×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шок за неваксинираните! Коклюшът ги удря без симптоми и не могат да си поемат въздух от гърчове


Шок за неваксинираните! Коклюшът ги удря без симптоми и не могат да си поемат въздух от гърчове
Предписването на антибиотик в началото потиска развитието на бактериите, каза Ива Христова. Ако лечението закъснее, тези бактерии са започнали да отделят токсини, обясни тя
22 Април 2024, Понеделник, 08:32 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Това е сериозно заболяване, при което смъртността достига 4%, предупреждава проф. Ива Христова

Ако се изпусне периодът преди изявата на симптомите за коклюш и минат десетина дни, при неваксинираните може да се стигне до тежки пристъпи – конвулсии и гърчове, които водят до невъзможността болният да се поеме въздух. Това каза в  „Тази сутрин“ по бТВ директор на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Ива Христова.

Тя предупреди, че коклюшът е сериозно заболяване и че смъртността достига 2-4%. Не е случайно, че ваксината е в задължителния имунизационен календар, изтъкна вирусологът. 

„Най-рискова е групата на новородените – на месец-два, преди да им е поставена първата имунизация“, обясни тя и допълни, че двата смъртни случая при новородени вероятно се дължи на забавено лечение.

Проф. Ива Христова посочи, че предписването на антибиотик в началото потиска развитието на бактериите. „Ако лечението закъснее, изразената симптоматиката вече показва, че тези бактерии са започнали да отделят токсини“, поясни тя.

„Относно разпознаването на коклюша – той започва като остро респираторно заболяване. Налице са хрема, температура и лека кашлица. Симптоматиката, която е тежка и води до задушаване, се развива в следващите дни и седмици“, поясни още проф. Христова.

Според нея има доста източници на зараза, които са безсиптомни или с атипични симптоми. Тя поясни, че се хваща „върхът на айсберга“, а вероятно разпространението на зараза е доста по-мащабно и не се разпознава лесно.

„Очевидно има скрита заболеваемост, тъй като не може да бъде открит източника на заразата. Болните хора разпространяват бактериите още в инкубационния период – още преди изявата на симптомите. Ако се хване още в първата седмица, лечението ще даде ефект и ще се пропуснат тези пристъпи на кашлица. Но ако се изпусне този период и минат десетина дни, при неваксинираните лица се стига до тежки пристъпи – конвулсии и гърчове, които довят до невъзможността да се поеме въздух“, обясни още експертът.

„Всички лаборатории са задължени да докладват случаите на коклюш, така че няма значение къде ще се направи изследването. Клиничните симптоми не са типични и е най-добре да се прави тест при наличието на съмнение за коклюш“, каза още проф. Христова.

Тя посочи, че лечението от една страна цели да спре разпространението на бактериите, а от друга – да бъдат облекчени симптомите. От думите ѝ става ясно, че в първите дни антибиотиците са изключително ефикасни – колкото по-късно бъдат включени те, толкова по- голяма е опасността за пациента.  

Проф. Тодор Кантарджиев пък каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS, че до 40 дни е най-добре бебето да бъде само с майката, за да не се заразява.

Семействата, които очакват майката да се върне с новороденото, трябва също да бъдат ваксинирани, подчерта той. 

„Хора, ваксинирайте си децата“, призова професорът.

Той поясни, че световната практика е бременните след шестия месец да се ваксинират. Жените може да си поставят ваксина и преди забременяването.

Хора, които са ваксинирани преди повече време, може да пренасят заболяването или да се разболеят. Първите симптоми може да се проявят 6-7 дни след контакт със заразен.

Професорът каза, че типчните симптоми на коклюша са "магарешка" кашлица, продължаваща повече от 10 дни, повръщане и кръвотечение от носа. Лечението е с макролидни антибиотици. Ако такива не се приемат, кашлицата може да продължи с месеци.

В ефира на „Твоят ден“ кметът на Кюстендил Огнян Атанасов коментира обстановката със заболяването в града. Той каза, че в общината няма доказани нови случаи на коклюш. Властите започват информационна кампания за ползата от ваксинацията срещу заболяването.


 


В категории: Здраве


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
22
Коментара по темата
22.
Тукашните
22.04.2024 20:03:28
0
2
мръсни дяволски изчадия са си измислили уникално локално плашило. Общото с предишното, което те държат да къкри на бавен огън и до ден днешен, е, че и в двата случая симптомът е ЛИПСАТА на симптоми, основният "симптом" на всички нови НЕнормалности! ;-)) В световните плашещи говорилни рефренът все още си е "болестта" Х, т.е. всяка "болест" която се лекува единствено и само с тоталитаризъм и финансов грабеж!
21.
6matarok
22.04.2024 19:51:07
0
1
naglosaksonski laboratorii ima li? - ima , pitaite ukristancite, hubavo 4e bqha RU armiqta 4e zapo4na da izriva ko4inata im ot osnovi da otkrie laboratoriite, a rezultatite sa vidimi, ukristan s nai visok broi spinozni v cqla evropa, i za desert dumite na velikiq kovid-general " QKO 6TE SE MRE!"
20.
*********
22.04.2024 19:37:17
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
До 3 (Помориеца)
22.04.2024 19:31:25
0
3
Със сигурност от Поморийската прослойка без грам мозък с борчове за цял живот и гладен като куче иначе с интернет и с телефон на промоция и с къща по наследство от баща си,построена с материали крадени от ДП и плажната ивица и с чакъл от бившата ЖП-линия.
Иначе водещ се гражданин на гръцката клоака кв.Поморие бъдещ квартал на Бургас
18.
*********
22.04.2024 18:47:38
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
14
22.04.2024 17:53:27
1
0
Какъв приятел си ми ти, бе главоч! От тарикати и дървени философи станахме първи в света по смъртност за 2022г. От ПСР, Антитела , Антиген и клетъчен имунитет всеки кибик пред блока вдява, затова сме на тоя хал. Кажи, лауреате, хората съчки ли са? Иди на гробищата и се огледай.
16.
Zzzzzzz
22.04.2024 17:48:10
0
3
☝️Британка, която и присъствала на дебата в парламента на Обединеното кралство вчера - 18 април - относно прекомерните смъртни случаи след Covid 19.

"
Отидох на дебата в парламента на Обединеното кралство вчера - 18 април - относно прекомерните смъртни случаи след Convid 19.

Беше съкрушително. И сега всичко е публично достояние.
По-долу има няколко късчета информация. Имаше много повече. Моите коментари са в квадратни скоби.

1. Беше обявено за „безспорно“ от всички, че ваксината срещу Covid е причинила смъртни случаи и други сериозни наранявания.

2. Има над 450 000 доклада за неблагоприятни ефекти в системата "Жълтата карта" за докладване на неблагоприятни странични ефекти от въвеждането на ваксината през 2021 г. (включително смъртни случаи), повече от всички доклади за всички други ваксини през предходните 20 години.

[Тази цифра е много по-висока от първоначално признатата от правителството – докладът е достъпен онлайн].

3. Правителствената схема за обезщетения за наранявания, причинени от ваксина Covid е изплатила възможно най-голямото обезщетение на 163 души за сериозни, променящи живота наранявания след ваксината. И схемата изостава много в достъпа до искове. (Има около 9000 искове досега).

4. Самата Мария Колфийлд (от Министерството на здравеопазването) призна, че „нито една ваксина не е безопасна“.
�[Това е пълна подигравка с тяхната „безопасна и ефективна” кампания.]

5. Когато Neale Hanvey от партията Alba, каза че няма надлежни данни за достъп до информация относно безопасността на ваксината, тъй като фармацевтичните компании направиха ваксина на контролната група след 8 седмици, д-р Киран Мълън от Консервативната партия каза, че това е приемливо, тъй като компаниите са включили по-голям обем хора от нормалното в това 8-седмично проучване.
�[Няма логика...]

6. Neale Hanvey също така заяви, че ваксината е установена като онкогенен (причиняваща рак) от учения Кевин МакКернан и други учени са потвърдили тези открития. Те са замърсени с плазмидна ДНК, която не е изброена в съставките, за които се предполага, че са във ваксината.

7. Д-р Ангъс Далглиш, онколог в болница Джордж, Лондон, беше посочен като заявяващ, че слагането на ваксината трябва да спре - те не са безопасни. Той щеше да присъства на дебата, но вместо това говореше на конференция в Берлин по тази тема.

8. Начинът, по който ONS изчислява свръхсмъртните случаи, беше променен от правителството след въвеждането на Covid ваксината, така че те не са сравними със статистиката преди това време. Следователно свръхсмъртността е дори по-висока от 5% за миналата година.

9. Свръхсмъртните случаи, дължащи се на сърдечни заболявания, са се увеличили значително при хората на млада до средна възраст след Covid ваксината. Това е в резултат на шиповия протеин, който не остава в ръката, а пътува из цялото тяло и образува съсиреци. Съсиреците в съдовете около сърцето причиняват сърдечни заболявания. Съсиреците около белите дробове и мозъка причиняват инсулти. Тази информация беше дадена от Андрю Бриджън, който има научен опит.

10. Данните относно броя на смъртните случаи сред ваксирани и неваксирани вече не се оповестяват публично, а само на фармацевтичните компании. Тези данни вече се считат за чувствителни. Правителството смята, че може да бъде „злоупотребено“, ако бъде дадена информация на обществеността.

11. Беше заявено, че Модул 4 от разследването на Covid, който се занимава с ваксината, е отложен до следващата година и повечето се съгласиха, че трябва да се направят допълнителни изследвания по повдигнатите въпроси.

12. Въпреки всичко по-горе, правителството и представителите на опозицията на Лейбъристката партия по време на дебата заявиха, че пускането ваксинирането трябва да продължи.

Ейлис

@BGmilitary
15.
Zzzzzzz
22.04.2024 17:44:22
1
0
Bulgarian Military Union "Vasil Levski":
Hi all …

I went to the debate in the UK Parliament yesterday - 18th April - on excess deaths since Convid 19.

I wrote this up from memory… (I did check a few facts … my memory isn’t that good!!
14.
До 13
22.04.2024 17:24:40
1
5
Няма ,смел,няма кой се набол,а това какво имаш в главата,ама пък точно ти ,като те слушам,май си е доста празна,то и затова я ползваш само да си носиш шапката. Казах по долу,Българина, няма вяра в нищо и в никой,камо ли в тоя болен мозък били гея и ония болни старци и педофили,които се мислят за богове.А си имал избор,дали да си сложиш или не. Повечето така ги наведоха,като им казаха че не може да ходи на работа и т.н,,а и точно това беше теста,да преселят плявата от сламата.Не ме интересува, нито кой си е набил 5 ваксини и 25 бустера,нито китаец,нито руснак,а още пък гнусните кравари.Ами приятел то така излезе,накрая,че българите сме тарикати,колкото и да не им се иска на някой ,е точно така.Тука сме най малко набодени,от целия свят.И затова ни тровят по възможен начин,но ще оцелеем.
13.
До12
22.04.2024 16:29:30
2
2
Има, няма, аз загубих брат и двама братовчеда. В какво се опитваш да ме убедиш. Резултатът е такъв. Добре, не е корона, биологично оръжие е. Голям героизъм ,че не си се набол, медал за храброст ли искаш? Руснака се ваксинира, Китаеца се ваксинира, Американеца...само Ганьо най- смел.
12.
Gdg до 9
22.04.2024 13:07:20
1
9
Неандерталец няма такова животно кромид,всичко е една лъжа и заблуда,а това е чиста експерименталка. Ама глупаци като теб,се наведоха,и им го сложиха,барабар с бустрерите.Който се е хванал на тази гола кука,ще си носи последствията.За информация, иа я в Интернет,провери си я,Робърт де Ниро,дава 1 милион,ако някой му закара в тях,изолиран вирус кромид,още никой не се е появил,да иска да вземе тези пари.анадънму
11.
Селянин
22.04.2024 13:06:19
1
6
Трите ми деца са ваксинирани, обаче две от тях тази пролет изкараха коклюш. Сега малко подробности. Месец ги лекуваха за болно гърло, като децата се счупиха да кашлят. Накрая едното стигна до повръщане след всяко закашляне. Накрая аз си платих за тест за коклюш и се доказа, че е коклюш, обчече беше минал вече месец, като през този месец беше ходило и две седмици на училище, понеже не може бележки за ангина по месец. Едно от децата и родителите не се разболяхме. Та монетата има две страни и не са виновни пациентите. При мен докторите много закъсняха и ако не търсих болеста по симптомите и не бях си платил тест още щеше да кашля детето вероятно.
10.
Do 09
22.04.2024 13:05:57
1
8
Абе ТЕЛЕ такова загубено,какви антиваксари са ти в главата,ваксинирано и загубено Говедо.Я да обясниш какво е антиваксар на човек който има ваксини до преди 5г,но отказва да си сложи от бъркоча за "кромид"измислвн от бил гея,и болните и държи педофили от платката държава????Бухай си,всички експерименталки наведнъж,после през ден си слагай ако искаш,аз такива гадории в тялото си не слагам,още по малко като знам че педофилите,които се мислят за богове,ги мислят,тези и други гнусотии.Още нещо, в България, има най малко ваксинирани ГОВЕДА, те и тогава казваха,ама видите в целия Евро съюз,всички са набодени,и тъй като българина няма вяра на никой и на нищо,това му помага да оцелява.А смъртността в тези държава,където се ваксинира тяхното население, вече над 70% ,и още толкова,болни и осакатени.
9.
Копейкин
22.04.2024 10:51:26
17
5
Заради тъпотията на антиваксърите-копейки вече 2 пеленачета си отидоха от тоя свят.
8.
merd
22.04.2024 10:49:27
2
13
Д-р Тодоров каза следното във Фейса: в моента се използват западни ваксини, които не водят до много добър имунитет въпреки ваксинирането. Само Полша все още работи с предишните ваксини. А България от Костов насам не ползва собствени ваксини за Коклюш. Ся, кой крив и кой прав?
7.
Az
22.04.2024 10:33:53
10
20
ЧЕРВЕИТЕ ПАК ИЗПЪЛЗЯХА
ЩО НЕ КАЖЕШ КОЛКО НАРОД ИЗМРЯ ОТ
ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЛЕД
ВАКСИНАЦИЯ ЗА КОВИД 19
МАСТИЯ ПРОДАЖНА
НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ
6.
ТБС
22.04.2024 09:33:19
12
23
Тая моментално да бъде осъдена, да и се отнеме купената диплома и да лежи до живот. Баси урода долен. Как си болен без симптоми от коклюш МА урод? А как се заразяват изобщо ако не са контактни с ваксиниран, който е разпространител?
5.
СОСКлюш
22.04.2024 09:12:50
4
18
Публикувано на 28 май 2009 |

Епидемия …

Пациентът в Зимбабве: Докторе, падат ми ушите.

Лекарят в Зимбабве: Абе това е някаква хуйня! А какво сте правили?

Пациентът: Ебах гъски.

Докторът: Значи имате гъша хуйня!

Пациентът: Благодаря, докторе! (умира)

Докторът (записва в протокола): Пациентът умря от гъша хуйня.

Пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Зимбабве: За изминалата седмица в Зимбабве умряха 2500 души от глад, 5400 от отравяне с изгнили банани и един човек от гъша хуйня.

Журналист (записва си): Гъшата хуйня попада в списъка на трите главни причини за смъртност в Зимбабве.

Новинарска агенция: В Зимбабве зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша хуйня.

ТВ канал: Неизвестно досега заболяване на име „гъша хуйня“ покосява населението на Зимбабве.

Министерството на здравеопазването на Зимбабве призовава населението да не изпада в паника.

Научно светило А: Да, гъшата хуйня не е известна на науката – и в това е основната й заплаха.

Авиокомпания Congo Air: Прекратяваме всички полети до Зимбабве до приключването на епидемията от гъша хуйня.

Научно светило Б: Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата хуйня вече е проникнала в Европа – в Амстердам е бил видян кихащ негър с гъска под мишница.

Пресата (публикува снимки на гъски): Врякащите убийци са около нас!

Политик: За справяне с обхваналата света епидемия на гъша хуйня е абсолютно необходимо да бъдат изтребени всички гъски.

Полицията (козирува): Тъй вярно, ще бъде изпълнено.

Собствениците на ферми за гъски: Вие кво, да не сте обезумели? (Красиво се бият с полицията под щракането на светкавиците на пресата)

Пресата: Заговор на собствениците на ферми за гъски застрашава националната сигурност!

Министърът на здравеопазването на Монголия: За спасение на страната от епидемията на гъша хуйня, която вече е достигнала до нашите граници, е абсолютно необходимо да отделим сто милиона долара за оборудване на лаборатории за борба с гъшата хуйня.

Премиер-министърът на Монголия: Вие сте обезумели!

Президентът на Монголия: Премиер-министърът е твърде затънал в финансови машинации, договори с Китай за доставка на хляб и нагло игнорира реалната заплаха за населението на свободолюбива Монголия!

Бившият премиер-министър на Монголия: Нашата партия спешно иска населението да бъде спасено от вируса на гъшата хуйня. В краен случай може и само населението на източна Монголия.

Кандидат за президент на Монголия: Единственият начин да бъде спасена страната е да се прекратят отношенията с загниващия Запад, откъдето тръгна гъшата хуйня, а вместо това трябва да засилим сътрудничеството си с Китай и да се включим в състава му като автономна област. Китай ще ни спаси!

Избирателите на Монголия: Вие сте обезумели!
4.
13
22.04.2024 09:11:42
5
17
Нека позная. След СОСКлюшът се нарежда и Гъшата Xy*ня.
3.
Помориец
22.04.2024 09:10:45
18
10
До 2 - ти си типичен пример за паразит, ненужно съществуване
2.
*********
22.04.2024 09:09:48
10
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Бге
22.04.2024 08:49:46
9
27
Не стресирайте народа това не е хуманно "доктори"
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори