×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Царево в потрес: Не Св.Никола, а женски урод ще закриля моряци и рибари


Царево в потрес: Не Св.Никола, а женски урод ще закриля моряци и рибари
Луд ли е? Това е тракийска богиня според кмета Георги Лапчев и пасва за закрилница на града, предпочел я пред Кръста и Светеца, ще я монтира с хеликоптер
30 Август 2013, Петък, 15:27 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА Снимка Флагман.бг

Това е поредната глупост по идея на кмета Георги Лапчев, от Сливенската митрополия пуснаха протестно писмо

Кметът на Царево Георги Лапчев за пореден път хвърли в смут съгражданите си с проява на абсолютна безвкусица. На мястото на стария фар, който бе повален от бурите, той издигна внушителна фигура на жена, която нищо не говори на местните, но пък яко ги разсърди, защото те очакваха да видят Кръст или Свети Никола – закрилникът на рибарите. Грозната фигура била на тракийска богиня, която щяла да свети и да показва пътя на рибарите и моряците. Огромнота 10-метрова грозотия вече е стоварена на пристанището и ще се монтира с хеликпотер.

Не е ясно за кога е насрочена церемонията с рязането на лентата, но от няколко часа в Царево вървят всевъзможни коментари за физическите данни на Лапчевата богиня, превъплътени в статуя, нямаща нищо общо с българския южноморски град.

 „Добре, че фундаментът е навътре в морето, че няма да виждаме изцъклените й очи – направо те стряскат”, иронично коментират зевзеците, не липсват описания за бюста и корема, дебелите кълки и прочее, далеч от представата за изящна русалка.

Женското чудовище на Лапчев разбуни и духовете в църквата и местния парламент. Общинските съветници от опозицията в морската община, която се управлява от ГЕРБ, възмутени заявиха, че Лапчев на своя глава се е спрял на тази фигура, която би трябвало да е лицето на Царево. Не е свикван експертен съвет.

Духовенството искаше на това място да има символ, свързан със Свети Николай Чудотворец. В началото на юни от Сливенската митрополия специално излязоха с позиция по въпроса, но не знаеха, че кметът вече се е спрял на своята богиня и е възложил изработката. Ето как реагираха от Църквата:

„Историята говори, че на мястото на днешния град Царево през ІІІ- ІV век преди Христа е съществувало древно тракийско селище. След раждането на нашия Спасител Господ Иисус Христос, християнството в земите край Черно море е било проповядвано от св. апостол Андрей Първозвани, който в средата на І век е основал християнски общини в селищата по южното Черноморие. Град Царево вече 2000 години е традиционно християнско селище, в района на което има множество християнски символи, напомнящи за величието на християнската вяра, която вяра и днес изповядва населението на града.. Днешният град Царево няма нищо общо с древното езическо тракийско селище, съществувало по тези места. Предложението да бъде издигната статуя на тракийска богиня е кощунство спрямо християнската вяра и спрямо покровителите на града св. Богородица и св. Цар Борис Покръстител, в чиято памет има въздигнати православни християнски храмове.”, смятат от митрополията.

Георги Лапчев е известен със своите кичозни идеи – той промени и герба на Общината, като свали от него лодката, слънцето и морето и ги замени с корона от жълъди, за да се знае, че идва от Горското.


В категории: Царево


82
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
82
Коментара по темата
82.
ДА СЕ ПРОЧЕТЕ
04.07.2021 13:27:24
0
0
Ротари клуб в българия са масонска организация, замислете се защо не може да влезете в клуба по ваше желание?? Там се влиза само с ПОКАНА!! И освен това се подбират само горе долу заможни хора!!
81.
ДА СЕ ПРОЧЕТЕ
04.07.2021 13:25:54
0
0
Ще започнат да слагат всякакви богове и богини, Но не е и Исус Христос , това е плана на масоните. Да ни отделят от Исус Христос и да ни натрапят всички други богове , като казвам богове в кавички,защото тези са измислени , а Исус Христос , Бог и Светия дух са истината!!
80.
ogyygo
12.12.2013 03:23:08
0
0
Днеска си помислих за наще стари майки и бащи - м'че някой помисли-ли за тях .Добри хора - ако не искате ва'ште деца да са кафеви на цвят - помислете пак ,Не-нямам нищо общо с никоя партия и мисла/я да нямам такива чуства .Само искам моето дете да порастне гордо изправено / живота винаги ще бъде пред вас .Живейте и оставере другуте да плачат ...
79.
10 000 godini
01.11.2013 23:17:52
0
3
То, ако сложим статуята ще означава, че се връщаме 10 000 години назад.... Ха, xa, xa!
78.
Ann Elli
15.10.2013 11:21:30
2
2
Тези, които доста набожно са написали някакви коментари, дали ходят редовно на църква да си дават парите за религията, която си умножава безчетните имоти. А някой замислял ли се е за въпросното християнство, което "преди известно време" е избивало учените, всъщност е толкова невероятно и хуманно? Религиите са измислени, за да могат хората да се страхуват от нещо несъществуващо и уж по-висше от тях. Иначе би господствала анархия. Сега за борба с това има закони и държави. Но може би някои хора искат да се върнем в 10 000 г. пр. Хр. за да откриваме отново топлата вода и да се страхуваме от гръмотевичната буря хахаха
77.
Дмитрий Наталья
13.09.2013 11:50:08
1
6
Для такого важного решения необходимо всеобщее одобрение Всенародный сбор денег,чтобы символ города вызывал всеобщее одобрение и любовь Мы готовы внести свою лепту, а проект Лапчева в сад
76.
До всички Българи!
10.09.2013 01:33:36
1
6
Св. Николай Сръбски:
I.
Българино брате, към тебе се обръщам да те попитам нещо. Не оставяй твоите волове и не задържай твоя плуг. На моя въпрос можеш да отговориш и като ореш. Не те питам за пътя, та да е нужно да дигнеш ръка от плуга и да ми го посочиш. Не ти искам вода, та да спреш оранта си и да ме заведеш на извора. Виж, ти цял ден ореш и цял ден мислиш и мислите ти остават затворени в тебе. Искам да те запитам за нещо, което е вътре в тебе, на което можеш да ми отговориш, държейки ръка върху плуга и чертаейки хубави бразди след воловете си.Гори ли още кандилото на вярата в душата ти? Имаш ли достатъчно елей в твоето кандило и светло ли е вътре в твоята душа? Българино брате, гори ли у тебе кандилото на вярата?

Това е моят въпрос и това искам да те питам, но не от мое име, но от името на твоите родители, които те кръстиха във вярата Христова и те причастиха с Неговата кръв. И питам те от името на твоите деди и прадеди, които от препълненото и пламенно кандило на своята вяра наляха и запалиха кандилото на вярата в твоята душа. И питам те в името на онези далечни твои предци, които под петстотин годишното турско робство не позволиха да се угаси кандилото на вярата.

II.

Зли ветрове те удариха от всички страни, българино брате. Усещаш ли? Виждаш ли? Чуваш ли?

Искат да угасят кандилото на вярата вътре в твоята душа. Искат да скъсат твоята връзка с твоите родители, с твоите предци, с твоята слава. Искат да те оставят във „външната тъмнина“, без кандило и без божествен пламък в душата. Искат да те осиромашат и оголят, да ти опразнят душата и да я направят пуста.

Тези три ветрове са: неверието, кривоверието и маловерието.

Неверието иска да подсече корена на твоята душа. А щом е подсечен коренът, какви листа и плодове можеш да очакваш от дървото?

Кривоверието иска да изкриви твоето сърце и душа, и характер, както ги е изкривило у своите последовници. Така, едни кривоверци са отхвърлили празнуването на неделята и са възприели еврейската събота, други са изхвърлили поста, трети — почитането на светиите, кандилата, иконите и кръста, четвърти са отхвърлили сродството между хората при женитба, пети са отхвърлили причастието с кръвта Христова и т. н.

Маловерието иска само да се наричаш християнин, но да не бъдеш такъв. То се плаши от мрака на безверието, отвръща се от лъжите на кривоверието, но и своята вяра държи само върху езика.

Безверието иска да разбие кандилото на твоята душа. Кривоверието иска да налее вода вместо елей в кандилото ти. Маловерието ти дава свободата да държиш кандилото си както искаш, само не желае да го види запалено.

Това са три зли ветрове, които са ударили твоята душа в тия дни. Нека Всевишният те благослови, за да бъдеш благословен и силен. Защото само благословените и силните могат да се спасят от тези три вятъра. Бъди благословен и силен, българино, брате мой.

III.

Твоята вяра те пази от всяко зло, българино брате. Винаги, когато те е притискала неволя, твоята вяра ти е помагала.

Когато този свят ти се стори като тъмница, без врати и прозорци, твоята вяра ти казва: не бой се! Творецът държи всичко в Своята власт. Той те нарича син и иска да Го наричаш Баща.

Когато съгрешиш и людете видят твоя грях, осъдят те и те захвърлят като непотребна вещ в тоя свят, твоята вяра пази цената ти и ти казва: Христос умря за грешниците на кръста. Той е платил твоя грях пред Бога и ти си за Бога много ценен и скъп.

Когато те сполетят нещастия и ти загубиш чеда, имот и пари, и няма къде да подслониш морната си глава, твоята вяра те пази от мрачни мисли и тъги и ти казва, че всичко, което е изпаднало от ръката ти, паднало е в ръката на твоя Отец, Чийто са всички богатства и иманета, и всички блага на всички светове.

Твоята вяра те пази от болести и в болести, в мъки и от мъки, в мрак и от мрака, в отчаяние и от отчаяние, в самота и от самота, в смъртта и от смъртта. И от смъртта те брани твоята вяра. Наистина и от смъртта, от която безверниците дори не знаят, че има отбрана.

И от безверие те брани твоята вяра, от оная напаст, която стои над всички напасти, от оня мрак, който е по-гъст от всеки мрак и от оня мраз, който е по-студен от всеки мраз. О, българино брате, неверието е жива смърт за людете и народа. Всяка смърт е мъртва, но неверието е жива смърт. От тази жива смърт те брани твоята вяра.

Какъвто е разложеният труп в шарения ковчег, такава е душата в живото тяло на безверника. Той е гроб, украсен и заграден, а вътре е самата смърт. Всичко в него е смърт — всяка мисъл е смърт, всяко желание — смърт, всяко намерение е смърт, всеки план е смърт.

Кое може да те запази от жива смърт, която носи маската на живота? Само твоята вяра в живия Бог Творец и в Христа Спасителя.

Твоята вяра те пази от зли и глупави помисли, грешни желания и пагубни намерения.

IV.

Пази и ти твоята вяра, българино брате! Както твоята вяра те пази от всички злини на тоя свят, пази я и ти, твоята вяра.

Плугът те пази от глад, земеделецо. Затова трябва и ти да го пазиш от ръжда. Иначе ще останеш гладен.

Както земеделецът пази плуга от ръжда, за да го запази във време на глад, както ковачът пази огъня от влага, тъй и ти трябва да пазиш своята вяра от зли ветрове, та вярата да запази твоя живот, сила и радост.

Тъкачката пази добре своя стан, за да бъде станът в ред. Защото само на хубав стан може тъкачката да изтъче дрехи за себе си и за децата си.

Домакинята пази добре брашното от плесен, за да бъде брашното здраво. И внимателно го сее и пресява, за да омеси здрав хляб за себе си и за децата си, за да бъдат децата ù здрави заедно с нея.

Както тъкачката пази своя стан, за да бъдат облечени добре тя и нейните деца, така трябва и ти да пазиш твоята православна вяра, българко сестро! Защото от вярата и с вярата се тъкат всички достойнства, които обличат човешката душа.

И както умната домакиня пази и пресява брашното, за да има здрав хляб за себе си и чедата си, така и ти трябва да запазиш своята православна вяра и да я чистиш и пресяваш от всякакви плевели, българко сестро! Защото само здравата и чистата вяра храни душата и дава здраве на твоята душа и на душите на твоите мили деца.

Славеят пази гласа си, за да може да чурулика песни, които веселят неговото сърце и сърцата на тия, що слушат. Паунът пази своите пера, пази своята чудна златоткана одежда, за да се радва сам и да радва людете с нея.

Както славеят пази гласа си, който е извор на радости и тъги, тъй и ти пази своята вяра, българче мое златно! Защото твоята вяра е извор на радост за тебе. И както паунът пази красотата на своите пера, така и ти пази своята вяра, която краси душата ти.

V.

Видял ли си славей, който не пее? Струва ли нещо? Пази ли го някой? Търси ли го някой? Скърби ли някой за един замлъкнал славей повече, отколкото за едно врабче? Гласът прави славея. Гласът му дава цена. И видял ли си оскубан паун? Не се ли смеят хората, вместо да му се наслаждават?

О, българче мое златно! Твоята цена е във вярата ти. Ако, не дай Боже, някой злосторник прогони вярата от твоята душа, ти ще бъдеш по-евтин от замлъкналия славей и по-жалък от оскубания паун.

Затуй пази вярата си, защото и тя те пази. Вярата е за тебе извор на живот, вярата е храна, вярата е одежда на твоята душа, вярата е твое здраве, вярата е твоя песен, радост и веселие, вярата е божественият пламък в тебе.

Нека пазим вярата си, нашата драгоценна Православна Вяра!
75.
АНАТЕМА
09.09.2013 10:44:12
1
2
не дай боже такива идеи да осланят гербаджийските управници на Приморско!
Пръскат пари от бюджета на общината за всякакви дяволски работи,до сега не са свършили ни едно богу угодно дело.
АНАТЕМА НА ГЕРБ !
74.
До Буда
07.09.2013 00:36:20
0
5
Буда, Буда съвсем си избудалял....
73.
Зевс
05.09.2013 23:57:27
1
8
Препис-извлечение!

Протокол № 100000399992тз0зз.;.упн
от Заседание № ХХХХХХХХХХХХХХХХХ
на Боговете от Олипм

По точка 1 от дневния ред: "Открийте приликите или Познай кой/коя съм"

- У бреее .... Така като я гледам таз как ми съ ъ облещила насреща - голем цвер са я докарали.
Убачи тва катиорично не е тракийска богиня.
- И странджанска табуретка не е.
- Могъ да ви засвидетелствувам, че Лапчев изобщо не ги обича таквиз, щото той обича само себи си. -Педерунгел заспал.
- Мили хора, по моето скромно мнение (простете нямам много опит, но ще се науча в следващите 300 години) това е от сериала "Другата в мен" или съотнесено към настоящия случай това е "Лапчев в роклъ". Ми той кой друг да е с тия зъркели и тия недодялани къдри. "Сламеният сглуптор" е направил смела интепретация на Монъ Лизъ датирано около хилядолетие по-рано.
РЕШЕНИЕ № 333-ЗВАЦ3-ЦЗ333ВА
Въпросната сглуптора изобразява Лапчев в роклъ.
Гласували: "за" - всички, против - 0, въздържатели - няма.
72.
Буда
05.09.2013 16:06:30
6
3
Някой хора стигнаха толкова далеч,стигнаха дотам да говорят за религия и прочие.Хайде стига с тези приказки от хиляда и една нощ за човека седнал на едно облаче горе в небето,който бди над нас.Религията е създадена,за да ни разделя ,да ни манипулира и да ни управляват по-лесно.Бях вярващ до мига,в който останах без семейство след като майка ми,жена ми и двете деца починаха.Винаги сме ходили на църква и съм възпитавал децата си да се отнасят с добро към хората,така както пише уж в пренаписваната десетки пъти Библия.Продължавам да се отнсям с добро към хората и за това отсреща полуачвам точно обратното,нагоре на всичко стоя без работа.Вие тука сте тръгнали да ми говорите за религии и как някой стоял и гледал и наказвал прегрешилите.Всеки един от нас е господ,създадени сме от еволюцията на майката природа.Не случайно древните народи са вярвали единствено и само в слънцето,за тях това е Господ,защото ако го нямаше Слънцето света,който познаваме,а и самите ние нямаше да сме такива.
71.
kuker
05.09.2013 10:00:18
4
5
Спомням си как Арнаудов и жена му защитаваха триченето на кучетата, белият кукер, как Нестинарството е защитено от Юнеско, все езически елементи и обичаи. Сега точно тези хорица ли ще хулят статуята ? Шизо ?
70.
Проста истина
05.09.2013 01:12:39
2
5
Всички езически империи от на-малката та до Римската с всичките си постижения, блясък и богатства в крайна сметка са донесли на хората само скръб, войни, болка и смърт. А Христос в цялата си нищета, бедност и смирение донесе на човечеството Любов, Изцерения, Утеха, Спасение и Живот вечен чрез вяра в Него. Е, кажете ми тогава, кое е по ценно за всички нас...?
69.
Исторически факт!
04.09.2013 23:18:39
2
7
Всеки, който предава Иисус Христос за пари и престиж завършва като Юда Искариот. Когато в един друг момент осъзнае какво е сторил съвестта му ще го изгори. Молете за отговорните да спрат това нечисто дело за да не ги сполети тази съдба.
68.
Аз
04.09.2013 07:19:44
1
2
Братът на цар Симеон Велики ,Владимир, се е опитал да върне езичеството в България. Затова е бил хвърлен в тъмница.
67.
Илиева
03.09.2013 23:16:20
1
9
Не мога да разбера, ум не ми го побира, все се чудя и се мая, как може да се взима подобно решение от страна на общинските власти, с такава лекота и безпринципност. Като се замисля само колко много Светии и Великомъченици са отдали животът си и са проляли кръвта си за да имаме ние днес тази безценна Християнска Вяра чрез, която се докосваме до истината за Бога и Живота, направо лошо ми става, то бива, бива някои хора да са непросветени, омотани и покварени, ама чак пък толкова наистина не е за вярване... Ако се се монтира тази статуя нищо хубаво не ни чака. Голямо падение ще е, как после да имаме подкрепа от Светиите и Дедите ни, Как, та те в гроба ще се обърнат, ако се допусне това нещо. Ами виновните и техните родове.... как ще се оправят с проклетията , която ги чака след това във времето, незнанието не ги оправдава за тяхно съжаление. Колкото повече се замислям по-лошо ми става, Бог да ни помага, отива си тоя свят ей... тежки времена идват!
66.
Атанасов
02.09.2013 18:16:34
5
9
Като е решил нашия Кмет да подменя Християнството с езичество то тогава е негов дълг да даде пример и пръв да направи жертвоприношение на въпросната богиня, като пререже гърлото на първородното си дете в нозете и, за да ни пази, и да носи късмет и сполука на градът ни. Това трябва да направят и всички, които са съгласни с него по този въпрос. Като ще е гарга да е рошава! Не може на половина да се върши една работа, като са е подкарали да е карат до край с всичките му там салтанати. Да го питам аз тогава какво ще избере Християнство или езичество!
65.
ленка
02.09.2013 18:12:11
1
13
предлагам както пише по долу на 19.09.2013г от 10:00 часа да излезем всички и да поискаме оставка на кмета
64.
Лапчев долу
02.09.2013 17:56:58
0
15
айде да направим един протест и лапчев и неговата държанка таня фешева да си ходят от царево
63.
Атанасов - Християнин
02.09.2013 17:43:00
1
14
Според мен някои, но само материално добре хора, от не много явни финансово организации спекулират и се възползват от невежеството на нашия Кмет. Помолете се за Него Бог да му открие истината и да му даде сили да спре това безчестно начинание. Амин!
62.
Тарикат Тракиец - Общинар
02.09.2013 17:34:03
3
6
Първо ще Ви направим статуи, а малко по-късно ще ви създадем и култ към тях, за да им служете, и те да ви пазят Статуите ще Ви ги пробутаме като културно наследство и изкуство, а култа към тях ще Ви го набутаме като туристическа атракция, която ще развие туризма в Царево. Съгласни ли сте...? И да не сте, няма никакво значение ха, ха. ха ... . Християнство ли, какво е това, търговийката и материалното превъзходство си е по-печелившо занимание ... нали така.
61.
Кубрат Пулев
02.09.2013 16:50:52
4
10
Браво на смелата Боряна ТЕНЧЕВА за това, че ни информира с тази статия! Да е жива и здрава, с пожелание за много лични и професионални успехи! Боряна Господ здраве да ти дава !
60.
Петорв
02.09.2013 16:36:26
1
8
Тази идея, да се постави този мономент и, което е още по - наглото, и долно, и коварно, като поведение от страна на отговорните, да ни се представя, както културна забелижителност или някаква ценност, която има претенциите да представя Градът ни, издава само едно, тяхната Доховна падналист и поквареност, за съжаление 90% процента от българите са такива, а именно псевдо християни и псевдо булгари и тепърва ще берем техните плодове, те ще продължават да затриват доброто и да го подменят с езичество. Бог да ни е на помощ !
59.
мичуринлия
02.09.2013 16:08:31
1
8
Не съм очаквал,че толкова плитък може да бъде мозъка на келеша Лапчев,това момче е набедено за такъв какъвто е сега.СРАМ Е ДА ГО ГЛЕДА,А НЕ ДА МУ ВЯРВАМ !!ПУКНАТА ПАРА НЕ СТРУВА.ДА СЕ СВАЛИ ОТ КМЕТСКИЯ СТОЛ ОЩЕ ТАЗИ ЗИМА ,ТОВА МЕСТО Е ЗА УМНИ И МОЖЕЩИ ХОРА,А НЕ ТЪПУНГЕРИ КАТО НЕГО!!!!!!!
58.
царево до Александър!
02.09.2013 14:25:50
0
5
След като едно копие, му се променят размерите- то вече не е копие,при него се променя и неговото въздействие! Едно е да видиш статуята два метра , друго е тя да е над седем метра! Дори най-малките деформаций след като се уголемят предават на творбата друго внушение! Затова изглежда на "изрод" , макар за мен това определение да е в повече!
57.
Мара
02.09.2013 12:32:43
1
3
С това майсторство на скулпора по-добре е кариатида, а не някой светец от християнството, защото резила щеше да е още по-голям !
56.
царево
02.09.2013 11:50:18
5
11
Относно статуята, не е важно че изобразява езически култ! Просто художествената и стойност е много слаба! Дори и да беше светец, ако беше направен като скулптурата в Несебър- която е новия символ на града!- и ТЯ е изключително слаба творба! Хвърлят се пари между наши и ваши !
55.
Александър
02.09.2013 11:34:31
7
9
О, свещена простота!

Г-жа Боряна Тенчева трябва сериозно да помисли за придобиване на някаква култура, защото явно й липсва. Съветвам я искрено да си скъса дипломата (ако изобщо има такава) и никога повече да не се изказва в публичното пространство. Статуята е копие на кариатидите от тракийската гробница в Свещари, която е призната за паметник на световното културно наследство от ЮНЕСКО. Е, явно госпожата, заедно с фанатизираните царевци и интернет нехранимайковци, е по-велика от световното културно наследство, след като не се свени да го нарече "женски урод". Тъжно е, че г-жа Тенчева се смята за журналист, като дори не може да бъде наречена "драскач". А още по тъжно е, че много хора все още смятат, че живеем в средновековието, както ясно личи в коментарите, които съвсем не са изписани и вдъхновени единствено според християнския морал...

О, свещена простота!
54.
Мен
02.09.2013 00:34:24
10
9
Не вярвах наистина, че живея в бананова република, пълна с фанатизирани и слабообразовани "хиристияни", но факт - никаква мисловна дейност, никакви познания по история, никаква обща култура... нищо, нищо, нищо!
Бих дошъл в Царево да се полюбувам на статуята, защото, Ентелигенти ми и вярващи люде, това е нещо, което е реплика от Свещарската гробница... която сигурно комунисти са я правили... но виждам, че в невзрачното ви градче живеят само хора, мислещи за парички и нищо друго не ги вълнува... обикновени хорица.
Така че, тънете си в мизерия. Не заслужавате статуята.
53.
avram bakalina
01.09.2013 20:49:12
2
8
predlagam na horata ot tzarevo ako slu4aino montirat kurvata na lap4ev ima na4ini tia da si trygne ili da dyldisa za rapani
52.
avram bakalina
01.09.2013 20:44:07
2
5
zahto ima tolkova typi i zli hora kato kmeta lap4ev ne se li vijda 4e e podloga na gerb i kogato spre da im virhi rabota hte ostane syvsem sam v tozi grad koi hte se seti za nego . vzemi se v ryze ili se omitai ot grada
ti ne si za tam
a i ve4e niama pari koito da plahtat za izbori niakakvi si tam ziglar4eta i kompania
begaiiiii
51.
Защо..???
01.09.2013 19:45:44
5
8
Защо трябва градът да се украсява с урунгели и чудовища, като имате пари за харчене направете нещо наистина стойностно и красиво. Дацата ми, като го видят, и ме попитат :татко какво е това ужасно нещо: аз какво да им кажа? Ей,Господата, силите на деня, обръщам се към вас, не ми саздавайте подобни проблеми. Няма по-добро нещо на света от Християнството, то е носител на целия световен прогрес, но за съжаление не всеки има капацитет да го разира, и това най-вероятно ражда подобни езически идеи, като тази дето е почти реализирана. Жалко, наистина много жалко!
50.
Tуристка
01.09.2013 19:26:21
2
9
Ако се постави това чудовише на мястото на Стария Фар, който беше хубав, защото приличаше на кръст, няма да идваме повече в Царево. Кмета или, който там отговаря за тези неща да спре тази глупост . Не трябва да се допуска такава излагация, какви са твзи езически божества, ние да не сме бананова република.
49.
avram bakalina
01.09.2013 19:09:00
1
5
tozi vah kmet tolkova li e typ.4e nemoje da razbere za kakvo stava vypros v tozi grad.horata sa mnogo dobri no ima semena kato nego koito se misliat za bogove ,no skoro dnite im na bojestva hte svyrhat i napravo go vijdam po konteinerite s kle4ka v ryka.nemoje da se podigravah s zial grad i negovite trudovi hora koito se opitvat da ozeliavat i s malkoto koeto im e ostanalo a nai ve4e viarata v moreto a toi im ia otnema s niakakva si kurva . da si ia vzima i napravo v gorata otkydeto pristigna neiskame kmet kato dyner sred horata . miastoto ti e v gorata no i tam da ne obyrkah zikala na me4kite.
48.
Гого
01.09.2013 17:09:08
2
11
Предлагам на 19.09.2013г. в 10:00 чеса да се съберем пред общината и да изгоним двете маймуни(едната в общината и втората на пристанището).Стига с този резил.Вместо да привличаме туристи,ние ги отблъскваме.Има по важни неща да се вършат в общината.Нямаме плаж,като хората.Защо не направят една изкуствена ивица от града до стария квартал?
47.
709
01.09.2013 15:13:39
1
10
Предлагам урунгела да се сложи на моста на квартал Мандрата. Много са ми забавни коментарите на някои хора, които изразяват мнение от типа - видите ли вие сте тъпи непросветени и за това не подкрепяте урунгела хаха. Ало "начетените" грозното си е грозно колкото и книги да си прочел. Каква символика имало и не знам си какво олицетворявала - олицетворява урунгелите, които не съумяха да направят нищо за града ни цял мандат но ще сложат плашило в морето все едно да пази бустана от гаргите. Ами малоумници изтрещели в стремежа си да покажете няква мисъл ставате за боза и на малките деца. И през ум не ми е минало, че е възможно такава шматка да ни е кмет!
46.
вещер
01.09.2013 15:01:11
2
7
Сложете й една двадесетолевка в ръката и на Ала-балови ще им се види като фиданка!
45.
Петко Арнаудов
01.09.2013 15:00:09
2
8
Аз Ви ги докарах циганите,пък вии и паметник им дигнахте!Евророма ли я финансираха статуята????Сега остава и името на града да смените на Циганарево!
44.
тракийка
01.09.2013 14:53:14
1
8
Толкоз грозни ли са били тракийките?ми пристигащите по море още като видят чудовището което ги посреща от пристанището в Царево,ще изпадат в ужас за вида на местните туземци.
43.
:dkhf
01.09.2013 14:45:48
1
8
Много църна и грозна бе батееееи! то не прилича на циганка ми на негърка!то и кмета на градец нема дъ я иска!!
42.
християнче
01.09.2013 14:30:48
5
8
До Г-н Мен Ако не беше проповядвано християнството по нашите земи можеше и тебе да те няма,баба ти да те е пренесла в жертва на езическите си божества!Що се отнася до статуята напълно изразява белезите на комунистическото ни общество с своите клакьори-така наречени творци,които на пазарен принцип не биха продали изумителните си произведение та трябва обществото да им ги плати,постави на видно място и да им ръкопляска!
41.
ГА
01.09.2013 14:10:22
12
5
Много глупава статия! "Журналистката"- "грозно" не бива да се пише, защото изразява лична оценка, а никова това не е смисъл и цел на една статия! Преди да пишете нещо, ами седнете, разучете, пък тогава пишете! За Свещарската гробница тук сеща ли се някой? Не ередно хора без ценз, а очевидно и без възпитание да списват вестник! "Флагмана" да направи редакция! На човек да му стане мъчно колко е необразован българинът...
40.
До Стария рибар
01.09.2013 14:08:20
8
3
Искай отрезвител.... кръст не ти трябва... Като влизаш трезвен в морето можеш и сам да се пазиш !!!
39.
Тракиец
01.09.2013 14:05:46
1
8
Не виждам от активните тука да протестират пред чудото или там както го наричате дайте да организираме един протест и да видим колко хора ще се съберем щото всички тука сте много силни ама като стане дума за фейс ту фейс и сте насрани всички. Призовавам ви да ударим един час и да отидем и да изразим общественото си мнение...
38.
Мен
01.09.2013 12:31:12
15
7
Страхотно! :) Едно истинско творение на изкуството, което показва хилядолетната история на България и българите!
Царево може само да се гордее с това!
Добре, че кмета е проявил разум и не е подкопал хилядолетната ни история, както прави еврейската религия, за благозвучие наречена християнство.
Браво!!!
И до православните християнчета тук... проявете малко любопитност и вижте св.Богородица чии образи унаследява в наше време... не бъдете толкова оскотяли срещу българщината!
Благословен да бъде кмета, Царево, жителите на Царево, цяла България и целия свят!
37.
bozie nakazanie
01.09.2013 11:29:17
6
6
carevtzi sami sigo izprosihte tova chudovishte s vashata zloba i omraza gledajte go za da vizdate v nego sobstvw\enata si loshotija i dvulichie i se pitajte dokoga shte ja karate taka tazi statuja e otrazenie na samite vas tja shte e tam dokato vie samite ste takiva i shte izchezne kogato stanete po dobri......
36.
Южен Потоп
01.09.2013 08:54:26
7
1
Някой ще бъде ли така добър да ми обясни какво е ГАСТЕРБАЙТЕР???Абе що не си гледаш парцала и кухнията,вместо да си губиш времето с неща,които не разбираш.
35.
лейди гарга
31.08.2013 22:57:59
4
11
Абе, тези бъзикат ли се с нас? Какво е това отвратно нещо? Как може да се одобри подобен проект? Тези хора слепи ли са? Ясно е, че някой яко се налапал с пари, ама поне и нещо свястно да бяха направили. Някой "умник" пак си набръчкал мозъка да измисли подобна глупост. Както стана и с герба. Какво му беше на стария герб, че решиха да го заменят с някакъв абсолютно тъп, грозен и смешен герб? Не оправиха скапания, разбит площад и онази поляна в Квартала, която се води център, ами седнали статуи да правят. Доста туристи смятат града ни за грозен, скучен и западнал, а и си са прави. Сега за капак и тази статуя. Как пък няма ей така, за разнообразие, да измислят пък и нещо хубаво за този град бе? Пууу, само некадърници ни управляват. Срамота.
34.
до бунтар
31.08.2013 22:26:39
2
12
айде 5,09 да ги грабваме сопите и боклука вън от царево/
33.
Стария рибар
31.08.2013 22:19:14
3
10
ИСКАМЕ КРЪСТ, ДА НИ ПАЗИ!!!!!!!!!!!
32.
БУНТАР
31.08.2013 22:04:54
3
12
На протест. Статуята да се върне там откъдето дойде.Само кажете датата и грабваме сопите.
31.
Аз
31.08.2013 21:55:32
1
10
Той Лапчев взима еднолични решения откакто е седнал на кметския стол.Минава през хорските несъгласия и недоволство като булдозер. Миналата година за главната улица, тая година за фара, така че това със статуята изобщо не ме изненадва.Той просто си вкарва едни автоголове, погазвайки волята на хората. Сякаш самите царевци ги няма и тяхното мнение за него нищо не значи, така се държи нашият кмет.
30.
рибар
31.08.2013 19:45:00
1
11
Срамно е че в време на немотия и пестеливост се взима еднолично решение за такава статуя.Изглежда г-н Кмета е забравил че е общински служител а не управител на ЕТ! Да не говорим за естетическата страна на "творението".Вярно е че вкусат е субективно усещане но тук мисля че мнението е общо:ГРОЗНО,НЕДОМИСЛЕНО,СКАПО,САМОЦЕЛНО!И като казвам скапо.С парите похарчени за това "изскуство" и които ще бадат похарчени за монтаж можеше да се направи много за рибарското пристанище и за пристанището което се преварна в разграден двор.Обещанията останаха в есента на 2011.Сега доиде време да се харчат безмислени пари за още по безмислени неща!А можеби за някои не са безмислени!!!!! И накрая: Стоиността на творението е около 100000лв.!
29.
иванов
31.08.2013 16:39:51
1
9
Това да не е статуя на неговата любовница таня фешева която тъй безсрамно се подвизава във facebook
28.
До Доцент
31.08.2013 15:46:06
2
13
Тоя урунгел по нищо не прилича на статуята в морската градина. Нестинарството почитаме така е но там са Константин и Елена не този урунгел. Да си го сложи Лапчев в двора и да не излага хората от с. Българи, че и от там ще го натирят.
27.
Доцент
31.08.2013 15:09:10
13
5
Цялата ни мара втасала,сега ще мрънкаме защо ни сложили статуя на някаква тракииска богиня вместо кръст или статуя на Николай удотворец.Всички се бият в гърдите,че нестинарството произлиза и е останало само в нашия регион,но сега никой не приема статуя на езическа богиня?Да попитам само понеже виждам тука пишат много начетени и умни хора,някой може ли да ми каже на чия богиня е статуята в морската градина,която много прилича на тази и е там от както се помня.
26.
ехеее
31.08.2013 13:18:17
1
9
Лапчев, това да не опит да поставиш Фешева за вечни времена пред очите си? Като станеш да си пиеш кафето след 50г, да си спомняш каква красавица е била..............ХАХАХАХААААХАААААА
25.
Бъхххрратото
31.08.2013 12:54:41
0
7
Наперено вървиш, дупето въртиш
а вечер в стария квартал ходиш да се молиш
но не в Църквата хаха а в една къща
24.
dimo Stavrev
31.08.2013 12:27:53
8
3
statuqta e darena bez pari... zashto ne go podchertaete :)
23.
до 20
31.08.2013 12:08:41
2
6
пламен има такава функция,на зам. тои пак може да си е специаялист.По добре той да се занимава с екология от колкото оная овца цветелина.Като е видя лошо ми става.Лапчев как е трае
22.
Kirov
31.08.2013 10:47:51
5
2
Ако установите разликата между Религия, Вяра в Бог и Изкуство, ще ви е по-лесно да дишате и да се гледате в очите и няма да се пънете толкова по форумите и да всезнайствате и да правите религиозни атаки, все едно всяка неделя сте на линия пред олтара.
Бъдете здрави.
21.
Тракийския Бог
31.08.2013 10:41:02
4
4
Има действия като предприетите от лапчев, което просто пораждат размисли... На доста от нашите съграждани това им идва прекалено за интелектуалния и душевен багаж! Ето кое е най-тежкото поражение за Българския народ от годините комунизъм и от последващите комунистически издънки БСП, ГЕРБ и др, по-тежко дори от Турското робство: загубата на вярата (в Бог, Богородица или просто Нещото над нас самите). Такава съсипия на морал и духовност няма в никой от нашите съседни народи - за голяма жалост и тъга. Така че нека млъкнем и се замислим....
20.
89
31.08.2013 10:26:48
2
1
Пламен не бил зам. директор, а специалист Екология
19.
до fu9ku8p и mesten
31.08.2013 10:22:53
0
10
Да така е, всички в администрацията са млади хора /като например конярова или лозанова/ и с това се изчерпват предимства им в сферата на пожеланията, от там нататък влизаме в реалността:
– нефункционираща администрация, работеща еднствено в полза на кукловодите на лапчев, това не е администрацията която ни трябва.
– силно корумпирано управление съставено от комплексирани еснафи, това не
управлението което ни трябва.
Така е, като им позволихте да Ви купят на изборите, сега ще ви яздят до следващите.
18.
Кюприйска баба
31.08.2013 10:13:07
1
11
Царевци, щете не щете, ще ви дам акъл.
Помолете Созополският Божо, да ви подари копие на оная работа на Бог Приап за да го поставите до Богинята и тогава (мое мнение) композицията ще има завършен вид. Тъй де, ако ще е, барем да е нящо!
17.
Свети Дух
31.08.2013 09:42:21
0
10
Колко струва тва бе лапчев, да си чувал за Закон за обществените поръчки, да си чувал за обществено обсъждане, или още връщаш версиите от изборите. Крайно време е прокуратурата да влезе в общината. Това което си направил е не само неморално, то е и незаконно.
16.
mesten
31.08.2013 02:33:50
9
3
Браво на Станислав и Пламен,другото момче не го познавам.За Пламен искам да кажа ,че е много стабилно и сериозно момче, и че по късно щял да изплува в политическата сцена на Царево.Засечен е разговор между важни хора в града и се спрягало неоговото име.
15.
fu9ku8p
31.08.2013 02:21:43
8
1
стига с тези глупости за кмета и администрацията, само млади хора са нали това искате,
новите назначения в администрацията
зам.кмет - Станислав добрев
зам.директор чис. и екология- Пламен Вълчев
н-к отдел Богомил Консулов
14.
православен
30.08.2013 23:23:29
0
13
Лапчев е влюбен в себе си.Неговия партиен лидер Бойко е православен християнин .Как ли ще реагира ? Лапчев е един кмет ,който не е в час.Доказал го многократно.
13.
Стоян - твой колега
30.08.2013 23:19:47
0
13
Кмете спри този резил, смири се и всичко ще се нареди добре ! Няма безгрешни хора, и ти не си! Не забравяй Евангелското Слово! Не подменяй истината с лъжата, не затваряй вратите на спасението ! Символите са важно нещо, те ни напомнят за самите нас! Не забравяй, Че весяка власт е от Бога дадена, но не всяка власт е Божия (не всяка Му остава Вярна за това се иска много кураж, смелост и много сили). Пожелавам ти да имаш този кураж и тези сили и да останеш верен на живия Бог !!!
12.
Стоян - твой колега
30.08.2013 23:19:46
1
15
Кмете спри този резил, смири се и всичко ще се нареди добре ! Няма безгрешни хора, и ти не си! Не забравяй Евангелското Слово! Не подменяй истината с лъжата, не затваряй вратите на спасението ! Символите са важно нещо, те ни напомнят за самите нас! Не забравяй, Че весяка власт е от Бога дадена, но не всяка власт е Божия (не всяка Му остава Вярна за това се иска много кураж, смелост и много сили). Пожелавам ти да имаш този кураж и тези сили и да останеш верен на живия Бог !!!
11.
Свети Дух
30.08.2013 22:16:56
1
18
Лапчеееев, лапчев, Бог си на Свещенните простотии. Кръгъл идиот с лоботомия.
10.
ЕДИН
30.08.2013 21:48:54
2
11
Г-н Кмете,/Лапчев/,знам че коренът Ви е от Ургари /с. Българи /,и от край време там сте си ЕЗИЧНИЦИ, в т.ч. и с нестинарските танци.Не ни карайте да се срамуваме от вашия вкус и решения.Василико,Царево,Мичурин,Царево е бил и ще бъде винаги ХРИСТИЯНСКИ ГРАД.
НЕ НИ НАЛАГАЙТЕ ДРУГА ВЯРА И РИТУАЛИ.
Ние си знаем нашите корени и родове.Ако Вие не знаете вашия ,потърсете го! Не ни въвличайте в тези мръсни интриги.Парите и славата не са всичко в този живот!
9.
До всички рибари
30.08.2013 21:47:24
0
18
Да знаете,че ако няма паламуд този сезон, то е защато се е изплашил от новия фар!
8.
До всички рибари
30.08.2013 21:47:24
1
13
Да знаете,че ако няма паламуд този сезон, то е защато се е изплашил от новия фар!
7.
хахахха
30.08.2013 21:47:11
0
12
какво е това чудо беееееее, ЛАпчев по такива жени ли си падаш, та на тая ръцете са като на боркиня, хахахха, ужааааааааааааас
6.
carevo
30.08.2013 20:46:05
1
11
http://mitropolia.sliven.net/index.php?id=113511
Изявление на Сливенска митрополия
Сливенска Света Митрополия
25.06.2013 / 14:48

В началото на месец юни, 2013 година в кв. „” Василико” на гр. Царево се е провело обществено обсъждане на проект за възстановяване на разрушения фар на входа на пристанище Царево. С проекта се предвиждало, вместо да се възстанови фара във формата на православен кръст, както е бил в миналото, да бъде монтирана статуя на тракийска богиня.

Православните християни от Царево не подкрепят предложения проект и настояват, ако трябва да бъде монтирана статуя, то тя да бъде на св. апостол Андрей Първозвани, или на св. Николай Чудотворец. Сливенска митрополия безрезервно подкрепя желанието на православните християни от гр. Царево.

Историята говори, че на мястото на днешния град Царево през ІІІ- ІV век преди Христа е съществувало древно тракийско селище, но то е просъществувало до І век след Христа. След раждането на нашия Спасител Господ Иисус Христос, християнството в земите край Черно море е било проповядвано от св. апостол Андрей Първозвани, който в средата на І век е основал християнски общини в селищата по южното Черноморие.

Град Царево вече 2000 години е традиционно християнско селище, в района на което има множество християнски символи, напомнящи за величието на християнската вяра, която вяра и днес изповядва населението на града.. Днешният гр. Царево няма нищо общо с древното езическо тракийско селище, съществувало по тези места. Предложението да бъде издигната статуя на тракийска богиня е кощунство спрямо християнската вяра и спрямо покровителите на града св. Богородица и св. Цар Борис Покръстител, в чиято памет има въздигнати православни християнски храмове.

Преди 13 години целият християнски свят тържествено отбеляза 2000 години от Рождество Христово. Изпълнението на такъв проект е крайно несъвместимо с това неповторимо събитие. Недопустимо е в православна България, приела християнството преди повече от 1140 години, да се възражда култ към езически идоли.

Вярваме, че ръководството на община Царево ще се вслуша и ще се съобрази с предложението на православните християни от града.



+ Сливенски митрополит ИОАНИКИЙ

ta vaprosa mi e kak taka ima obshtestveno obsajdane v na4aloto na mesec iuni , pri polojenie 4e ve4e e bila pusnata pora4kata i e varvqla podgotovkata za napravata na masivnata statuq!
5.
FI
30.08.2013 20:34:52
0
10
Ujas. Ujasno ujasno
4.
tzarevo
30.08.2013 19:36:11
1
9
Питай този от "червената зала" Кико, дето дели с Цигуларов, кой печели поръчките и по какъв начин в тя община. Нищо чудно да знае или само за детски домове той ги печели?! незнам поинтересувай се как един селски кръчмар печели поръчки да извършва строителни дейности в общината ни и да сурка с гербаджии. Иначе много лаеше и той ама сега е по-нисък от тревата щото е на коритцето.
3.
carevo
30.08.2013 19:26:42
1
9
Men samo mi e interesno koi vze porachkata, i za kolko hilqdi leva stava na vapros >
2.
690
30.08.2013 18:45:58
8
6
Залюхани Бесове, статуята е метална не е от камък, толкова да сте зле да не правите разлика. Другото Ок ама метал от камък да не различавате ;-)))
1.
97
30.08.2013 18:14:24
0
19
Всеки, който е имал допир и близки отношение с герб е бита карта !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори