×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Бургазлии са ревниви, че нямат зала - ще я построим до световното по лека атлетика


Бойко Борисов: Бургазлии са ревниви, че нямат зала - ще я построим до световното по лека атлетика
Трябва да оправим пътя към Ахелой, за да могат тези 300-400 хиляди, които отиват в Слънчев бряг, да могат да пътуват нормално, каза премиерът
29 Април 2016, Петък, 09:02 ч.

Премиерът обясни кои са приоритетните проекти за региона


Кметът Димитър Николов няма да става президент, защото искам да го оставя да работи за Бургас, тъй като има нуждата сега да си довърши обхода. Още 10 млн. лева трябват за жп надлеза, за да може като пътуваш от автомагистрала „Тракия“, да не влизаш в Бургас, а да продължиш за Созопол, а по северния обход да се пътува към Поморие и Слънчев бряг. Това каза в „Денят започва“ по БНТ премиерът Бойко Борисов.

„Трябва да оправим пътя към Ахелой, за да могат тези 300-400 хиляди, които отиват в Слънчев бряг, да могат да пътуват нормално. Нужни са и средства за спортната зала, защото бургазлии са ревниви. Варна има прекрасна зала. Навсякъде има, а в Бургас – не. 2018 или 2019 г. там ще е Световното първенство на закрито по лека атлетика. Сиреч дотогава ни е срокът. Правим изключително съоръжение за леката атлетика, за царицата на спортовете“, подчерта премиерът за строителството на "Арена Бургас". 

„Няма да се кандидатира и Томислав Дончев за президент, защото не стига, че усвоихме 99,9% от еврофондовете, но в Брюксел няма пари, а се тресем от конфликтите, които има между отделните държави. Трябва да даваме близо 6 млр. евро за бежанските лагери в Турция, 1,6 млрд. евро – за Африка, а парите ги няма в бюджета. Кристалина Георгиева като заместник-председател на Еврокомисията не позволява да посегнат към кохезионните фондове. Затова Тончев е много по-важен като вицепремиер, отколкото за президент. За държавен глава ще намерим някой“, заяви Борисов.
Той коментира и отношенията с Русия след старата на проучванията за природен газ в Черно море.

Очаквах още след старта им да ме започнат с компромати, но вече две седмици няма нищо, каза премиерът, а на въпроса какво изнервя Москва, отговори „Тормози ги това, че България ще се диверсифицира. И не на думи, а на дела. Ако си имаме на нашето море газ, естествено, че няма кой да ни спира кранчето преди всичко“. Той допълни, че при социализма е тръгнало проучване, но е спряно.
„Около 5 милиарда долара всяка година плаща България за газ. Най-скъпата цена като за най-“близки“ хора. Имаме общ интерес в туризма. Благодарен съм им, че отново върнаха туристите. Имаме общ интерес в транзита на природен газ. Ще им съдействаме максимално, ако България с газовия хъб бъде одобрена от Еврокомисията. Не виждам защо трябва да ни мразят“, заяви Борисов.

На въпроса защо не се разбере с Путин по мъжки, той отговори, че това вече са го направили.
„Ние сме си говорили. Аз му казах какво ще правя. Не можеш да си имаш в двора чешма, а да ходиш да си доставяш от друго място вода. Три от най-големите компании са ангажирани с проучванията в блока „Хан Аспарух“, а на другото ни находище е Шел. Харчат по 220 000 евро на ден наем, без да знаят какво ще излезе“, добавя премиерът.

Според него, геополитическите интереси са в основата на конфликтите на Балканите. “Дали ще дойде газ по южния газов коридор, дали ще дойде от север през "Южен поток" или нещо подобно. Това са интереси на огромни компании, на големите държави. Няма шанс за Южния газов коридор без съгласието на Русия. Затова аз считам, че в един момент Щатите и Русия ще се разберат. До президентските избори в Щатите това напрежение ще го има. След това те трябва да отпушат света да живее по-спокойно“, прогнозира министър-председателят.

Това с протестиращите в България вече стана професия, подчерта той. „Има едни, които само това работят – протестират. Най-ми бяха интересни мотористите, които карат за по 100 хиляди мотори, облеклото им е за по 5000-10 000 лева и за разлика от 40 или 60 лв. нагоре на година направиха протест пред парламента, просто да им видят моторите и облеклото. Всеки иска и е недоволен. Всеки излиза и казва държавата да поеме. Правихме асфалт направихме улиците – и всяка сутрин някой излиза и казва да сложат легнали полицаи. Абе господа, защо тогава правихме инвестиции да направим бърза транспортна мрежа”, попита премиерът.

„Някои сега викат оставка с голяма радост, но имат ли малко отговорност? Ако сега отидем на избори, ще има три месеца служебно правителство и тогава ще ги питам дали им харесва. Ако август е вота, септември ще се прави правителство, а октомври излизаме в президентски избори. С кои партии ще се договаряме по време на президентската кампания? Вечерта ще сме на дебати при едните, с които се мразим, а през деня ще правим правителство ли? Това са безотговорни хора. Безотговорни към народа и държавата си”, коментира Борисов.

„Мога спокойно да кажа, че за миналите месни избори по никакъв начин не дадох да се пипа Избирателния кодекс. Някои лъжат, че ГЕРБ променяли закона и за задължителното гласуване. То не е задължително, след като няма каквито и да е било санкции“, обясни министър-председателят.
„Чух, че ГЕРБ искал да си търси служебна победа. Това е абсолютна манипулация. На изборите за местна власт ние се явихме по стария кодекс. Парламентът прие от референдумът, който Плевнелиев прави, че трябва да се дебатира за електронното гласуване. Затова трябваше в тази част да се отвори Избирателният кодекс. Тогава обаче се видя възможност някой да промени това, което е говорил пред своите избиратели по време на предизборната кампания. Веднага се хвърлиха върху секциите, особено в съседна нам Турция. Стана въпрос защо референдумите да са в един ден с каквито и да е било избори, защото тогава се събират двете и става все по-сложно гласуването. БСП предложиха да са в различни дни, а не с изборите. Аз съм бил против поради една причина – това са допълнително двадесет и няколко милиона, които ни струват едни избори. Най-малките избори, но национални струват над 20 милиона”, уточни лидерът на ГЕРБ.

„Утре пак сме подсигурили правителствения самолет за владиците, които ще отидат и ще донесат от самия Божи гроб свещения огън. Ще го разпръснат после за Великден по всички храмове и манастири в България, за да може българите от самия източник на огъня да запалят свещичката“, добавя премиерът.

Той пожела на българите да станат по-смирени! Първо да погледнем себе си, а после да съдим другите, каза още Бойко Борисов.

В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 1
11
Коментара по темата
11.
Истината
29.04.2016 17:40:14
7
1
Всичките коментари долу са написани от БКП тъпака Мосинов.
10.
БОЙКА БОРИСОВА
29.04.2016 16:36:33
2
8
НА БУРГАЗЛИИ ЗАЛАТА ИМ Е ПРЕЗ ОНАЯ РАБОТА, АМА НАЛИ УСВОЯВАНЕТО Е С ПРЕДИМСТВО ПРЕД ПО-ВАЖНИТЕ ЗА БУРГАЗЛИИ ПРОЕКТИ
9.
тиква проста
29.04.2016 16:23:22
2
10
В БУРГАС НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА НА ТЕБ И ТВОЯ КРАДЕЦ НИКОЛОВ
8.
А
29.04.2016 15:03:33
19
4
Бойко е Велик!Всичко казано по-ре е ИСТИНА!Делата са Видими!Мрънкачи, търсещи кусури винаги ще има
7.
КУРТИ
29.04.2016 14:53:38
1
11
2017.....2018.....ТИКВАТА ПОДГОТВЯ ПАДАНЕ НА БОРДА И ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО .....ЦЕНИТЕ СТАВАТ ДВОЙНИ НО В ЕВРО ......ТОВА Е ТЕМАТА ЗА БЪЛГАРИТЕ .......НЕ МИТКО ....АСФАЛТА И ДР. ХОРА НЕ ПРОДАВАЙТЕ НИЩО СЕГА.....СЛЕД 2 ГОДИНИ КАТО ПРИЕМЕМ ЕВРОТО БЪЛГАРСКАТА , ИЗРАЕЛСКАТА , ТУРСКАТА МАФИЯ ЩЕ ВИ ПРОДАВА НЕЩАТА ДВОЙНО НО В ЕВРО ......ФОНДОВЕТЕ СВЪРШИХА .....ПОЧВА ЛАПАНИЦАТА .....ОТ ПАДАНЕТО НА БОРДА ......НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ХОРИЦА ....ОТ ШОПЛЪКА .......И НЕГОВИТЕ ПОСЕСТРИМИ В БУРГАС.......
6.
Slaw
29.04.2016 13:54:06
3
5
2019-ta swetowno ama wsi4ko swarshi we4e.Drug e izbran za domakin.
5.
KML
29.04.2016 13:28:00
4
22
Да бе само зала ни липсва - няма ли кой да му обясни че в Бургас мускули и батки с лопата да ги ринеш, но откъм мозъци положението е много зле.
4.
Da be da
29.04.2016 12:56:37
5
23
Проблема ми е че нямам спортна зала. Обяснете на хората, които заминават от мизерията в Бургас, че искат лека атлетика. Айде стига със зълагалки, не сме малки деца.
3.
Дернев
29.04.2016 10:58:55
2
15
Залата ни е последният проблем. Фериботен терминал ни е по-належащ в момента. Без никаква ревост към Вн, разбира се. Ще има предостатъчно работа и за двата терминала.
2.
Българин
29.04.2016 10:37:54
6
19
така е тиквуне, и някое магаре да посочиш за президент пак ще е по-добре от сегашното недоразумение
1.
Аз
29.04.2016 10:35:58
3
13
Ако не искате да откраднете половината и 5 милки стигат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори