите, драскачите на статии я вземете да научите първо столиците на държавите....
32.
А сега драги ми № 6
05.05.2016 00:27:42
2
3
чети и коментарите нагоре като
обърнеш специално внимание на № 17
31.
КУРТИ
04.05.2016 23:34:08
1
11
КАКВО ДА ВИ КАЖА ПРИЯТЕЛИ.......МАЙКА МИ ЛЕЖА ТАМ И РАЗБРАХ СЛЕДНОТО ......БОЛНИЦАТА Е ЛЕКО ОЛЮЩЕНА, СМЕНЕНА ДОГРАМА НЕ ЗНАЧИ КОЙ ЗНАЙ КАКЪВ КОМФОРТ, ДОКТОРИТЕ НАИСТИНА ПРАВЯТ КАКВОТО МОГАТ ...НО СЪМ ЧУВАЛ И ЧЕ НЯКОЙ ВЗИМАТ НА РЪКА ....ТАКА СА НОСИ ..КАТО ЛЕГЕНДИ....СТАИТЕ СА МЕКО КАЗАНО ...НЕКОМФОРТНИ...СЪС СТАРИ И СКЪСАНИ ОДЕАЛА И ВЪЗГЛАВНИЦИ....НЕ ПО РАННО ПРОИЗВОДСТВО ОТ 1 СВЕТОВНА ВОЙНА , ВЕРНО КМЕТА КУПИ МОДЕРНА ТЕХНИКА .....НО ВСЕ ПАК КОРИДОРИТЕ МИРИШАТ НА ОРИНА ....ДОЛУ КРЪВТА КОЯТО СИ ПРОДАВАТ РИМЛЯНИТЕ НАДХВЪРЛЯ ЕДНА ПЕНСИЯ , ТАКА ЧУВАМ ...ЗА РАЗЛИКА ОТ ДОКТОРИТЕ СЕСТРИТЕ НЕ СА МНОГО ЛЮБЕЗНИ....ВСЕ ПАК МОЙТО МНЕНИЕ Е ЧЕ ВМЕСТО ВЕЛОАЛЕИ ДО ПОДА И МЕДЕН РУДНИК МОЖЕШЕ ДА СЕ ДАДАТ НА МБАЛ БУРГАС......ВАШ КУРТИ .
30.
Рускиня
04.05.2016 23:34:02
7
13
Аз мисля, всички българите разбират, колко правда има в тази статия от някой "хохол"? Азбяхв бургаската болница, не искам хич да говоря за нея, това е нещо по-лошо от кладница за прасета. Всичики бургазлии знаят това. За ко лъжите, скъпа редакция? Не знаете, с къкво е да калните Русия? Уж и болницита не хубави, и всичко е боклук! Колко пъти говоря: няма да лъжите за това, кое не знаете! Ви никогда не бяхвРусия! Никога не видях руски болниците и руски лекари! Ако искате да калните Русия, стига да напишете, че" Русията е голямо лайно, защото за такива думи платено за вас!" И стига толко, хора разберет.
29.
Цветомир
04.05.2016 22:16:56
5
7
То хубаво ма как се научи да пише и на български.Я да ми го надраска на украински.То не че нямаме лекари,проблема е колко кожи ще ни одерат.Ми ако не стигнат парите.То щото всичко ни е супер операцията я правих в Чехия.Защо ли?????
28.
дудаев
04.05.2016 22:04:28
8
18
Украинско лайно....чети Гогол!!!Тогава ще разбереш,че между руси и украинци няма голяма разлика!А Москва с 11 милиона души е най-големия град в Европа!Едва ли там ползват лекарства забранени в Нигерия и Габон!А българското здравеопазване не ми го хвали!Анадънму!
27.
Ники
04.05.2016 21:57:35
2
18
Платена статия ...
26.
рекламка
04.05.2016 21:56:13
1
15
Твърде рекламно. Твърде! Макар и с добра идея.
25.
Вячеслав
04.05.2016 21:51:11
6
3
Все что я на исал абсолютная правда. Но вы не понимаехе. Русские врачи имеют квалификацию, но ваши лучше. Лучше признайте и цените, похому что без здоровья - все нахуй.
24.
До номер 8
04.05.2016 21:41:45
7
6
Отзивът е на руски, а тук е преведен. Ама нали си прост, трябва първо да кажеш, пък после да мислиш.
23.
_/_
04.05.2016 21:26:39
3
24
абати тъпата поръчкова статия на шибаната МБАЛ
22.
Бай Хуй
04.05.2016 21:08:58
3
17
Хохъла е намерил начин да си изплюе отровата по Русия, по - нов, интересен начин. Най - ми стана интересно тази част от "отзива" му във ФБ:

" За нашите болници ще се въздържа да говоря, а сравнение с руските ще направя:"

Мисля че всичко по - темата е изчерпано.
21.
666
04.05.2016 20:58:47
5
19
И това го казал някъв хохъл! ха-ха-ха. не искал да прави сравнение с украинските болници, искал с руските.
Абсолютна лъжа, който е бил в Русия знае какви са им болниците, а специалистите им винаги са били едни от най -добрите в света.
20.
Дипаяров
04.05.2016 20:28:50
3
20
Ебати рОмана. Абсолютна лъжа.
19.
тоа
04.05.2016 19:58:17
2
16
само така си мисли ,за 160 лева ,АМА ДРУГ ПЪТ . сеа комисионерската бригада сменя батериите на елките и глей кви проценти ще кяри от пътеки, лекарства,конци ,малийййй тоа ше го лекуват поне 6 месеца по документи и поне три операции , добре ,че конците са от златните ,по фактури ,де . иначе са най ефтините ,АМА ПУСТИ КОМИСИОННИ ,ЗА ПАРИ ПРОДАВАТ И МАЙКИТЕ СИ дее ба крадлите мръсни ,дее ба
18.
Янка Янкито
04.05.2016 19:48:51
2
13
Пич сравнявай ни с Лондон и Цюрих. България е в Европа, за разлика от Москва.
17.
кинг ъф секс
04.05.2016 19:45:33
4
9
До Samuil + Simeon Kings of Bulgaria+Явор+Анна и останалите ти никове:ши тъ въртя на чевермето полуидиот и олигрофрен !Стига си цапал интернет пространството!
16.
Брат
04.05.2016 19:39:26
6
19
Брат ние не гледаме към Украина и Русия ни е гледаме Европа не искаме да се сравнява ме с вас та нали благодарение на рашан сме на това положение искаме европейски болници не руски .
15.
..
04.05.2016 19:32:54
3
21
Стига евтини пр акции на тези убийци в престилки!
14.
Ало, украниец!!??
04.05.2016 19:27:07
2
19
Стигнах само до половината, но веднага ми стана ясно колко е компетентен. Амитриптилин, не е медикамент за лечение на сърдечно съдови-заболявания, а антидепресант. Стар е и поради това не е пречистен и има много странични ефекти, но в никакъв случай не е нещо Юсташно смъртоносно и невиждано"
13.
стефан
04.05.2016 18:41:33
4
33
ВИНАГИ ИМА И ПО ЛОШО!!! ТОВА ЕПРАВИЛОТО! КАТО ЦЯЛО НАПИСАНОТО Е ВЯРНО, С НЯКОИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ! 1. ЛЕКАРИТЕ С А КОРУМПИРАНИ, НО НЕ ОТ ПАЦИЕНТИТЕ, А ОТ ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ФИРМИ! 2. ЧОВЕКЪТ ЯВНО НЕ Е ВИДЯЛ ПОТОКА ОТ РОАМИ ИЛИ ПРОЧИЕ АБОРИГЕНИ В СПЕШНОТО, КОИТО ИДВАТ ТАМ КОГАТО ГИ ЗАБОЛИ ГЛАВА! ПРИЧИНАТА: СПЕШНАТА ПОМОЩ Е БЕЗПЛАТНА! 3. НЕ Е ВЛИЗАЛ В АГ-ТО ДА ВИДИ 12 ГОДИШНИТЕ АБОРИГЕНКИ И Д АЛЕЖИ С ТЯХ, ДОКАТО ЦЕЛИЯТ КАТУН НЕ СЕ ИЗРЕДИ! 4. ВЕРОЯТНО НЕ Е ВИЖДАЛ КАК СЕ БИЕ ЛЕКАР В БГ ОТ СЪЩИТЕ АБОРИГЕНИ! 5. БЪЛГАРИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ВЕЧЕ ДА СИ УМИРАТ У ДОМА, ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ СПЕШНАТА ПОМОЩ ЩЕ ДОСЙДЕ КЪСНО! БОЛНИЦАТА Е ПРАЗНА НЕ ЗАЩОТО СМЕ ЗДРАВИ ИЛИ БОЛЕДУВАМЕ ПО МАЛКО! НОРМАЛНИТЕ ХОРА ПРЕДПОЧИТАТ ДА ДАДТ НЯКОЙ ЛЕВ И ДА СЕ ЛЕКУВАТ В ЧАСТНИ КЛИНИКИ, А НЕ СРЕД СЕНЕГАЛСКИ ПЕЧКИ!!!!!
12.
ЯЛОВАТА КАСАБОВА
04.05.2016 18:39:14
6
17
ТОЯ МИНДИЛ ЩО НЕ ПИШЕ ЗА ЧЕРНОБИЛСКА УКРАЙНА.
11.
наблюдател
04.05.2016 18:36:34
2
12
Нали сме съюзници с Украйна, Украйна воюва с Русия. Ясно е, каква ще статията. Просто този път не сме от страната на булката.
10.
яя
04.05.2016 18:26:26
6
23
да бе ебахти и долната реклама ебахти и флегманите уроди
9.
nnn
04.05.2016 18:18:57
2
21
Даже и със самоснимачка се е фотографирал. Сигурно е предугаждал колко доволен ще остане и е предвидил, че ще му потрябва фотос, за да илюстрира хвалебственото си слово.
8.
интересна ода
04.05.2016 18:16:21
9
38
Този украинец пише на български по-брилянтно и от филолог, интересно. Още по-интересно е колко стаж е натрупал по български, украински и руски болници. Туй бъбреци, сърдечни операции, лумбаго - комай от всичко е страдал. Ще помисли човек, че е "пациент под прикритие" или най-обикновен рекламен агент на МБАЛ-а
7.
Анна
04.05.2016 18:14:42
24
10
Mосква не е град, това е боклук със сняг. Бургас е Калифорния..
6.
Динко Простакъ
04.05.2016 18:12:52
7
7
А някой хора в Бг искат като в Россия... викат им русофили, демек русолюбци.
5.
КУРТИ
04.05.2016 18:10:02
2
3
НЕКА ПРЕЖДЕГОВОРЯЩИТЕ ВСЕ ПАК СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С 8 ЧАСОВАТА РАЗЛИКА С УСА , БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.....
4.
Uk
04.05.2016 18:04:09
1
21
Това е минимумa!!'
Искам във Бургас всяка болница да е на Германско равнище.
Искам нашите лекари да са най добри. Искам от цял свят да летят и да идват тук за процедури.
Давай Бургас!!!!!
3.
Явор
04.05.2016 18:01:57
22
11
Москва има само дебели руски прасета или монголски фейсове със пъпки и забратки.
Не ги искаме в МБАЛ.
Искаме нашите деца от Германия и Полша. Ние траките сме създали цяла Северна Европа.
Те са нашите братя.
2.
Samuil + Simeon Kings of Bulgaria
04.05.2016 17:59:45
29
17
Какво сравнявате една цивилизация на Константинопол, Плиска и Атина със една на крадливи Монголци и цигани във Москва. България е векове пред Русия. Тук сме Европа и Америка.
Тук сме НАТО и ЕС.
Москва ще потъне когато нефта падне не $2. Големите империи на резаци и монголци, нямат бързина и са пълни със корупция.
1.
КУРТИ
04.05.2016 17:57:49
5
14
КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН.......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори