×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Провалът на Доган


Провалът на Доган
Почетният председател на ДПС отказа да излезе от сараите и не успя да намери лидер на формацията си
Ключови думи: ДПС, Доган, ДОСТ, Местан, Карадайъ
23 Април 2016, Събота, 04:09 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: viaranews.com

ДПС вече няма монопол в смесените райони, конкуренцията е на път да я отвее



Мустафа Карадайъ вероятно ще е новият формален председател на ДПС. Това бе потвърдено пред „Флагман” от двама депутати от партията на Доган.

Карадайъ е част от сегашния временен триумвират, наследил прокудения лидер Лютви Местан. Съпредседатели на ДПС са още Рушен Риза и Четин Казак. До неделя, когато се очаква на Националната конференция Карадайъ да остане единствен председател.

Разочарованието в партията обаче е видимо. Мустафа Карадайъ явно няма лидерските качества, които се очакват от водач на партия като ДПС.

„Не ми се говори”, каза по този повод депутат от формацията пред „Флагман”.

Ахмед Доган заявил на рождения си ден, че няма да поеме оперативното ръководство на ДПС, макар че структурите го призоваха за това. Сокола сякаш се страхува да излезе от сараите си в Бояна, където е охраняван от цял куп гардове, включително държавни.

Наскоро бившият депесар Мехмед Дикме обясни, че ако сложим на кантар тримата съпредседатели на ДПС Карадайъ, Казак и Риза срещу Местан – последният тежи повече и от тримата, взети заедно, като интелектуален капацитет и авторитет.

Запознат с процесите политик, близък до ДПС, коментира пред „Флагман”, че Лютви Местан и новата му формация ДОСТ са били подценени. Местан имал потенциал да обере на първо време дори половината електорат на Доган.

Настроенията сред турското малцинство търпят обрат заради проруските уклони на лидера на ДПС. Освен това бившите депесари, които сега са в ДОСТ, вече свободно говорят за бизнес крилото и олигархичните зависимости в партията, свързани най-вече с Делян Пеевски.

Позорното прогонване на Лютви Местан, който бе изграден водач и авторитет в ДПС, показа, че това може да се случи на всеки следващ, който се отклони от заповедите на Доган. Затова и вече трудно може да се намери уважаващ себе си и с достатъчно достойнство потенциален лидер, който да се съгласи да поеме кормилото на партията.

Това можеха да бъдат примерно евродепутатката Филиз Хюсменова или народният представител Тунчер Кърджалиев.

Карадайъ няма как да задоволи нуждите от силно лидерство, особено в партия като ДПС, където началникът е от изключителна важност. Сокола, докато се крие в сараите, няма как да контролира процесите адекватно, колкото и да е гениален.

И това нямаше да е толкова страшно за ДПС, ако партията продължаваше да няма силна конкуренция сред турското малцинство. Алтернативата в лицето на лидера Местан и новата му партия ДОСТ обаче е на път да сложи край на доминацията на Доган в смесените райони.

В категории: Политика


Автор
16
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
16
Коментара по темата
16.
друг простак
24.04.2016 17:01:59
0
1
№ 13,и ти не си прав.Правилното е МЮСЛЮМАН-0така се произнася.
15.
друг простак
24.04.2016 17:01:59
0
0
№ 13,и ти не си прав.Правилното е МЮСЛЮМАН-0така се произнася.
14.
ДУ-ПЕ-СЕ
24.04.2016 08:36:17
0
3
ДУ-ПЕ-СЕ,ДУ-ПЕ-СЕ, дупе,дупе ,ДУ-ПЕ-СЕ--все в ГЪЗ
13.
do No4
24.04.2016 00:26:04
0
0
Пич, стига си тролил! Ти си като ония дето ги подлагат на езиков тест, за да го проверят какъв е!
Пише се мЮсЮЛманин, а не мисулманин, анадънму дьонме?
12.
чуждоземци
23.04.2016 21:59:51
1
2
Oh Kvo gi 4aka tez tupi 4almi Mnogo skapo 6te platqt vsqka zlina koqto sa storili na bulgarskiqt narod za6toto toi e bojii narod
11.
гюлназие
23.04.2016 21:51:14
0
1
ПРОВАЛЪТ НА ДОГАН ли ,само така си мислите от страх
10.
предложение макар и еретично
23.04.2016 15:29:35
9
11
Аз съм чистокръвен българин.Но си мисля дали пък ако паднем пак под турско робство дали пък няма да ни е по-добре.В Турция е по-добър живота,по-социална държава,по-добро здравеопазване,по-добри пенсии.И какво ни е доброто сега?Мизерни пенсии,безработица,крадливи политици,огромни заеми за милиарди.И си мисля, сега Турция много напъва да стане член на ЕС.Ако обаче решат европейската част от Турция да стане български вилает и ни я дадат за 100 години на концесия и си назначат един губернатор дали пък това няма да е добре и за тях и за нас. Щото сега нямаме български политици. ДПС си е една партия с еднолично управление,с един лидер човек на ДС,с натрупани милиарди, с които купува сегашните ни политици и ги държи за пеша ,един Доган който раздава парчетата от баницата по добре да сме пак под турско.Щото сега сме по-драни и по-клани отколкото от турския башибозук.Партията на Местан си е турска партия и защитава интересите на турските изселници и на част от българите с турско самосъзнание. Та в този ред на мисли дали пак да не станем роби. То и сега сме роби на ЕС.Каква ще е разликата?Ако наистина 500 години сме били под турско робство,но сме запазили своята вяра,идентичност ,обичаи и култура,то за 26 години всичко това се разруши. Така,че уважаеми съвременници нека помислим за децата и внуците си. Нека Европейска Турция стане територия от нашата държава.Бъде сигурни,че това ще е добре за всички ни обитаващи сега пределите на РБългария. Като виждам с какви темпове се развива Турция за 5 години и заводи ще има построени в Северозапада ,и селското стопанство ще се възстанови и сегашната политическа сган ще я пометат.Та само правя предложение към Ердоган- това ще е добър вариант- хем ще имат присъствие в ЕС,хем ще са си конфедерация.След 100 години който остане ще жъне плодовете та това радикално,но доста приемливо решение сега да се отървем от лъжедемократичните Еврогейски поробители.
9.
така така до 8
23.04.2016 12:02:09
0
22
аве не ми пука кви интереси обслужват ако ще и да са на извънземни!!! Това е БЪЛГАРИЯ и такива чуждоземци нямат място в политиката!!!
8.
1111
23.04.2016 11:45:47
3
8
резаци ама обслужват руски интереси и имат забрана да влизат в турция...
виждате ли как ви въртят на шиш???
и тея дост на местан са същите ама по турска линия
7.
така така
23.04.2016 11:39:17
0
15
цялото ДПС в казана начело с ония боклук Хавезов ли е Гавъзов ли е. Ква Българска партия са тея резаци? То там един Българин няма!!!
6.
факти
23.04.2016 11:38:02
1
11
доган- пеевски-вальо златев-лукойл-русофили и т.н.
5.
Enimemeda
23.04.2016 11:04:14
1
2
Lisicov koi slaga zabrani na ipta na gsm-operatori da ne rqzanoto. Toz oshte li marda turski mangal
4.
GRESHNA
23.04.2016 11:01:08
3
9
PROGNOZA I NEPOZNAVANE PSIHIKATA NA BG MISULMANITE.
NIKOI NE OBICHA PREDATELITE.
ZA MESTAN NEMA MESTO V BG POKITICHESKIA JIVOT I TOVA SKORO SHTE SE VIDI.
KAK NE RAZBRAHTE DO SEGA, CHE TURZITE SA SI V TURZIA.AKO V TURZIA BESHE PO DOBRE OT BALGARIA, EDIN MISULMANIN NEMASHE DA OSTANE TUK. V MNOGO OTNOSHENIA BG MISULMANITE SA PO BALGARI OT NAS.
3.
Айтос
23.04.2016 10:46:22
3
12
Очевадно е,че Местан си е платил на Касабова.Сега очаквам оня айтоски хулиган Айкут лие,Хаджимемед ли е или Салихчо,да почне да плюе и да се хвали как предвидил провала на ДПС.
2.
Smith
23.04.2016 10:34:24
4
26
ДОСТ ще работи за откъсване на Кърджали и Родопите от България, по същия начин по който Москва заграби Крим и Донбас - с промиване на кратуните на местното население.
1.
КУРТИ
23.04.2016 10:32:58
28
9
БРАВО НА ХЪФЪЗОВ .....ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ.....ДНЕСКА РОТА ....УТРЕ ДИВИЗИЯ .....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Глобиха го 3 хил.лева Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори