×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обявяват грипна епидемия и в Ямбол, учениците минават на онлайн обучение?


Обявяват грипна епидемия и в Ямбол, учениците минават на онлайн обучение?
Очаква се в 10 часа да бъде взето решение за опразване на училищата в Ямбол от утре. Д-р Радостина Калчева обясни, че мерките вероятно ще са в сила от утре
29 Януари 2024, Понеделник, 07:51 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Това е най-добрият начин да спрем заразата, каза шефката на РЗИ - Ямбол д-р Радостина Калчева 

Грипна епидемия се очаква да бъде обявена в област Ямбол от днес. Пред бТВ директорът на РЗИ д-р Радостина Калчева преди минути каза, че на заседанието на областния оперативен щаб, което ще започне в 10 часа, ще настоява учениците да преминат на онлайн обучение. 

Надявам се предложението ми за онлайн обучение да бъде прието, тъй като това ще е най-добрият вариант да спрем заразата сред учениците, добави тя. 

„Аргументите ни за неприсъственото обучение са, че боледуват изключително деца. В петък процентът отсъстващи ученици достигна около 20. Затова е желателно през тази седмица да преминем на онлайн обучение“, заяви шефката на РЗИ-Ямбол. 

София-област бие рекорда по заразени с грип, заболеваемостта в Бургас и Варна намалява

„На заседанието на областния оперативен щаб днес ще бъдат взети мерки за ограничаване разпространението на грип и остри рестпираторни заболявания, тъй като едва днес достигнахме критичната за област Ямбол епидемична стойност от 348 болни на 10 000 население“, добави тя. 

Епидемичната стойност за нашата област е 339, уточни д-р Калчева. 

„Спираме плановите консултации на жени, профилактичните имунизации и реимунизации, преустановяваме свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, засилваме сутрешния филтър в детските заведения и в училищата. Преустановява се приема на болни деца. Носенето на маски в лечебните заведения става задължително. Мерките ще влязат в сила от утре до 5 февруари“, каза още тя. 

Междувременно БНТ съобщи, че заради грипната епидемия учениците в Пловдив и областта преминават на онлайн обучение още от днес. Ако и след тази дата нараства броят на болните деца, кметът е в готовност да даде 3-дневна грипна ваканция на учениците.

Директорите в града под тепетата трябва да раздадат електронни устройства на учениците, които нямат такива, като не допускат струпване на големи групи деца. За да се спре разпространението на заразата се спират плановите консултации и операции, посещенията в болниците, профилактичните прегледи и имунизациите. Носенето на маски в лечебни заведения е препоръчително.

Увеличава се и натискът в болниците. Повече от половината легла в областта са заети.

Областите в грипна епидемия вече са 8. Мерки са въведени и в Пазарджик, Плевен, Смолян, Габрово, София-област, Варна и Бургас.


В категории: Ямбол


Автор
15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
болницата в Бургас
29.01.2024 12:49:15
2
4
В болницата в Бургас, една от областите с обявени мерки срещу грипа, отчитат ръст на болните деца през последната седмица. Най-малките са сред рисковите пациенти, при които грипът може да протече по-тежко.
14.
Джамал до 15
29.01.2024 11:39:56
3
3
Като те надрусам в гъза ти съм упора бе миличко!!
13.
До 14
29.01.2024 11:31:15
4
2
Както вече ви написах, не си мислете че всички деца са като вашето. Ясно направил сте му описание на него и на вас като родител. След като го прочетох нямам какво повече да ви кажа. Приятен ден!
12.
До 9
29.01.2024 11:05:31
3
3
То ващо определение за възпитание е едно от комунизма-промиване на мозъка!! Виждам колко се грижите, всяко второ лапе наркоман с отклонения по заведенията цял ден с парите на мама.
11.
РЕЗИБургас
29.01.2024 11:01:12
3
3
В Каспичан ще има ли?
Паздеров наздраве!
10.
Флагман
29.01.2024 10:19:03
3
5
Е не го ли намерихте този Паздеров
9.
Ха
29.01.2024 09:32:09
3
14
А Бургас 20% са ги стигнали още миналата седмица, но ще стоят в училище, докато мърдат. Уникални са.
8.
……
29.01.2024 09:30:09
3
17
В Бургас никакви мерки не са взети! Чакат да се изпоразболеят на сто процента в училищата, да се разнесе заразата и вкъщи, за да вдигнем оборота на аптеките! Срам и позор!
7.
До 8
29.01.2024 09:08:03
4
14
Не съди по себе си и своите деца за останалите. Има и възпитани, които обичат да учат, а родителите им не бързат да ги изпратят на училище за да им се разкарат. Ние се грижим за децата си и ги възпитаваме и затова искаме да са във ваканция или онлайн, за да са в безопастност.
6.
До 7
29.01.2024 08:57:10
13
9
Пий си хапчетата лелче!! Никой не е болен сериозно, всички се преструват само да ходят да ми лентяйстват на чалготеки и смешните кафета за лапета.
5.
Да
29.01.2024 08:39:23
4
12
А нашите тъпани единствени в българия пращат децата на училище В пловдив също минаха онлайн днес Сина ми е вече 3 дена болен Половиния му клас също Това вече е престъпление
4.
Офф
29.01.2024 08:20:04
7
6
Само на тва се надяват мързеливите!!
3.
:)
29.01.2024 08:07:42
5
4
ако видите жена която живее в бургас и е курва, то най вероятно е от Джамбол
2.
Флагман
29.01.2024 08:05:23
7
13
Хайде Флагман дайде добри новини и за Бургас. Намерете го Паздеров и го накарайте да се размърда както само вие можете. Да не подлагайте децата на опасности, нека си останат в безопасна среда, да не ги набутва в заразите.
1.
*********
29.01.2024 08:01:23
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна
Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори