×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани


15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани
Спасителите извадиха тялото на 15-и загинал изпод развалините в Белгород
13 Май 2024, Понеделник, 07:46 ч.
Автор: Флагман.Бг, Снимки: ТАСС и Телеграм/Юрий Подоляка

Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър 

Петнадесет са вече загиналите при обстрела на жилищен 10-етажен блок в южния руски град Белгород близо до границата с Украйна. Това предаде агенция ТАСС, цитирана от БТА, като се позовават на руското министерство на извънредните ситуации.

Сградата се срути частично вчера, след като, по информация на министерството на отбраната на Русия, е била улучена от украинска ракета. Предишните данни на руските власти бяха за тринадесет загинали.

"Спасителите извадиха тялото на 15-и загинал изпод развалините в Белгород", съобщи руското министерство на извънредните ситуации в своя канал в "Телеграм".

В града вчера десет пъти бе обявена ракетна опасност, написа в същото комуникационно приложение губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

Той съобщи по-късно, че над Белгород тази нощ са били свалени няколко въздушни цели. Няма пострадали хора.

Белгород, който се намира от другата страна на границата срещу Харков, често става мишена на украински обстрели след руската пълномащабна инвазия в съседната страна преди повече от две години.

Междувременно губернаторът на Липецка област Игор Артамонов съобщи, че над южния руски регион тази нощ са били свалени дронове, изпратени от украинските въоръжени сили.

Няма пострадали хора. В електрическа подстанция обаче е избухнал пожар, който в момента се гаси, написа Артамонов в своя канал в "Телеграм".

Осем украински безпилотни летателни апарата са били свалени и над съседната Курска област, съобщиха регионалните власти.

Междувременно роденият в украинския град Суми военен анализатор Юрий Подоляка съобщи в своя телеграм канал, че ракетата, която срути вход на жилищен блок в Белогород, е изстреляна от Въоръжените сили на Украйна от района на Казачей Лопани в Харковска област. 

В същото време обаче украинската информационна агенция УНiАН оповести странната хипотеза, че руснаците сами са си бомбардирали жилищния блок, но се опитвали да обвинят за това властите в Киев, както направили и кървавото нападение в концертната зала "Крокус сити хол" в московското предградие Красногорск. 

Ударът по многоетажната сграда в Белгород бе изненадващ, но дойде в точния момент, твърди Игар Тишкевич - политически анализатор в Украинския институт за бъдещето. 

„Нека си спомним възхода на Путин и Втората чеченска война! Ударите по няколко високи сгради в Дагестан го превърнаха във военен лидер... Сега ситуацията е подобна“, коментира анализаторът, според когото руският президент искал да се изкара защитник на народа. Тишкевич изтъква, че за да продължи войната в Украйна, трябвало да се мотивира нуждата от мобилизация. 

Експертът Александър Коваленко пък се опита пред украинската информационна агенция да докаже невероятната му хипотеза, като изтъква, че ракетните отломки не биха могли да пробият всички етажи и да се взривят на първия. Според него взривната мощност е най-малко половин тон. Само бетонопробивната бомба BETAB-500, която сега се използва често от руските военновъздушни сили, може да предизвика това, както и ОФАБ-500, допълва специалистът. Според него бомбата е паднала от самолет Су-34.

Дали заради трагедията в Белгород или не, Владимир Путин смени военният си министър. Руският президент предложи първия вицепремиер Андрей Белоусов да поеме отбраната на мястото на Сергей Шойгу, предаде ТАСС, цитирайки указа, публикуван вече на сайта на Кремъл.

Франс прес пък отбелязва, че изненадващото отстраняване на Шойгу е част от дълбоки промени в правителството, предложени от Путин броени дни след като положи клетва като държавен глава за пети мандат, съобщава БТА. Руският президент смени министъра на отбраната повече от две години след началото на т. нар. специална военна операция в съседна Украйна, която буксува.

Шойгу, който бе министър на отбраната от 2012 г., ще стане секретар на влиятелния Съвет за сигурност на Руската федерация на мястото на Николай Патрушев. Смятан за близък до Путин, той също така ще отговаря за развитието на военнопромишления комплекс, посочва Ройтерс.

Бъдещият руски министър на отбраната Андрей Белоусов е икономист по образование.

Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов запазва поста си, съобщи пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

В същото време Ройтерс, цитирана от БТА, предаде, че Генералният щаб на украинските въоръжени сили признава за "тактически успех" на руската армия в североизточната Харковска област.

Четиринадесет от двадесет и двата опита на руснаците да напреднат в района продължават, пише в сводката, публикувана след полунощ днес. Сраженията в района на Вовчанск не спират, като руската армия е хвърлила "значителни сили", за да превземе града, допълни украинският генерален щаб.

Русия твърди, че е поела контрол върху най-малко девет гранични села в Харковска област. Украйна от своя страна казва, че отблъсква атаки и се бие, за да запази контрол върху тези населени места.

Няколко руски медии обявиха, че руската армия е влязла във Вовчанск. Според украинската армия обаче боевете се водят в околностите на града.

Твърденията и на двете страни в конфликта не са проверени по независим път.

В петък руската армия нахлу в Харковска област, откривайки нов, североизточен фронт в бушуващата вече 27 месеца на изток и юг война, отбелязва Ройтерс. Харков, вторият по брой на населението украински град, се намира на 30 километра от границата с Русия.

Вовчанск е на 4 километра от границата и на 45 от Харков. Той е основна цел на руското настъпление, наред с Липци - град, който е на 7,5 километра от границата и на 20 от Харков.

По последни данни от граничните райони вече са били евакуирани близо 6 хиляди местни жители, съобщи ръководителят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов.

В събота вечерта украинският президент Володимир Зеленски обяви, че спирането на руската офанзива в североизточния регион сега е "задача номер едно" за въоръжените сили на страната му.




В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
15
Коментара по темата
15.
ртг
14.05.2024 15:52:39
1
2
До там им стигат възможностите на украинците. Въпреки безусловната подкрепа от целия свят, със западни оръжия , западни наемници и милиарди, освен да направят някой терористичен удар по жилищна сграда, друго не могат.
14.
До 10
13.05.2024 17:48:02
3
0
Момко, намали малко белото и парцуцата бе мамин, пострадали хора няма,само някоя и друга бълшасалаватенка.
13.
Що ривети бре
13.05.2024 16:25:21
2
1
Руски ирегатори коги мряха децата в Украйна от обстрела на ракетите злорадствахте връщат им жеста а идва и Атакам някой орка опять ше опърди коченя жалко че не е ботоксовата табуретка в кремъл
12.
До 10
13.05.2024 11:43:16
0
3
Момко, намали малко белото и парцуцата бе мамин .
11.
Самюел Клеменс
13.05.2024 10:52:45
2
9
Не можете да си скриете еврастията. :)
Толерасти и еврасти от всички джендъри - обед(и)нявайте се!
Евролиберастици, учете ни на морал. :)
10.
Самюел Клеменс
13.05.2024 10:09:14
11
5
И още нещо про роzzияни!
Само видя армията обладавана от камирманафТопузи и разбирам, защо още "спинкам с мама".
Само като видя патриарха ворИвафлер, като ви видя и шефа на Думата-Володин-вафлерИпомазка, и разбирам защо всю страну и армию обхватила пидратинская жиза.
9.
Самюел Клеменс
13.05.2024 09:48:14
8
10
Като ви видя само евровизията и ми става ясно какви долни утайки сте, евробите.
Едните са джендъри обичащи негра, другите са руzzияни.
Два свята, единият е излишен.
Не е срамно да сте джендъри, срамно е да го криете.
8.
Ъхъ
13.05.2024 08:52:24
12
20
Досега не чухме за две години руснаците да кажат нещо лошо по адрес на украинци. В обратна посока обаче се хвърля кал, тор абе всичко.
7.
*********
13.05.2024 08:26:41
12
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
6.
ХХ
13.05.2024 08:25:04
2
5
Още преди седмици цар се говореше за смяна на Шойгу и промоция на "изчезналия" генерал Суровикин.
5.
Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.
13.05.2024 08:24:03
11
20
Заради Белгород, сега руснаците ще сринат Харков...
4.
ххх
13.05.2024 08:13:51
12
18
И да добавя че пропуснах!
Не вярвайте на очите си, не включвайте сивотото вещество, бъдете простаккопейки! Украинските нацисти са изстреляли снаряд с мощността на руски ФАБ, после се е превърнал в Атакамс, а най-накрая МО на РФ обяви работа на руското ПВО.
https://youtu.be/KnGo7CU1dSk?si=u_PJDRopr7BV__UG
Ако в рамките на 3-4 минути има 2-3 бързи коментара, не сме от медията, просто сме световна медия и хиляди влизат да коментират.
3.
kantara
13.05.2024 08:10:04
29
25
Добра новина! Нека и руските блядове да усетят малко от "специалната военна операция" на диктатора Путьо
2.
Xxx
13.05.2024 08:09:11
4
14
Шойгу беше сменен преди терористичната атака!
1.
ххх
13.05.2024 08:06:38
27
29
Гледах видеото от взрива,чиста терористична акция!Типично за украинците!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори