×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание


Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание
Дончо Мърнков, Димитър Цеков и Теодор Главчев споделиха, че с голямо вълнение участват във възстановката на събитията от Априлското въстание
01 Май 2024, Сряда, 11:01 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

И преди 148 години, и сега има предателства, и те няма да спрат, каза Дончо Мърнков, който участват във възстановката в Копривщица

Точно в 11:30 часа ще започне възстановката на събитията от преди 148 години в Копривщица, където на днешния ден (б.а. на 20 април стар стил) започва Априлското въстание, а пред БНТ организаторът Катя Мрънкова изтъкна, че тържествата са започнали в 10:30 часа с поднасяне на цветя на гроба на апостолът от 4-ти революционен окръг Тодор Каблешков. „Той взема в този ден съдбоносното историческо решение да обяви въстанието. Става автор на кървавото писмо и така подпали бунта“, добавя тя. 

Днес събитията от паметните дни ще бъдат припомнени с възстановка и в Клисура. Това са градовете, откъдето е тръгнал пламъкът на въстанието. Кулминацията в Панагюрище пък е с тържествена заря-проверка тази вечер.

Събитията в Клисура вече започнаха снощи с митинг-заря. Почит към подвига на загиналите беше отдаден и с падане на колене. В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя. Служебният премиер Димитър Главчев също присъства на тържествата.

Днес в Клисура е кулминацията на проявите. Всяка година на този ден самодейци от града и национално дружество "Традиция" възпроизвеждат историческите моменти. Градът е дал 400 жертви и остава свободен само 6 дни.

„Днес ще се въплътя в ролята на турчина Наджиб ага, изпратен в Пловдив, за да арестува Каблешков и да предотврати бунта“, разказва Дончо Мърнков от Копривщица. 

„Предателствата никога няма да спрат. Надявам се днес да е хубав деня, за да се наследят хората на живата история, която ще пресъздадем с колегите от дружество „Традиция“, с нашите съграждани от НЧ „Хаджи Ненчо Дончев Палавеев“ и с всички родолюбци, свързани с Копривщица!“, добавя той.

За четвърта година участвам с голямо вълнение във възстановките, споделя пък Димитър Цеков, а Теодор Главчев каза пред националната телевизия, че днес ще се превъплъти 
в ролята на Найден Попстоянов. 

„Той е бил главен учител и е командвал 1000 души по време на въстанието. Бил е и председател на Оборищенското събрание“, пояснява Главчев. 


В категории: Животът


Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 0
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 13
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
6
Коментара по темата
6.
сакън момчета, не правете тези неща
01.05.2024 20:20:47
0
0
Чудя се само как в сегашната ченгеджийска България смеете да изкарате кремъклийките на дядовците си на показ. Така веднага попадате в категорията ОПГ. Става обаче страшно ако имате и някой пудел захапал пачка. Веднага следва досъдебно производство и влачене на следствието с години. Може и да лежите в следствения арест, докато си кажете къде криете боеприпасите и контрабандните кучешки консерви. Така де - никой освен куките не трябва да има оръжие и храна. И да ви нападнат по домовете ви и да ви изколят нямате право на съпротива -защото ще бъде незаконна.
5.
----
01.05.2024 14:32:03
0
0
Още колко коментара ще издрискаш ппдебил? Гледай унгарците да не ти направят едно показно, както са го правили и преди. Чети дебил - Карпатска Украйна е кратко съществувала непризната държава, провъзгласена на 15 март 1939 г. в град Хуст на територията на едноименната автономна област, влизаща тогава в състава на Втората чехословашка република. Непризнатата държава просъществува точно един ден – до 16 март, когато унгарските войски навлизат в град Хуст (по други данни – до 18 март, когато Унгария окупира цялата територия на Карпатска Украйна).
Опорки срещу унгарците нещо? Сащ къде са били тогава? А, да, горили са вещици и са преследвали черните с куклус клана. Нямало ги е да ти платят, но сега ги има. Давай с опорките. Нпото ти казва и че опълченците на Шипка са били много толерантни и са делили османлиите на кюрди араби турци и какви ли не. И не са закачали тези които Сащ поръча за деня понеже са били "умерени".
Чети още дебил.
Полувековната зависимост на Северщината от Великото литовско княжество не е заличила изконно православната вяра на нейното население. Когато католическа Литва иска да католицизира хората от Северщината, те се противопоставят на това толкова активно, че Москва успява, възползвайки се от това, без война да постигне отделянето на Северщината от Литва и да я присъедини към Руската държава.
Давай с опорките. Тя Русия не е била толерантна а е трябвало. Трябвало да се предаде на всички за всичко за да угоди на Нпото ти. Как така Русия няма да признае украинците по време на 14 те руско турски войни? Със сигурност крайна начело с неродения още фашист бандера е щяла да победи османлиите. За няколко долара. Сега един друг въпрос. На съд кога ще ходиш?
4.
ДоТукНиДокарахаСДС-Чумавите
01.05.2024 13:54:05
1
2
Сред тези субекти има и криминално проявени. Познавам такъв от Пловдив - съден за палежи, за нанесени побоища.Има дело и за отвличане и гавра с жертвата.С една дума - измет, самопровъзгласила се за родолюбци и патриоти ,достойни единствено не за тези дрехи,с които се обличат,а с такива, на раета . за
3.
Бургазлия
01.05.2024 13:40:37
3
3
Хубаво правят възстановки и Априлското въстание е дало начало на нещо, което за съжаление не се е случило докрай и е откраднато от руската империя (следващия поробител). Дано същите тези хора не се кланят на новия поробител, защото язък за жертвите дадени тогава
2.
*********
01.05.2024 13:17:55
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Ама тия големи герои
01.05.2024 11:59:17
2
5
Същите тези "родолюбци" искат украйнците да се предадът на руснаците и да им станат роби.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист  Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце 28 плажа може да останат неохраняеми 28 плажа може да останат неохраняеми Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради промените в наредбата за водноспасителната дейност Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори