×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Семинарът за анестезиолози на НОБ „Дева Мария“ събра десетки лекари в Конгресния център в Бургас


Семинарът за анестезиолози на НОБ „Дева Мария“ събра десетки лекари в Конгресния център в Бургас
Двигател на идейния проект е началникът на Учебен отдел в Национална онкологична болница „Дева Мария“ д-р Борис Таблов
16 Март 2024, Събота, 19:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Над 150 специалисти по анестезиология и интензивно лечение от цяла България и още 4 европейски държави говорят за последните тенденции в анестезиологията

Семинарът „Анестезиология и интензивно лечение- версия 24“, организиран от Учебния отдел на Националната онкологична болница „Дева Мария“, породи изключително огромен интерес сред младите специалисти в областта и светилата с по-богат опит. Над 150 специалисти по анестезиология и интензивно лечение от цяла България и още 4 европейски държави говорят за последните тенденции в анестезиологията.

Събитието се провежда с подкрепата на Община Бургас, а официалното му начало бе дадено днес Международния конгресен център в града.

 „Всяка професионална медицинска област има нужда от периодични срещи и събирания от този вид, в който да обменя информация, за да си подобряваме квалификацията и да имаме възможност да споделяме опит от различни болници, да можем да говорим и в крайна сметка да подобряваме знанията си всички ние и да можем да сме по-полезни на пациентите. Анестезиолозите са една от общностите, които сравнително рядко се събира, последният конгрес на дружеството по анестезиология беше през 2022 г., през тези две години е имало единични сбирки за лечение на болка, например. Определено има нужда от такъв форум и смятам, че интересът от лекари и лектори го потвърждава“, каза пред пред репортер на Флагман.бг началникът на Учебен отдел в Национална онкологична болница „Дева Мария“ д-р Борис Таблов, който е й двигателят на идейния проект.

Днес е вторият ден от форума. Вчера беше практическа част, която се проведе на територията на болницата „Дева Мария“.

Участниците в семинара бяха поздравени от зам.-кмета на Бургас по околната среда Весна Балтина

Имахме доста участници през първия ден от семинара. За мен беше наистина удоволствие, че толкова много млади колеги дойдоха, бяха много ангажирани към нещата, които им показвахме, задаваха въпроси, имаха голямо желание да научат нови неща от инструкторите, които бяха в различните работни групи. Днес бе лекционната част и пълната зала, която видях в Конгресния център ми даде една вътрешна увереност, че интересът при тях е голям към темите, които сме избрали и засега впечатленията ми са повече от позитивни“, допълни още д-р Таблов.

Във форума взе участие д-р Борислав Цонев, който работи в болница в Бон,Германия

Той изрази желание форумът да се превърне в традиция и всяка година да има подобен семинар, тъй като Бургас е град със силна медицина и много бъдещи лекари стартират именно от университета в града, а подобри среща биха подобрили квалификацията на всеки млад лекар.

Просто е задължително да се провеждат такива събития. Повече от 2 месеца и половина почти ежеминутно живеех с това, което е свързано със семинара, плюс останалата ми професионална работа. Като за първи път естествено предизвикателствата са повече, защото всичко се случва за първи път. С всеки следващ път се надявам да ставаме все по-успешни. Не е лесно да събереш толкова много хора на едно място, но мога да кажа, че е удоволствие да работиш с хора, които имат желание, защото те правят всичко възможно да ти помогнат да си отпуснат и разбира се да има отличен резултат накрая“, каза д-р Таблов.

Форумът ще продължи и утре

 


В категории: Здраве , Бургас


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори