×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как дрогираният британец Джон Кери, помислил се за Рамбо, се размина с BG затвор


Как дрогираният британец Джон Кери, помислил се за Рамбо, се размина с BG затвор
Джон Кери показа на сънародниците си, че в България може да правиш каквото си поискаш, без разбира се да носиш отговорност
Тема в развитие
Екшън героят Джон Кери по-примерен от всякога – пазарува с мама кисели млека от „Била” (СНИМКИ) Майката на ММА боеца Джон Кери пристигна в Бургас, той: Тя е моят спасител (СНИМКИ) Само във Флагман.БГ: Терминаторът Джон Кери непоклатим след 7 стоп патрона от упор Коравият англичанин Джон Кери на свобода, забраниха му да напуска страната Побеснелият англичанин Джон Кери: Бях дрогиран! Мислех, че ще ме убият и се отбранявах! Прокуратурата повдига обвинение на ММА боеца Джон Кери, грозят го до 10 години затвор Екшън героят Джон Кери получил амнезия от непозната бг дрога Стоп патрони не спирали ММА-боеца Джон Кери, алкохолът и дрогата го превърнали в киборг ОДМВР-Бургас: ММА-боецът Джон Кери е с белезници и охрана, защото още е опасен Само във Флагман! ММА-боецът Джон Кери прикован с белезници за болничното легло, полиция го пази (СНИМКИ) Вижте как ММА-боецът Джон Кери беснее срещу полицаите в Слънчев бряг (ВИДЕО) ММА-боецът Джон Кери вдигна на крак Слънчев бряг: Разби с мотокар склад, наниза две коли, замерва полицаи с бутилки
виж още
скрий
30 Април 2016, Събота, 13:54 ч.
Източник: 168 часа, снимка:168 часа

Британецът излезе чист като сълза, нищо, че рани полицай и премаза с мотокар две коли
След 6 месеца по бургаски хотели и квартири в очакване на съдебен процес, 26-годишният Джон Кери от Великобритания напусна България свободен като вятъра.

Размина му се без процес и присъда, нищо, че рани полицай, като по чудо не уби пътниците в два автомобила, които намушка с "вилиците" на откраднат мотокар и ги сплеска като картонени играчки.

За сметка на това прочулият се като британския Рамбо 26-годишен турист остави незабравими спомени в сърцата на родната полиция.

Вероятно и той самият няма да забрави престоя си в България, продължил половин година вместо планираните десет дни на Слънчев бряг.

А дали Рамбото помни нещо от вълнуващата нощ на 29 септември 2015 г., когато комбинация от анаболи, алкохол и непознато бяло хапче, купено от местен дилър, го превръща в нещо като получовек-полузвяр?

Според доктора, изготвил съдебната психиатрична експертиза, британецът е изпаднал в амнезия, дължаща се на временна невменяемост.

И точно в това заключение на експерта се крие разковничето на сагата "Кери". На 7 април т.г. Бургаският окръжен съд се произнася окончателно, че по време на деянието Джон Кери е бил напълно невменяем и не може да носи наказателна отговорност за постъпките си. С подобно становище излиза Несебърската районна прокуратура още на 22 януари, но съдът в Несебър отмени постановлението.

Решението на съда обаче е атакувано и от прокуратурата, която внася протест, и от защитата на Кери - младия бургаски адвокат Калоян Кръстевич.

Държавното обвинение се позовава изцяло на съдебните психиатрични експертизи, според които "обвиняемият Кери към датата на инкриминираното деяние е бил в краткотрайно качествено разстройство на съзнанието, не е бил в състояние правилно да възприема, запаметява и възпроизвежда факти и обстоятелства, имащи значение за разследването, т.е. действал е в състояние на невменяемост, което го прави наказателно неотговорно лице по смисъла на чл. 33, ал. 1 от НК".

От една страна, няма спор, че Кери е извършил престъпленията, в които е обвинен - кражба на чужда движима собственост, хулиганство, съпроводено със съпротива на органи на властта, и противозаконно повреждане и унищожаване на чужди движими вещи.

От друга обаче, становището на експерта по делото - бургаския психиатър д-р Андрей Стоянов, е категорично: "Мозачната, а впоследствие пълна конградна амнезия през времето на инкриминираното деяние водят до невъзможност Кери да възприема правилно фактите от заобикалящата го действителност, както и да дава достоверни показания за тях.”

Вещото лице отбелязва още, че състоянието на британеца е било вследствие интоксикационна психоза след злоупотреба с психоактивни субстанции, най-вероятно метамфетамин и амфетамин.

Въпреки назначените експертизи в хода на разследването така и не става ясно какво точно е употребил Кери, за да се превърне в неуловим Рамбо, който посреща с тяло стоп патроните на полицаите, сякаш са ледени топчета.

Няколко от гумените куршуми попадат в тялото му, като единият засяга слабините и за малко не съсипва мъжествеността на Рамбото. Още през деня на 28 септември Джон се държи странно в хотела, превъзбуден е, изпада в различни емоционални състояния.

Привечер излиза, посещава няколко заведения, като се предполага, че в една от дискотеките си е купил въпросното бяло хапче. Най-вероятно метамфетамин, забъркан в домашни условия от някой роден "готвач".

Около 23 ч. Кери вече не е на себе си и атакува складова база в Несебър. Промъква се и успява да запали мотокар. Излиза с него директно през оградата и след секунди вече е на главния път Бургас - Слънчев бряг. За нещастие в този момент оттам минават лек автомобил БМВ и микробус “Форд Транзит.”

Подивелият англичанин ги взема на мушка - забива вилиците на мотокара в колите. Металните остриета минават на косъм от главата на шофьора на БМВ-то и на пътник от микробуса.

След екшъна с мотокара започва преследване с полицията, при което Кери хуква към близка бензиностанция с 30-сантиметров гаечен ключ в ръка. От време на време намалява темпото, но униформените не могат да го арестуват. При опит на единия от полицаите да го хване

Кери му нанася удар по ръката с гаечния ключ

След предупредителен изстрел във въздуха започва стрелба със стоп патрони. Няколко от тях попадат в тялото на Рамбото, но той не пада. Междувременно се самонаранява с гаечния ключ по главата, разказват по-късно свидетели на нощния екшън.

Нахлувайки в бензиностанцията, грабва нож от малко кухненско помещение и продължава шоуто. Разлива масло по пода, за да затрудни униформените, които са отвън.

Налага се намесата на спецчастите. Едва след пристигането на маскираните ченгета от спецотряда към бургаската полиция британецът е задържан и отведен в болница. Там е прикован на леглото с няколко чифта белезници.

Кери остава за лечение в МБАЛ - Бургас, около седмица. Ден след инцидента сякаш е друг човек. С бинтована глава, но усмихнат Джон се извинява на родната полиция чрез медиите, на които охотно дава интервюта. Той разказва:

“Взех голямо бяло хапче и станах като луд. Не помня какво съм вършил, не бях аз. Допреди 2 месеца в Кеймбридж вземах анаболи и бях два пъти по-голям. Тренирам предимно бокс, занимавам се редовно и с фитнес. Да дойда отново в България? Не мисля!”

Несебърската прокуратура така и не поисква принудително лечение в психиатрична клиника.

Според наблюдаващия прокурор Мария Маркова Кери е получил адекватно лечение по време на престоя си в бургаската болница.

Мускулестият Джон обаче се оказва с ранима и крехка душа. Почти изпада в депресия, че е далече от двете си малки деца и приятелката си, с които се вижда само по скайп. В Бургас пристига майка му Сю, която е силно притеснена от психическото състояние на сина си.

"Стоим, чакаме, никой нищо не ни казва. Не знаем колко време ще издържи", жалва се британката. След нея в Бургас долита приятелката на Кери и той видимо се успокоява.

През цялото време е с мярка за неотклонение "подписка", което му дава възможност да излиза, да тренира във фитнес зала и дори да се забавлява из бургаските заведения. По неволя британецът и любимата му посрещат Коледа в Бургас

"Ще си приготвя една огромна порция телешко за вечеря за празника и ще пийнем с приятелката ми. Това ще е добра Коледа. Има много добри фитнес зали, където мога да тренирам, но ми липсват семейството и децата. Искаше ми се на празниците да бъда с тях", трогателно споделя Кери.

26-годишният мъж е баща на две момчета - на 2 и 3 г., които живеят в Кеймбридж.

"Споделям напълно позицията на прокуратурата, че в този случай наказателното производство следваше да бъде прекратено. Тя изцяло се съобрази с експертното заключение, изготвено от вещо лице - психиатър, който определи диагнозата на моя подзащитен", коментира адвокатът на Джон Калоян Кръстевич.

Мненията за казуса "Кери" извън юридическите среди обаче са доста по-различни и поставят под съмнение положителния развой на подобна ситуация, но с българин във Великобритания.

В категории: Темида , Несебър


11
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
11
Коментара по темата
11.
Крумов
30.04.2016 21:59:57
0
11
Тъпи български ченгели. Да го бяга гръмнали тоя британски боклук и да го пратят на оная мухлясала бабурка кралицата в евтин чувал. Все говорим за евро Атлантическа интеграция, все не могат нашите ченгели да проумеят как се работи отвъд океана.
10.
DJARO
30.04.2016 21:19:34
0
7
AKO PAK BALGARIN GO NAPRAVI TOVA VAV ANGLIQ-OT DESET GODINI NAGORE 6I ZEMI-!))prozenta GARANZIQ???????????
9.
чичо Спас
30.04.2016 18:53:35
1
20
Всъщност основният въпрос е колко е взел доктор Стоянов за "експертизата" и колко е взел съдията? Ей това е задачката.
8.
Бай Хуй
30.04.2016 18:25:29
0
15
Аз ако се натряскам и надрусам до такава степен, че да изпадна в краткотрайно качествено разстройство на съзнанието, и да не съм бил в състояние правилно да възприемам, запаметявам и възпроизвеждам факти и обстоятелства, имащи значение за разследването, т.е. действал съм в състояние на невменяемост както този английски кретен, СЪДА МЕН ДАЛИ ЩЕ МЕ ПУСНЕ ДА СИ ХОДЯ ПО -ЖИВО ПО-ЗДРАВО?
7.
булгар с пари
30.04.2016 18:09:38
0
9
Зависи кой е българина, ако е такъв с пари резултата щеше да е същия. В булгаристан е доказано, че който разполага с много пари може да прави каквото си иска - включително да убива. По-зле е от третия свят
6.
DJARO
30.04.2016 18:02:49
1
9
EIIIIIIIIII,......Bokluzi ako be6e BALGARIN 6te6e da vzeme MINIMUM 5 GODINI PO VSI4KI OBVINENIQ.......AMA MINIMUM.......kvo e tva VREMENNO raastroistvo-DRUSA6 SE KATO JIVOTNO s DNI NARED-vaob6te ne znae6kade se namira6-vzel bil nqkakvo hap4e????????????????????????AMI TOVA OPRAVDAVA LI GO TOZI BOGOPOMAZAN INGILIZIN-zna4i vzema6 hap4e ubiva6 nqkogo i posle ami SORRY ama ne POMNQ ni6to-TO NEW SE BROI hahahhhahaah
5.
КУРТИ
30.04.2016 17:44:48
4
11
СВАЛЕТЕ НЕМЕДЛЕНО ПАМЕТНИКА НА АЛЬОШАТА И НА ПОСТАМЕНТА СЛОЖЕТЕ ДЖИМ КЕРИ С ТРАКТОР А ДО НЕГО БАЙ ГАНЬО ДА МУ НОСИ ДИСАГИТЕ .....НА ЗАДЕН ПЛАН БОЙКО ПРАЩА ПОЗДРАВИ НА АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА....... А НА ПАМЕТНИКА С ЕДРИ БУКВИ ...ДА ПИШЕ .......ALL BE BAK....
...(ПО ШАРЛИ ЕБДО )
4.
хан Крум
30.04.2016 17:36:05
0
10
Сладки български закони ...
3.
Кой кой
30.04.2016 17:34:02
0
12
По същият начин както корумпираният зам. Окръжен прокурор Ангел Георгиев се размина със затвор. Плати си и обеща да върши услуги на цацаров...
2.
izhoda e
30.04.2016 16:50:50
1
11
Terminal 2
1.
А
30.04.2016 16:36:03
2
27
Аха, а защо не го осъдиха за употреба на наркотици, този съдия колко гушна? Скапана държава, човешкият матриял не става. Продажници за жълти стотинки. Да им се връща на измъкналите го.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори