×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инж. Кирил Елевтеров не дава празни обещания - вижте 12-те му приоритета, ако стане кмет на Царево


Инж. Кирил Елевтеров не дава празни обещания - вижте 12-те му приоритета, ако стане кмет на Царево
Първата задача ще бъде да се премахне страхът сред обществото, налаган през последните 12 години, каза инж. Кирил Елевтеров
26 Октомври 2023, Четвъртък, 10:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Още в първите дни той ще внесе в Общинският съвет Програмата си за управление на Царево през следващия мандат 

- Г-н Елевтеров, защо човек с Вашия опит и сериозни професионални успехи се кандидатира за кмет на община Царево?

- Отговорът е кратък. Желая да отдам натрупания си трудов и житейски опит за развитието на една от най-красивите черноморски общини в Република България, в която живея и съм постигнал всичко, което би могъл да поиска един човек на моите години.

- Ако бъдете избран на 29 октомври, коя ще бъде първата Ви неотложна задача?

- Ако бъда избран за кмет и се запозная конкретно с проблемите на общината, включително и с тези, които бяха поставени на предизборните ми срещи, първата ми задача ще бъде да внеса в Общинският съвет Програма за управление  през следващия мандат.

- Кои ще бъдат основните приоритети в нея?

- В момента ще се спра върху някои неотложни проблеми.  Нямам намерение да заблуждавам обществеността, че ще реша всичко, което е натрупано с годините, още повече, че останалите кандидати са били във властта – заместник-кмет, председател на Общинския съвет и общински съветник. Те имаха три мандата на разположение, а основните проблеми си остават и същите тези хора отново ни обещават, че ще ги решават през следващите четири години.

Аз съм инженер, не ме бива много по общите приказки и празни обещания. Обичам да боравя с факти, с документи и след това да вземам решения. Ежедневните проблеми – дупки по улиците, снимки на сметоизвозване, счупено, съборено тук и там, не са част от предизборна платформа. Това са задължения на местната власт и следва да се решават своевременно.

Когато се прави една програма, трябва да има разграничаване между платформа с неотложни задачи, намерения, визия за следващите години, независимо от смяната на кмета на общината след 4 години. Изработва се с участието на гражданските организации и политически сили.

Сега наблюдаваме в предизборните обещания само една смесица, която представлява основно преписване на обещанията отпреди 4 години, за да се харесат отново политиците на избирателите.

Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево

- Кои са неотложните  задачи все пак?

- На първо място поставям смяна на досегашния модел на управление, като се премахне страхът сред обществото налаган през последните 12 години, породен от политическите уволнения и противопоставянето на хората по партийна принадлежност. Използване на останалия професионален капацитет на хората от общината. Промяна, а не подмяна.

 Вторият приоритет в моята програма е налагането на строг контрол на  мерките и мероприятията, свързани с възстановяване на инфраструктурата, компрометирана от наводнението на 5 септември, изследване на  причините, които го предизвикаха и съпроводилите го смъртни случаи, с цел да не се повтори.

Трето – ревизия, с цел изясняване действителното състояние на финансите в Общината и запознаване на обществеността.

Точки 4, 5 и 6 са възлови за общината, които вече 12 г. не се решават.  Бяха ми представени документи, които повдигат много въпроси, на които трябва да се отговори на обществеността.

Четвърто – Община Царево има приет Общ Устройствен План /ОУП/ Виж /ЗРД- 14776 от 13.08.2008 г./на МРРБ. Вярно е, че през годините той е обжалван през всички съдебни инстанции, но Решение №543 от 15.04.2014 на ВАС прекратява производството по делото, което е окончателно и не подлежи на обжалване. Не е известно ОС Царево да се произнесъл, че се отказва от ОУП. Разполагам с копие от решението на съда. При евентуално ново обсъждане, аз ще защитя интересите на гражданите, а не на определени групи от хора.

Пето е Рибарското пристанище „Мичурин“. С Решение на МС  № 430 от 22.06.2007 г. предоставя на Общината пристанище Царево  и пристанище Ахтопол. Декември 2008 година е внесен в Общината генерален план: идеен – технически  проект, с който  кандидатства за финансиране от Европейски фонд за рибарство и оперативни програми за развитие на сектор „Рибарство“ (2007-20013 г.). Извършени бяха всички съгласувания със съответните министерства и Общината очакваше финансиране от 4 милиона евро. На 12.02.2009 г. е издадено удостоверение за експлоатационна годност, което към онези години е единственото такова в  България. През ноември 2011 г. стана смяната  на кметовете. Общината започва отначало  разработване на нов проект на 1.07.2013 г. и  Общинският съвет в Царево взема решение за допускане на ПУП. Срокът на програмата вече е изтекъл на 31.12.2013 г. и в резултат на това  все още нямаме рибарско пристанище, а само обещания.

Шесто – досегашното управление на общината за дванадесет години не направи почти нищо, свързано с изграждане на инфраструктурата за отпадните води за Ахтопол, Лозенец, Варвара и Велика. Без това  развитието на общината като туристическа дестинация е невъзможно. Аз и моят екип имаме виждане как трябва да се реши проблемът и ще го предложим, след като бъда избран за кмет.

Седмо – подобряването на медицинското обслужване на населението от общинския център и малките населени места е задължително условие за повишаване качеството на живот. В тази връзка трябва да се увеличи броят на специалистите от областния град. Със сина ми д-р Рафаил Елевтеров имаме решение, което ще обсъдим с лекарите в общината. За малките селища да се изпращат мобилни екипи по график. Една общинска  кола с медицинско лица да обикаля селата по график. Това ще бъде работата на тази медицинска сестра.

Осмо – използвайки опита на миналите поколения по време на кризи, следва да се  инвестира в горското, селското стопанство и производство, а не да се чака само на туризъм. Важната дума е производство, което ще открие работни места.

Девето – малцинственото население в общината представлява значителен процент. Там, където то е интегрирано, не създава проблеми. Но при създаването на нови гета /например Стрелбище/ е възможно да възникнат такива. Ето защо този въпрос не бива да се подценява.

Десето – финансиране на общината със собствени средства, но при събиране на данъци и такси за услуги от всички ползватели, а не избирателно.

Единадесето – системни грижи за съхраняването местната култура, традиции и институции. Да се осъществява все по-тясна връзка между културния продукт и туристическия бизнес в общината. Идеи, взети от моите пътувания в чужбина, ще се опитам да приложа в общината.

Дванадесето – работа с гражданските организации за развитие на общината, като ще предложа на общинските съветници да имат приемен ден с гражданите.

Ако искате да подкрепите Кирил Елевтеров за кмет на община Царево и общински съветници в Царево, гласувайте с №1 в интегралната бюлетина.

 




6 грешки по време на душ
6 грешки по време на душ 20/09/2024, Петък 21:20 0
Рецепта за паниран праз
Рецепта за паниран праз 20/09/2024, Петък 21:00 0
Бременна е
Бременна е 20/09/2024, Петък 17:40 1
България Всички новини
Инж. Петър Кънев е водач на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР-Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е водач на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР-Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е безспорен авторитет и обединителна фигура за актива в региона, а този път социалистите имат силен отбор, с който ще се борят за значително по-добър резултат Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Бургаският рецидивист Диян Тончев-Камбаната разбил устата на единия полицай, а после центрирал в лицето и медик от УМБАЛ-Бургас Рецепта за паниран праз Рецепта за паниран праз Просто и вкусно есенно-зимно предястие 3 зодии, за които октомври ще бъде любов 3 зодии, за които октомври ще бъде любов Забавления за Козирозите Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!! Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!! Недейте, че някой ще си помисли, че ползваната за синоним на „магистрала” дума „аутобан” вече е буквална  Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените В края на месеца става ясно дали Общинският съвет ще даде зелена светлина за проекта Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха ревюто, наречено "Безкрайно настояще", с рокля с презрамки с флорални мотиви Помните ли как в късния соц бездомните кучета в „Меден рудник“ изчезнаха? Помните ли как в късния соц бездомните кучета в „Меден рудник“ изчезнаха? Понеже не бяхме виждали на живо азиатци, решихме, че новите съседи няма как да не владеят кунгфу, докато не бяха ошамарени на автобусна спирка „Бадемите“ Бременна е Бременна е Ирина Карабаджак, която във втория сезон на "Ергенът" достигна почти до финала, се омъжи през август Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо В този сезон в къщата ще живее 16 квартиранти, като ще има изненади относно техния състав по време на шоуто
Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток?
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори