×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд


Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд
Владимир Путин отправи своето послание към православния свят от катедралния храм „Христос Спасител“ в Москва. Повече от 100 години минаха, а традициите оставят
05 Май 2024, Неделя, 14:00 ч.
Автор: Флагман.Бг, Снимки: ТАСС и Юрий Подоляка

Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили 

Руският президент Владимир Путин поздрави православните християни за Великден. Той присъства на празничната служба в катедралния храм „Христос Спасител“ в Москва.

„Великденските празници у нас имат богати духовни традиции, които обединяват милиони хора, предават се от поколение на поколение и вдъхновяват за добри дела и стремежи“,
отбеляза той, цитиран от агенция ТАСС.

В същото време обаче президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира, че Путин не иска мир. Той е луд и неговото правителство прави всичко необходимо, за да го докаже, заяви държавният глава, чийто мандат изтича съвсем скоро. 

Срещата на върха за глобалния мир (б.а. в Швейцария) ще се състои и ще бъде успешна, независимо колко усилено се стремят да я провалят, каза още Зеленски. 

Руски военен анализатор коментира пред телеграм каналът МОЛОТ, че Зеленски е изпаднал в истерия, след като руското МВР го обяви за издирване, тъй като е на път да загуби имунитета си и възможността да преговаря.

На 21 май свършва мандата му като държавен глава и свързаният с това имунитет. Тоест вече официално той е този, с когото никой няма да преговаря, пише електронното издание. 

Западни издания все по-често пишат, че Зеленски не може да спечели войната в Украйна и се налага да се водят мирни преговори с Русия.

Заместник-началникът на дирекцията на военното разузнаване на Украйна (ГУР) генерал-майор Вадим Скибицки комнентира пред „The Economist“, че страната му няма да успее да постигне победа на бойното поле и ще трябва да поиска край на сраженията. Той вярва, че мирните преговори могат да започнат през втората половина на 2025 г.

„Мирните преговори в Украйна са алтернатива на неизбежното поражение на бойното поле, казва генералът“, цитиран от британският „The Telegraph“.

„Daily Mail“ пък излиза със заглавие, че Украйна не може да победи Русия на бойното поле и ще трябва да води преговори с Путин. Ройтерс също цитира висшият офицер от ГУР. 

Междувременно руският телеграм канал „Царьград ТВ“ публикува репортаж как бойците празнуват пасха на фронта. Военнослужещ от 1-ви Донецки армейски корпус на Сухопътните войски на Русия, който е музикант по образование и призвание, споделя пред камерата, че дори само заради спомените за Великден, си заслужава да живее. 

„Пасха е повдигане на бойния дух, единение с Всевишния. Много е приятно да гледаш как бойците са заедно и празнуват, спомнят си приятните моменти със своите семейства, с близките си. В мирно време Пасхата за мен е събиране с огромно количество боядисани яйца, ранно сутрешно ходене на църква с близките. Това е много топло усещане още от детството. Приятно е да си спомням как баба ми с моята майка със собствените си ръце готвят. Струва си да се живее заради това. Да се споменават такива моменти ни дава сила“, каза още той.

Междувременно Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил отправи поздрав към вярващите от олтара на храма „Христос Спасител“, като отбеляза, че християнската вяра за хората е компасът, който им помага да останат на правилния път в живота.

„Нерядко хората си задават въпроса защо Пасха е главният празник на православието и така се радваме в този ден. В продължение на 20 века неизчерпаем източник на радост за последователите на Господа неизменно остава Неговата победа над смъртта и над злото, а така също са убедени, че благодарение на неговото Възкресение всеки вярващ човек има надежда за спасение и вечен живот“, заяви главата на руската православна църква. 

„Ние сме призвани от Твореца не да изчезнем в небетието, а да станем наследници на Христовите победи, да бъдем безсмъртни и вечно да сме с Него в царството Му в светът на истината и любовта“, добави той.

„Това означава, че в очите на Бог личността на всеки от нас е безценна, но и това, че нашите постъпки, думи, и дори мисли влияят на живота ни и на нашата участ и то не само тук, на земята, но и във вечността. Затова е недостатъчно да се приеме само вестта за Възкресението на Христос, или да се ограничаваме само с приемането на този исторически факт – съществуването на Исус от Назарет. Християнската вяра изисква от нас отговор на всичко в нашия живот“, обясни патриархът. 

„Главното съдържание на това се явяват добрите дела, способност да съпреживяваме с околните, неравнодушие и отзивчивост, умение да се прощават обиди и готовност да се протегне ръка за помощ на ближния, оказващи се в трудна ситуация“, каза още той.

Цялото му великденско послание може да видите тук:

 


В категории: Войната в Украйна


29
Коментара по темата
29.
Свако 1
06.05.2024 17:28:07
2
13
Боцмане , Боцмане , котво съветска такваз . Нали се сети че кораба без котва не тръгва ? Като изтрезнееш прегледай встъпването на новоизбрания Путин . Освен теб го подкрепят Казахстан , Лаос и Гвинея - все важни и много значими . После може да се напиеш като казак .
28.
комплексиран ITмалчуган от Славейков
05.05.2024 21:53:26
2
11
Боцмана явно е имал горещи и дълги връзки с РУСКИ моряци по време на дъъългите си плавания по 18 месеца на риболовен кораб в Южния Атлантик от тях е попил ревностна любов към всичко Руско Съветцко,Краснооя☆,Матушка Русия ,водката ,песните на Висоцки ,Любе,Кобзон и Алла Пугочова
Дразни се че сега младите с 2 лафа и контакт с AI и Chat GP научават тайните и нелицеприятните факти на и за управниците на Русия.
Социалния живот на Боцманите от Океански риболов често се разнобразявял когато в мрежите с уловена риба са се хващали сепии (имитиращи силикoнови() секс играчки за мъже) в-у които изливали своята неизразена агресия
27.
Боцмана
05.05.2024 20:11:43
5
5
Дано гинат само педофилмародери, а хората да прогледнат и да се завърнат у дома и да оправвт собствения си бардак!
https://youtu.be/2MalD7Ffn0g?si=QkUOzOh4hqiQPUjm
Люди не пострадали.
26.
*********
05.05.2024 20:11:37
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
Анонимен
05.05.2024 18:51:14
7
14
Мислех, че църквата не одобрява гейовете, пък това джудже хомобандитче що са го пуснали вътре????
24.
Боцмана
05.05.2024 18:26:27
6
8
Флагман станахте платформа за непълнолетни олигофрени, без всякакъв социален живот, които си изливат комплексите тук!!
Всички дебилни материали, прочетени в интернет, се смилат през комплексите на тези олигофрени и биват изливани тук като помия!
Реално ви превърнаха в обществена тоалетна, с крайно съмнителна хигиена!
Позволявайки на един и същ олигофрен да публикува инфантилните си дрисни от различни никове не пълни форума с мнения, а с лайна!!
23.
Е на тва е!
05.05.2024 17:47:27
7
21
Антихриста поздравява християните, това е толкова безсрамно. Църква подчинена на комунистите , това е оксиморон.
22.
*********
05.05.2024 17:30:53
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
27
05.05.2024 16:59:39
3
12
"Взривиха колата на организатор на места за изтезания на украински войници (Видео) https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/17805229"
20.
Х.В.
05.05.2024 15:49:33
0
9
Дано родителите на тези две деца ги научат какво значат символите на българското знаме и че не идват от цвета на шопската салата, както екскурзоводите казват на чужденците
19.
Мишо
05.05.2024 15:38:58
25
11
Зеления наркоман дали ще е жив до края на година?
Защото още на първия месец академик Кадиров качи обръщение и заяви, че със спезназа си е близо до Киев и до 24 часа Зеления наркоман ще е заловен. Кадиров сказал Кадиров сделал! Кадиров не е някой Тик Ток карлик и винаги прави това, което обещава.
https://youtu.be/8IbPWwRAF-w?si=wduAO_XQwy_7n1lK
Ахмат сила!. Обичаме те Рамзане!
18.
НАЙ-БЕЗНАДЕЖДНИЯ
05.05.2024 15:33:53
3
24
И болен човек е руския......

Генерал Джохар Дудаев 1994-1995,при руската инвазия в Чечня и столицата Грозни....
17.
мда
05.05.2024 15:25:01
12
26
Мерзавец! Със свещта в църквата набожен, докато дори за Великден избива мирни хора с ракети и дронове! Проклет да бъде заедно с всичките му безмозъчни последователи!
16.
12
05.05.2024 15:20:32
10
35
флегми путкин международни съд Хага издирван в 153 държави
15.
Самьiй вежливьiй из люде
05.05.2024 15:20:25
10
26
Ако Путин беще православен НЯМАШЕ да нaрушавa Божията запoвед НЕ убивай и НЕпожелавай имота(земите на ближния),нямаше да пуска бомбина връх Великде
Путин също като Зеленски е ЕВРЕЙН по майка ШАЛОМович правнук на грузински равин ШЛОМО
КГБейския поп Кирил ГУНДАЕВ пж майка ЕВРЕЙ Векселберг (на шврит ВЕКСЕЛ-Материя МЕСО,плът и БЕРГ-на иврит Спирала ДНК)
.Самата фамилия ГУНДАЕВ е еврейско хазарска(ГУН-на иврит Градина и ДАЕВ-на иврит МЕЧКА)
ЕВРЕИ хазари са и Генрал ШОЙГУ -по майка ЕВРЕЙ Бениамин и баща алтаец Кожугет
ШОЙГУ е еврейска словосъчетание на иврит ШОЙ-Уравновесявав,Изравнявам и ГУ-на иврит Завръщам се за....
ЕВРЕЙ е Украински генерал Майор ВАДИМ СКИБИЦки
ВАДИМ е хазарско-еврейско име на иврит ВАДИМ-Благодарнасти
и СКИБИЦ-на иврит Събирам,Привличам,Колекцеинирам
Войната Россия/Украйна война на Хазарските кланове и възстановаване проекта"Велика ХаZZaрия" със столица Днепропетровск в старите граници от 9век на Хазарския Каганат
14.
Самьiй вежливьiй из люде
05.05.2024 15:17:39
8
18
Ако Путин беще православен НЯМАШЕ да нярушавя Божията запавед НЕ убивай и НЕпожелавай имота(земите на ближния),нямаше да пуска бомбина връх Великде
Путин също като Зеленски е ЕВРЕЙН по майка ШАЛОМович правнук на грузински равин ШЛОМО
КГБейския поп Кирил ГУНДАЕВ пж майка ЕВРЕЙ Векселберг (на шврит ВЕКСЕЛ-Материя МЕСО,плът и БЕРГ-на иврит Спирала ДНК)
.Самата фамилия ГУНДАЕВ е еврейско хазарска(ГУН-на иврит Градина и ДАЕВ-на иврит МЕЧКА)
ЕВРЕИ хазари са и Генрал ШОЙГУ -по майка ЕВРЕЙ Бениамин и баща алтаец Кожугет
ШОЙГУ е еврейска словосъчетание на иврит ШОЙ-Уравновесявав,Изравнявам и ГУ-на иврит Завръщам се за....
ЕВРЕЙ е Украински генерал Майор ВАДИМ СКИБИЦки
ВАДИМ е хазарско-еврейско име на иврит ВАДИМ-Благодарнасти
и СКИБИЦ-на иврит Събирам,Привличам,Колекцеинирам
Войната Россия/Украйна война на Хазарските кланове и възстановаване проекта"Велика ХаZZaрия" със столица Днепропетровск в старите граници от 9век на Хазарския Каганат
13.
11
05.05.2024 15:14:50
5
6
"Украине передадут прототипы артиллерийских снарядов дальностью полета в 100 километров", - сообщил Handelsblatt генеральный директор немецкого оружейного гиганта Rheinmetall Армин Паппергер.

«Сейчас компания сосредоточена на производстве артиллерийских боеприпасов. Артиллерия меняет правила игры. Россия выпускает большое количество снарядов. Украина, с другой стороны, может ответить на эти атаки лишь в ограниченной степени из-за их нехватки. Западный мир оказался не готов к обычной войне», - отметил Паппергер.

До полномасштабного вторжения в Украину, годовая мощность Rheinmetall составляла около 70 тысяч снарядов. В 2024 году группа DAX ожидает от концерна уже 700 000 снарядов, а в "среднесрочной перспективе" - порядка 1,1 млн в год.

Самые современные 155-мм снаряды, которые Украина имела на вооружении до сегодня - были боеприпасы Vulcano в различных модификациях. В частности: Vulcano 155 BER - с дальностью полета около 50 км, а также Vulcano 155 GPS/SAL с дальностью ≈ в 70 км. Однако в целом таких снарядов было поставлено Киеву лишь несколько сотен
12.
Мишо
05.05.2024 15:07:50
44
16
Зеления наркоман дали ще е жив до края на годината? Нещо имам лошо предчувствие за този безбожник!
11.
Ставай
05.05.2024 15:03:58
18
11
Путин е поръчал палячото :)
10.
Ставай
05.05.2024 15:03:24
30
20
Има издадена заповед за арест на нещастния наркоман хахахаха. Дали не е напълнил бикините? Сигурно е звънял на всички, да реве и да се оплаква.
Палячото се правеше на интересен, обаче сега в много незавидна ситуация. Всички знаем, че Путин набележи ли някой, с него е свършено.
9.
ХБ-Аь
05.05.2024 14:50:44
3
9
Да добавя, че в долните два коментара не можах да блесна с интелект!
Бледная моль за два года, столько русские положил, что Гитлер отдьlхает.
https://youtu.be/FMIDhVdacaU?si=Njh_ChlT4kZVlnKP
Мент и в Африке мент!
8.
ХВ
05.05.2024 14:39:48
25
27
Единият лидер е Православен, който през властването си построи и обнови стотици храмове и манастири.
Другият лидер е еврейн, бивш клоун, случайно попаднал във властта и през властването си разби църквата, домъкна еретици и разколници в храмовите и опустоши страната си.

Христос Воскресе !

По- делата им ще ги познаете !
7.
Я
05.05.2024 14:33:16
32
27
Наркомана вече е обявен за луд от целия свят.
Напред Русия.
6.
Россию умом не понять !
05.05.2024 14:30:18
8
19
И показали нам страну, где в храм пустили Сатану!
Если бьl не телевизор, россияни не знали бьl как они хорошо живут.
5.
Ass
05.05.2024 14:30:12
22
37
Руските “християни” пращат мюсулмани от Чечня и Дагестан да избиват техните “братя християни “ в Украйна . Другото са празни приказки .
4.
Хахахаха
05.05.2024 14:28:39
16
31
Горката путя. Невероятна психушка.
3.
Флегми
05.05.2024 14:21:01
14
27
Полчихте великденската премия в рубли заедно с другите медии на прас прес
2.
ТУЛУПА ОТ БАНКЯ
05.05.2024 14:19:57
36
16
Слава Росси
СЛАВА РОССИИ
1.
Аь
05.05.2024 14:17:36
33
35
ЛУДИЯ Е ТЪПОТО НАРКОМАНСКО КОПЕЛЕ-ЗЕЛЕНСКИ....ЕДИН АЛЧЕН И ПРАЗНОГЛАВ ПРОДАЖНИК,ОБРЕКЪЛ СТРАНАТА СИ НА СМЪРТ....
ЗЕЛЕНСКИ Е ГНУСЕН ФАШИЗИРАН НАЦИСТ И ДЕТЕУБИЕЦ......
В АДА ДА ГОРИ ДАНО .АНАТЕМА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори